Christian Lind
SIF - Gentofte, referat af kampen
Klub: Skovshoved Badminton
Publiceret af: Simon Melbye
Dato: 10-02-2012 15:11:36
Kategori: Generelt
     

I hvad der skulle vise sig at blive en kamp uden betydning for begge hold, sejrede GBK fortjent over SIF torsdag aften efter golden set.

Skovhoved havde som udgangspunkt nok og spille for idet en sejr over gæsterne fra Gentofte ville sikre dem førstepladsen i gruppen og dermed kvartfinalekamp mod en, på papiret, lettere modstander.

Men som kampen skred frem måtte de ca. 250 fremmødte tilskuere erfare, at SIFs spillere tilsyneladende ikke havde motivation eller, værre endnu, form til at gennemføre aftenens udfordring med et forventet udfald.

Gentofte derimod havde absolut ingenting at spille for. Men denne aften var det gæsterne der satte deres præg på matchen og sluttede dermed turneringen på fornemste vis.

Skovshoved var decideret heldig med at trække sig ud af kampen med et enkelt point efter tre sejre. Dette skyldtes at to af aftenens SIF-sejre trak Gentoftes spillere sig grundet diverse skader. I 1.herresingle måtte Scott Evans trække sig skadet ud efter seks minutter mod Jan Ø. Jørgensen i et opgør som GBK sandsynligvis ikke havde vundet alligevel.

Fuldstændig samme scenarie skete i mixdoublen, hvor GBKs Frederik Colberg træder uheldigt ned og, ligeledes, måtte opgive at fortsætte kampen med sin makker Marie Røbke. Men i denne kamp havde Gentofte spillet klart bedst og havde en glimrende mulighed for at sikre sig en sejr.

SIFs træner, Henrik PK Rohde, skal virkelig hive et ekstra trick ud af skjorteærmet, hvis skovserne skal avancere fra kvartfinalen til semifinalen. Dette især med henblik på damedoublen og herredoublen som viste et meget lavt bundniveau mod GBK. Det er ingen hemmelighed at disse to konstellationer er SIFs svage punkt og især herredoublen har endnu ikke vist i løbet af sæsonen nogen fremgang.

Skovserne skal en tur til Nordjylland i kvartfinalen, hvor modstanderen, Vendsyssel, er af en helt anden kaliber end GBK og man kan derfor have sine tvivl om chancerne for en semifinaleplads, hvis ikke Skovshoved IF, for første gang denne sæson, spiller op til sit ypperste i alle seks holdkampe.

Der var kun få lyspunkter hvoraf den ene var skovsernes purunge Natalia Koch Rohde der med sine kun 16 år leverede end godkendt indsats mod GBKs rutinerede Camilla Overgaard. Natalia tabte dog kampen i tre sæt men viste undervejs prøver på hendes fantastiske alsidighed. Måske derfor at Dansk Badminton Forbund udtog hende til U19 landsholdet i efteråret. Hende vil vi gerne se mere til!

Et andet lyspunkt blev at gruppens nummer to, Aarhus AB, tabte i deres kamp mod Solrød Strand og dette resulterede i at SIF cementerede deres førsteplads uanset resultatet mod GBK.

GBK afsluttede sæsonen på glimrende vis og satte dermed en fed streg over kritikernes røst i starten af sæsonen, der udnævnte dem til en mulig nedrykningskandidat. Holdet viste en fantastisk indstilling og fight, som SIF kun kan betragte med et misundelsens blik.

Skovshoved spiller kvartfinale søndag den 26/2-2012 i Frederikshavn og kampen forventes blive vist live på TV2Sport fra kl. 12:00.

Simon Melbye 

 
Skovshoved Badminton | Krøyersvej 5 A , 2930 Klampenborg | +45 39 45 01 80 | skovser@skovser.dk