10 serve til den nye direktør

18-10-2015 16:28 |  Badminton.dk |  Anders Rud Nielsen
Bo Jensen er navnet på den nye direktør for Badminton Danmark. Vi server 10 gange og ser, hvordan han returnerer på finaledagen ved Yonex Denmark Open 2015 presented by Danisa.

Hvad er dit indtryk af Yonex Denmark Open presented by Danisa?
Det er fantastisk at opleve. Det er første gang jeg oplever det inde fra og jeg er meget imponeret. Det er vildt professionelt sat op, og den entusiasme og dedikation som ligger hos de mange frivillige, der hjælper til her, er imponerende. Det er professionelt gennemført og en stor succes.

Hvad er dit højdepunktet for turneringen?
Der har været mange. Jeg er kommet nærmest hovedkuls ind i det her, og der har været mange ting, som har været nye for mig, og ting jeg skulle forholde mig til for første gang.

Hvad fik dig til søge jobbet som direktør? 
Flere forskellige ting. Rent professionelt var jeg på et punkt i min karriere, hvor jeg i et stykke tid havde ville have nogle nye udfordringer. Prøve andre ting. Men samtidig var jeg meget bevidst om, at jeg ikke ville lave et karriereskifte inden for samme branche eller hoppe over hos naboen og drifte på det samme, som jeg har lavet de seneste 10 år. Så det var noget andet, der skulle til. I processen har jeg gjort mig mange overvejelser, om det var dét jeg skulle, men jeg havde en del møder med blandt andre formanden René Toft. Jeg synes, jeg fornemmede relativt hurtigt, at der var god kemi mellem os, og det er afgørende for mig, fordi René og hovedbestyrelsen er nogen, jeg kommer til at arbejde tæt sammen med. Kemien er meget vigtig. Alt i alt er det en spændende og sjov udfordring, som jeg glæder mig til at komme i gang med. Jeg er om nogen så passioneret for badminton. Jeg har fået det ind fra barns ben. Mine forældre startede med at spille, jeg begyndte at spille og mine venner spillede. Så badminton er blevet en del af mig. En livsstil. På den måde var valget ikke svært, for når jeg fik muligheden, for at kombinere en passion med dét jeg kan fagligt, så var det et oplagt match.

Hvad fascinerer dig mest ved badminton?
Det er meget enkelt. Det er verdens fedeste spil. Du kan lege med det på alle mulige måder. Det er sjovt, spændende og udviklende. Det er en fed sport.

Hvad er badmintonsportens største styrke?
For mig, som er meget subjektiv, er det de uendelige finesser, der ligger i legen med ketsjeren og bolden. I morges inden finalerne startede, var jeg lige en tur i hallen, og jeg bliver lige forbavset over hver gang, at her står nogle af verdens bedste spillere. De har spillet en hård turnering, og hvad står de så og laver en søndag formiddag? De står da bare og leger med ketsjeren og bolden. De kan ikke lade være. Og sådan har jeg det også med badminton. Du kan simpelthen ikke lade være.

Hvad er dit højdepunkt som badmintonspiller?
Jeg har engang vundet en herredouble i et landsmesterskab i veteran 40+. Lige hvornår det var, kan jeg ikke huske. Men som badmintonmenneske husker jeg især første år, vi spillede DMU i Grindsted, hvor jeg var holdleder for Hillerød. Jeg var afsted med 40-45 spillere. Ved dén oplevelse derovre oplevede jeg glæden og begejstringen ved at være af sted sammen socialt som klub. Vi vinder, vi taber, vi deles om sorger, glæder, sejre, nederlag. At tage hjem efter sådan en weekend, det er så berigende. At være med til at give de unge spillere muligheder, som jeg selv havde som aktiv, dét er noget af det fedeste.

Er du bedst i defensiven eller angrebet?
Nu har jeg aldrig være den, der imponerede med mit smash. Så skal vi ikke bare sige, at jeg har en god defensiv. Jeg kan løbe langt på literen.

Hvad er dit favoritøjeblik set med badmintonøjne?
Det er rigtig svært at vælge, men jeg vil faktisk tage udgangspunkt i denne her uge. At se Viktor Axelsen spille mod Lin Dan. At se et ungt talent på vej frem mod en af de største stjerner overhovedet inden for vores sport. Den kamp indkapsler, hvad det er badminton kan. For rigtig mange mennesker står Lin Dan som noget af det absolut bedste inden for badmintonsporten, ikke kun i år, men i årtier. Her ser vi en ung spiller fra et lille land med relativt få ressourcer i badmintonsammenhæng, der træder ind på scenen og tørrer gulv med Lin Dan. Det var der vidst ingen, der havde forudset. Jeg tror, at de fleste havde håbet på, at der var en chance, fordi Viktor har vist en opadstigende formkurve det seneste halve og hele år og har markeret sig stærk senest ved VM. Men det sceneskift, der er sket, er imponerende, synes jeg.

Hvem er den største badmintonspiller gennem tiden?
For mange år siden så jeg en VM-finale med Liem Swie King fra Indonesien. Jeg tror ikke, der er mange i dag, der ved, hvem han er. Men for mig står han for noget af det absolut ypperste inden for badminton. Han kunne så mange facetter af spillet, og på hans tid spillede han et spil, som ikke ret mange andre var i stand til. Ligesom vi i dag ser Chen Long, der er et fysisk vidunder, var han det. Hvis jeg husker korrekt, var han i tredje sæt ude og brække sig i en skraldespan og gik derefter ind og spillede videre. Og da han efter kampen tog skoene af, var den ene fod én stor blodvabel. Han spillede bare og gjorde det fantastisk.

Hvis du nu havde frit slag for fremtiden – hvordan ser dansk badminton så ud om 20 år?
Hvis jeg tager de store og visionære briller på, så er badminton den mest udbredte sport i vores folkeskole om 20 år. Og dermed også den største breddesport, når vi snakker motion og konkurrence i vores klubber. Og hvis vi lykkes med dét, så har vi også stukket kineserne til den tid.


 


Cookies
 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | GymnastikPortalen.dk | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | RullePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Bueskydning.com | DanskatePortalen.dk | Folkedanseren.dk

ClubPeople.com | Intersite.dk | eLokal.dk | Foreningsweb.dk | SportPeople.dk | iAlbertslund.dk

Annoncelinks: Allskin.dk
Delete item?