Badminton Danmark

De skjulte helte i den danske VM-lejr

26-08-2017 15:10 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Hvis vi skriver Jakob Hansen, Michael Ries og Christian Thelin, hvad siger I så? Formentlig ikke så meget, men de tre herrer er en vigtig del af det danske VM-setup, da de hjælper de danske badmintonspillere og trænere til at yde deres maksimale.

Som henholdsvis sportspsykolog, fysioterapeut og videoanalysemand er Jakob Hansen (tv.), Michael Ries (i midten) og Christian Thelin (th.) ikke de personer, der fremtræder mest i VM-rampelyset.

Alligevel er de tre en vigtig del af Badminton Danmarks sportslige setup, når der er mesterskaber på programmet. Hver især bidrager de med deres ekspertise og kompetencer til at skabe de bedste rammer og give de danske spillere det bedste udgangspunkt for at præstere optimalt.

Blandt andet sørger Team Danmarks fysioterapeut Michael Ries for, at de danske spillere er klar og friske i kroppen. Han forbereder dem inden træning og kamp ved blandt andet at mobilisere og løsne deres led. Under træningen står han også til rådighed, mens han efter træning og kamp sørger for, at de restituerer ordentligt.

- Når eksempelvis Viktor (Axelsen, red.) skal spille, så aftaler vi et tidspunkt for, hvornår vi skal spise morgenmad. Før morgenmad kigger vi lidt på de steder på kroppen, hvor han kunne have spændinger eller andet, og efter det spiser vi sammen. Vi sørger for, at han får indtaget alt det, som han nu skal have, og at det bliver timet i forhold til, hvornår han skal præstere. Så kører vi i hallen og hygger lidt i players lounge, før vi går i zonen, som vi kalder det, inde i træningshallen, hvor jeg løsner ham lidt op i knæ, ryg, hofte og fødder. Når kampen er forbi tjekker vi op på, hvordan hans krop har det, og så tager han rent faktisk et isbad, hvor vi får fire-fem kasser is op og putter i et badekar. Han får kølet kroppen og benene ned, får en en manuel gennemgang af kroppen på behandlerbriksen efterfulgt af kompressionsbukser. Alt sammen med henblik på optimal restitution, siger Michael Ries.


Det er ikke kun spillernes kroppe, der skal være i tip-top-stand. Deres mentale tilstand skal også være så skærpet som mulig, og det hjælper sportspsykolog Jakob Hansen med, ligesom han sparrer med de danske trænere.

- Jeg har forløb med nogle af de danske spillere, som begynder før mesterskaberne. Ved mesterskaberne fortsætter de forløb, hvor jeg hjælper dem med den mentale forberedelse før kampene og evaluering efter kampene. På den korte bane handler det om at præstere her, men på den lange bane handler det om et udviklingsperspektiv, hvor spillerne bliver klogere på sig selv, siger Jakob Hansen og fortsætter.

- Trænerne sparrer jeg også med i forhold til de psykologiske problemstillinger, der kan opstå. De spillere jeg ikke har et forløb med, har jeg så mulighed for at se til VM og lære at kende. Jeg kigger også på, hvordan de andre lande arbejder psykologisk i kampene. Det kan for eksempel være, hvordan deres kropssprog er, og hvordan de reagere i modgang, siger Team Danmarks sportspsykolog.


For at de danske spillere skal komme i så lidt mulig modgang som mulig, ser de video af de modstandere, som de skal forberede sig på. Den video er optaget og klippet sammen af Christian Thelin.

- Opgaven er jo på mange måder meget simpel. Jeg skal optage en masse badmintonkampe, primært kampe med de modstandere, vi har i næste runde, og nogle gange kigger vi lige en runde frem for en sikkerheds skyld. Jeg optager selvfølgelig også vores egne kampe. Når jeg så har brugt dagen i hallen, klipper jeg kampene på hotellet. Eksempelvis klippede jeg Viktor Axelsens finale fra India Open mod Chou Tien Chen forud for kvartfinalen i går. Jeg klipper en analyse af kampen, hvor jeg klipper alle angrebsslag, forsvarsslag og slag ved nettet ud og tagger dem med en beskrivelse af, hvad Chen gør i den situation, siger Christian Thelin.


Selvom deres opgaver er meget forskellige, er de alle en del af den synergi, som der hersker i Badminton Danmarks sportslige ledelse. De er også alle tre enige om, at badmintonsporten har givet dem en masse store oplevelser. 

- Det er mega sjovt at være med, og det har givet mig nogle fantastiske oplevelser. Det største er selvfølgelig, at jeg var med til Thomas Cup i 2016, og der var jeg mega, mega heldig, at Finn Trærup-Hansen (tidligere sportschef i Badminton Danmark, red.) gav mig lov til at gå med op og få en medalje, som egentlig var hans. Der var 14 medaljer, og vi var 15 med i alt, og at han afgav sin medalje for, at jeg kunne gå med op på podiet. Kæmpe stort af ham, og jeg bliver helt rørt af at tale om det, for det var så kæmpe stort. De to OL’er var også en stor oplevelse, så jeg synes, at det er en gave at være med, siger Christian Thelin.

- Det er en stor fornøjelse at være med, og havde du og jeg været lige så gode til at spille badminton som spillerne, så stod vi jo nok inde på banen, men vi gør vores del af arbejdet for, at det hele skal gå op i en højere enhed, og at vi kan få noget metal med hjem, og så har vi det bare super sjovt sammen og et godt teamwork, siger Ries.

- Det er altid spændende at være med, og det er her, at alle spillerne kommer og topper og gerne vil stå stærkt. Den mentale udfordring i at tackle forventninger og sig selv under kampene er altid spændende, siger Jakob Hansen.


Både Hansen, Thelin og Ries var en del af Thomas Cup-holdet der vandt VM for herrer i 2016.

Første gang Christian Thelin agerede videoanalysemand for Badminton Danmark var i optakten til OL 2012 i London, hvor han i de ti måneder forinden olympiaden rejste rundt med de danske spillere til samtlige turneringer. Siden har han været med til OL i Rio, Thomas & Uber Cup 2016 og All England 2017.

Michael Ries var en del af badmintonlandsholdet fra 1999-2002, inden han holdt en pause fra det for så at vende tilbage i 2012. Han er til daglig en del af Team Danmarks sportsmedicinske setup.

Jakob Hansen har arbejdet med badminton for Team Danmark siden 2010, og siden 2013 har han rejst med de danske spillere til udvalgte turneringer og mesterskaber. 

Følg VM 2017 på TV 2, TV 2 SPORT & TV 2 PLAY mandag-søndag, 21.-27. august! 

Lørdag (semifinaler i to sessioner): 
TV 2: 11.00-16.00 
TV 2 SPORT: 18.00-23.00
God fornøjelse! 
 


Cookies
 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | GymnastikPortalen.dk | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | RullePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Bueskydning.com | DanskatePortalen.dk | Folkedanseren.dk

ClubPeople.com | Intersite.dk | eLokal.dk | Foreningsweb.dk | SportPeople.dk | iAlbertslund.dk

Annoncelinks: Allskin.dk
Delete item?