Badminton Photo

Første Super 500-titel til Pedersen/Christiansen - 2. plads til Astrup/Skaarup

04-02-2018 13:57 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Christinna Pedersen/Mathias Christiansen vandt deres første titel sammen, da de i dag vandt India Open. Desværre kunne Kim Astrup/Anders Skaarup ikke slå verdens bedste herredouble i deres første Super 500-finale nogensinde.

Danmark stod overfor Indonesien i begge India Open-finaler, og de to nationer delte titlerne mellem sig. 

21-14, 21-15 vandt Christinna Pedersen/Mathias Christiansen over Melati Oktavianti/Praveen Jordan, mens Kim Astrup/Anders Skaarup desværre blev slået af Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo med 14-21, 16-21.

- Jeg er rigtig, rigtig glad for sejren til mixeddoublen. Det betyder meget for vores arbejde med dem, og så var det flot af Kim og Anders, at de kunne komme helt frem til finalen, siger Elitecentertræner Thomas Stavngaard.


De nykårede danske India Open-vindere tog overbevisende første sæt. De gav mange bolde til Praveen Jordan i mellemspillet, og dem kunne den tidligere All England-vinder ikke håndtere. Flere af boldene klappede han ud over baglinjen eller sidelinjen, og det var med til at sikre Pedersen/Christiansen finalens første sæt med 21-14.

Taktisk var danskerne overlegne. De udspillede indoneserne fra start af i andet sæt. 5-0 kom nordjyden og bornholmeren foran med. De var også foran med 17-10, før de lukkede kampen med 21-15 efter en forrygende kamp.

- De spillede pisse godt. Mathias har haft besvær ved at finde topniveauet, men i dag stod han skarpt. Han styrede spillet perfekt. Han spillede udenom alle Jordans kompetencer, og han er ellers god i mellemspillet. De ting, vi havde snakket om før kampen, er jo ren teori, men at vi så kan se, at det var det der skulle til, var godt, siger Thomas Stavngaard.
De kan nu fejre deres første Super 500-titel sammen og en check på 27.650 dollar, svarende til 165.000 danske kroner.

India Open var syvende turnering sammen for Pedersen/Christiansen og deres tredje finale. Tidligere havde de stået i finalen ved China Open og Hong Kong Open – begge gange tabte de til Zheng Siwei/Huang Yaqiong.

Den danske herredouble med Astrup/Skaarup nåede desværre ikke at komme i nærheden af en finalesejr. Verdensranglistens nummer et Gideon/Sukamuljo var ganske enkelt for stærke i alle facetter af spillet – også selvom Astrup/Skaarup gjorde, hvad de kunne. 

- De spillede mod verdens klart bedste par lige nu, og de var os total overlegne, ligesom de var ved Mads Kolding og Mads Conrad i Hong Kong. Kim og Anders har haft en flot turnering og fik det maksimale ud af det. Men Kevin er en fuldstændig vanvittig badmintonspiller. Der skal arbejdes hårdt hele tiden, og specielt i omstillingen fra defensiv til offensiv for at få point mod dem, siger Stavngaard.
Danskerne havde slået dem en gang før i deres fire indbyrdes opgør – tilbage i Indonesia Open. Men den bedrift formåede de ikke at gentage. Det blev i stedet til et nederlag på 14-21, 16-21.

Det var Kim Astrup/Anders Skaarups første Super 500-finale nogensinde. De har tidligere vundet Grand Prix Gold-turneringerne Swiss, Bitburger og German Open.

Næste udfordring for de to danske India Open-finalister er FZ FORZA/RSL DM 2018, som spilles fra onsdag til lørdag, 7.-10. februar, i Aarhus.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?