Stjernerne fra i går: Grete Sahlertz Kragekjær (tidligere Mogensen)

31-07-2015 08:28 |  Badminton.dk |  Anders Rud Nielsen
Hvad husker badmintonsportens koryfæer bedst fra karrieren? Hvor blev de egentlig af? Og hvordan ser de på sportens udvikling siden karrierestoppet? Hver fredag i sommerferien tager Badminton Danmark en snak med badmintonhistoriens danske hovedforfattere. I dag skal vi høre fra Grete Sahlertz Kragekjær (tidligere Mogensen).

Fødselsår: 1963
Udvalgte titler i mixdouble: EM guld i 1990. VM bronze i 1991 og VM sølv i 1993. Vinder af All England i 1993.

Hvad husker du bedst fra dine aktive år?
Europamesterskabet sammen med Jon (Holst-Christensen) i Rusland i 1990. Vi var lige blevet sat sammen, og det var vores første år. Det var helt klart overraskende, at vi vandt, for der var både svenskere og danskere, som havde været sat sammen i længere tid end os. At stå øverst på skamlen internationalt var en stor oplevelse. Og så blev det jo også afholdt i et primitivt land. Jeg husker scenen efterfølgende, hvor vi blev hentet ind til dopingtest og kom flere timer for sent til banketten. Det var specielt.

Og så husker jeg selvfølgelig også min deltagelse til OL i 1992 med indmarch og hele pakken. Men det var samtidig vemodigt, fordi Pernille Dupont (damedouble) fik en skade, så vi måtte udgå efter at have trænet så hårdt op til. Inden OL havde jeg rigtig ondt i hoften og fik desværre konstateret slidegigt i højre hofte. Beskeden var, at jeg skulle drosle ned, hvis jeg ikke skulle have en ny hofte. Men efter OL spillede Jon og jeg alligevel tre store turneringer. Gran Prix, All England og VM. Vi vandt All England og blev nummer to til VM. Det var i 1993. Og der besluttede jeg mig så for at stoppe efter det.

Hvilken betydning havde karrierestoppet?
Jeg var 30 år, da jeg stoppede, så selvfølgelig havde jeg en alder til at sige stop, men at andre skulle bestemme, det var hårdt for mig. Mentalt var jeg ikke klar til det. Hvis kroppen ville det, havde jeg nok fortsat lidt endnu. Men jeg var nødt til at lytte til min krop, og så havde jeg selvfølgelig en alder, hvor det var tid til at blive gift og få børn.

Det første år var forfærdeligt. Jeg savnede at rejse og måske også at være i søgelyset. Opmærksomheden. Du er jo glemt dagen efter, at du går ud ad døren. Når man som Jon og jeg havde været de bedste i seks år, var det mærkeligt at komme hjem og arbejde 8-16. Kicket, det giver at spille badminton på det niveau, kan man ikke få andre steder fra. Jeg spiller dog stadig i Gentofte, så jeg har aldrig sluppet det helt. Jeg spiller veteran en gang om ugen og DM for veteran en gang om året. Og nu har jeg så også tilmeldt mig VM med Charlotte Dew-Hattens i uge 39 i Helsingborg. Og der skal jeg da vinde. Jeg tager ikke derover for ikke at vinde. Jeg går kun efter sejren. Jeg har vundet samtlige danske mesterskaber i veteran i 12 år, og så hiver Gentofte mig ind på tredje-fjerde holdet en gang imellem. Så jeg er stadig lidt med i gamet og ikke stoppet helt.

Hvordan har dit liv udformet sig efter badmintonkarrieren?
Det var svært at stoppe, men det har betydet rigtig meget for mig, at jeg havde et arbejde ved siden af badminton, så det aldrig blev en dramatisk overgang. Det kan godt være, at det er hårdt at træne badminton om morgenen og igen om aftenen og som mig flyve fra Jylland til København en gang om ugen for at træne, men man skal i mine øjne have noget ved siden af. Jeg har altid arbejdet ved siden af og ikke kun spillet badminton. Siden stoppet har jeg har fået to børn og været kundeservicechef i seks år i et fransk firma. Så har jeg gået hjemme igen, og i dag sidder jeg hos Lyngsø Marine. Der har jeg været i ni år nu.

Hvordan ser du på sportens udvikling?
Jeg kan ikke se den store udvikling ud over, at det går meget op i serv og modtagning. Vi havde to server, da jeg spillede. Duellerne er blevet hurtigere overstået. Det er selvfølgelig bedre for publikum, men der er både fordele og ulemper. Jeg synes ikke, at der er den store forskel på spillerne, men regelsættet har gjort, at spillet er blevet lidt anderledes.

Jeg synes desværre, at der har været en negativ udvikling, hvor folk i dag ikke bliver udtaget, hvis de holder forkert på ketsjeren. Hvis man vinder, er man i mine øjne den bedste. Uanset om du har tæppebankergreb eller står i størrelse 45 i sko. Hvis jeg var barn og vidste, at jeg ikke kunne komme med pga. dét, ville jeg ikke engang overveje, om jeg skulle bruge de timer, der skal til, fordi man ikke er sikker på at komme med, selvom man vinder. Det er for dumt, synes jeg. Resultaterne må være dét, der bestemmer, om man skal udtages. Det er dér forskellen er sammenlignet med, da jeg spillede. Der var det udelukkende resultaterne, der talte.


 


Cookies
 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | GymnastikPortalen.dk | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | RullePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Bueskydning.com | DanskatePortalen.dk | Folkedanseren.dk

ClubPeople.com | Intersite.dk | eLokal.dk | Foreningsweb.dk | SportPeople.dk | iAlbertslund.dk

Annoncelinks: Allskin.dk
Delete item?