Fra præmieoverrækkelsen. Poul-Erik Høyer uddeler medaljer i +40 rækken i HD. Vinderne ses til højre, indonesiske Harijanto Arbi/Tri Kusharjanto, mens Peter Rasmussen/Thomas Stavngaard (til venstre) må lade sig nøje med andenpladsen. De tabte dog efter en tæt kamp med kun 19 og 17.

Verdensmester igen efter 18 års pause

27-09-2015 12:37 |  Badminton.dk |  Per Dabelsteen
Der er ikke mange badmintonspillere, der er blevet verdensmester i single med et mellemrum på 18 år. Det kan danske Peter Rasmussen imidlertid nu prale af.

I 1997 vandt han VM i Glasgow og lørdag gentog han bedriften ved VM for veteraner i Helsingborg i Sverige. Det skete i +40 rækken, hvor Peter Rasmussen var ganske suveræn turneringen igennem og aldrig for alvor blev presset, selv ikke i finalen, hvor østrigske Jurgen Koch blev efterladt med 17 og 11 point.

Peter Rasmussen besidder stadig trods alderen en spændstighed og hurtighed, der er imponerende. Hans karakteristiske, kinesisk inspirerede hopsmash er stadig meget velfungerende, og det var da også en glad Peter Rasmussen, jeg mødte kort efter præmieoverrækkelsen.

- Det har været en virkelig sjov oplevelse at være med her i Helsingborg. Jeg blev lokket til at deltage af min træningspartner Anders Boesen og det har jeg ikke fortrudt. Min VM-titel tilbage i 1997 var selvfølgelig sportsligt en ganske større begivenhed, men jeg kan godt lide alt det sociale, der følger med et veteran-VM. Man møder gamle konkurrenter, f.eks. indonesiske Tony Gunawan og Harrijanto Arbi, og har chancen for at få revanche og en hyggesnak. Men tag ikke fejl; når vi går på banen, gåes der til makronerne. Vi vil jo stadig ikke tabe, siger Peter Rasmussen, der undervejs havde sin familie med på tilskuerpladserne. Han vil da heller ikke udelukke, at han igen vil dukke op til et kommende veteran-VM.

Det er noget, som verdensforbundet for badminton, WBF, godt kan lide at høre. I hvert fald den danske præsident Poul-Erik Høyer, der fandt vej til finalestævnet og var med til at uddele præmier. Høyer ser store muligheder i veteranernes VM. Stævnet er god propaganda for badmintonsporten og kan bruges som motor for endnu mere udbredelse af det lille spil med fjerbolden.

- Jeg ser muligheder for at udbygge sådanne stævner, så man f.eks. også får inddraget børn og motionister, siger Poul-Erik Høyer.

Både på det sportslige og sociale plan (122 danske spillere deltog) var det danske islæt til at føle på. Med 9 guldmedaljer, 5 sølvmedaljer og 16 bronzemedaljer blev Danmark den suverænt bedste nation, og de ialt 30 medaljer overgår høsten ved det forrige VM i Ankara i Tyrkiet, hvor 25 medaljer blev hentet hjem. Til sammenligning kan nævnes, at England fik 6 guldmedaljer, Tyskland 5 og Indonesien 4.

I den forbindelse er det nok fair at nævne, at Peter Rasmussen ikke var den eneste, tidligere topspiller, der fik sat sit præg på turneringen med suverænt spil, der kan begejstre et kræsent publikum. Den tidligere dobbelte VM-vinder i herredouble og OL-guldvinder, Tony Gunawan, der har repræsenteret Indonesien, men nu er amerikansk statsborger, er stadig i en imponerende form. En form, der er så god, at han uden besvær stadig kunne begå sig i en Super Series turnering. Sammen med en anden tidligere topspiller, indonesiske Flandy Limpele, cruisede han gennem turneringen og levnede ikke modstandernes mange chancer i +35 rækken. Det fik to danske par — Kasper Ødum/Tommy Sørensen og Anders Boesen/Andreas Borella —smerteligt at mærke.

De danskeguldvindere blev: +35 MD Tommy Sørensen/Lisbeth T. Haagensen, +40 HS Peter Rasmussen, +40 MD Carsten Loeesch/Dorte Steenberg, +45 DS Gitte Sommer, +45 DD Anne B. Nielsen/Gitte Sommer, +45 MD Bo Søndergard/Gitte Sommer, +50 DS Lone Knudsen, +50 DD Grete Kragekjær/ Charlotte D. Hattens og +60 HS Claus B. Andersen.
De danske sølvvindere blev: +40 HD Peter Rasmussen/Thomas Stavngaard, +40 DS Pernille Strøm, +45 MD Jacob Østergaard/ Lene Struwe Andersen, +50 MD Morten Christensen/Helle Sjørring og +65 HS Per Dabelsteen.

De danske bronzevindere blev: +35 HD Anders Boesen/Andreas Borella, +35 HS Anders Boesen, +40 HS Gregers Schytt, +45 DD Gitte Andersen/Helle Meincke, +50 HS Martin Qvist Olesen, +50 MD Jan Sølyst/Helle Buch, +50 HD Morten Christensen/Martin Qvist Olesen, +50 HD Jan Sølyst/Martin Vissing, +50 DD Helle Buch/Lone Knudsen, +55 DD Hanne Adsbøl/Anette Vollertzen, +55 HD Bo Elvers/Thomas S. Nielsen, +55 MD Jesper Helledie/Hanne Adsbøl, +60 HD Jesper Helledie/Claus B. Andersen, +60 Gitte Rasmussen/Rita Skovgaard, +65 HD Per Dabelsteen/Steen Adam Kiørboe og +70 DD Kaya Garbrecht/Grethe Steenberg.

De danske veteraners formand, Henrik Lykke, ser tilbage på VM i Helsingborg som ikke blot sportsligt en fjer i hatten til dansk veteranbadminton, men også som organisatorisk meget vellykket. Svenskerne har virkelig formået at løfte stævnet til en ny standard og vil uden tvivl have en god afsmittende virkning på interessen for veteranbadminton i Danmark. Blot har Henrik Lykke det fromme ønske, at veteranbadminton på et højere niveau kunne få en noget større interesse i det jyske og fynske. Ligesom på eliteplan er det Sjælland og København, der mønstrer de fleste deltagere til både hjemlige og internationale turneringer. Næste VM for veteraner er i 2017 og værtsnationen bliver Indien.


 


Cookies
 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | GymnastikPortalen.dk | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | RullePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Bueskydning.com | DanskatePortalen.dk | Folkedanseren.dk

ClubPeople.com | Intersite.dk | eLokal.dk | Foreningsweb.dk | SportPeople.dk | iAlbertslund.dk

Annoncelinks: Allskin.dk
Delete item?