Sølvholdet 2013
Skovshoved kom godt igang
Klub: Skovshoved Badminton
Publiceret af: Henning B. Clausen
Dato: 04-09-2013 17:10:52
Kategori: Generelt
     

Skovshoved er i gang!!

Tirsdag aften den 3. september tog Skovshoveds sølvindere fra i fjor hul på endnu en sæson i Badmintonligaen.

Det skete i Solrød, som absolut ikke er det nemmeste sted at lægge ud. Det er ikke fordi Solrød vælter rundt i verdensstjerner, men man må sige de vælter sig rundt i store talenter fra egen fabrik.

Udover at Solrødspillerne og publikum har hele deres hjerte med når de går på banen, er det samtidig en ekstrem svær hal at spille i. Selvom mange af skovserne har international erfaring, og optræder i en del haller rundt omkring i verden, er Solrød stadig en af de svære steder at spille blandt andet pga. det hvide loft.

Det fik man at se allerede i første runde i vores ellers altid sikre herredouble med Conrad og Mogensen. Conrad havde det svært i hans normale "verdensklasse defensiv", og parret måtte ned med 2 sætbolde i første sæt før de vandt 21-23. Efter første sæt var der dog rimelig styr på tingene, og drengene vandt sikkert andet sæt med 21-17.

Natalia Koch Rohde sad over i første runde af badmintonligaen, da SIF valgte at lade hendes hårdt prøvede springerknæ få en pause og ro til at blive 100%. Dette til trods for at Natalia ellers har trænet for fuld styrke i indeværende uge. Spiller Natalia ikke, ja så står klubbens grand old lady og helt i gennem to årtier, Mette Viscovich, klar. Det var givet på forhånd at hun ville få det svært mod den nybagte Århus grand prix vinder, Sandra Maria Jensen. Mette fulgte fint med i første sæt, og viste flere gange hvorfor hun har været en af Danmarks bedste damesingler igennem mange år. Mette taber med 17 i første sæt, og ligger rigtigt godt ud i andet. Hun starter i højere tempo og fik også en fin føring på 4-0, men det blev desværre også hendes egen død. Sandra forsatte med at spille bolden tilbage, og stille og roligt gik Viscovich kold. Sandra vandt meget sikkert andet sæt med 21-9, men en flot af indsats af den… rutinerede Viscovich.

2. runde havde mange af de tilrejsende fra Skovshoved set frem til. Blandt andet på grund af gensynet med vores hjemvendte singlestjerne fra den indiske liga, Jan Ø Jørgensen. Han blev midt i afviklingen af den indiske liga købt af det hold, som også Mogensen spillede på. Jan nåede dog kun at spille 1 kamp derude.

Men i aftes stod han klar for Skovshoved igen - med knytnæven oppe og måske i den bedste form vi længe har set ham. Selvfølgelig skal man aldrig sige aldrig, men det virker som at han er trukket et stykke fra de andre danske herresingler. Trods stor ros til Emil Holst, som denne gang kæmpede med hvad han havde, og viste hans store talent med mange skarpe slag, så viste Jan hvor svær han er at komme igennem. Med højt tempo og en del rene vindere vandt Jan rimelig sikkert med 21-16 og 21-17.

Så kom vi til aftenens store spørgsmål, damedouble. Det store spørgsmål var, hvor Skovshoveds nye damedouble, Emelie Lennartsson og Anne Skelbæk, befandt sig rent niveaumæssigt i den danske liga. De skulle møde den 3. bedste danske damedouble personificeret ved Maria Helsbøl og Lena Grebak. Ingen tvivl om at Grebak og Helsbøl var små favoritter forud for opgøret – dog selvfølgelig ikke i træner, Henrik PKs, øjne, som mener at den nye Skovserdouble kan vinde mod selv de allerbedste i ligaen. Det blev en virkelig god og velspillet damedouble i højt tempo. Kampen var tilmed nervepirrende spændende, og måtte ud i tre sæt. Her kom Solrød pigerne bedst fra start, og førte 17-14, men med meget koldblodighed især omkring serv og retur, lykkes det Skovser "jenterne" at slutte fantastisk af og vinde sættet med 21-18. Dermed blev den sidste energi trukket ud af Solrød, og håbet om at drille Skovshoved reelt slukket.

Sidste runde lå til Skovshoved fra start til slut. Her skulle Julie og Mads op mod søskendeparret Theis og Joan, der har drillet mange rigtige gode par – særligt i "Solrødhangaren". Måske var det derfor at Mads/Julie virkede klar fra start. Uden de fandt deres absolutte topniveau frem – i hvert fald ikke samtidig - vandt de forholdsvis komfortabelt i to sæt med 21-17 og 21-15.

Til sidst skulle "tilskuermagneten" Christian "Tiger" Lind Thomsen spille om sejrens størrelse. På trods af at mange af hans (herre)holdkammerater opfordrede til showtime flere gange under kampen, holdt Christian fokus, og vandt sikkert over den heroisk kæmpende reserve, Jacob Nilsson. Dog fik tilskuerne og holdkammeraterne lige "kigge væk finten" af Christian på matchbolden. Det bemærkes i parentes, at ingen badmintonspillere endnu er hoppet på "kigge væk finten", som nok primært er effektiv i andre sportsgrene end badminton – underholdende var det dog, og vi er i Skovshoved overbeviste om, at det nok skal lykkes for Christian at få en enkelt til at hoppe på den finte på et tidspunkt!

1 kamp og 3 point på kontoen. Skovshoved er i gang.

Én gang skovser – altid skovser. 

 
Skovshoved Badminton | Krøyersvej 5 A , 2930 Klampenborg | +45 39 45 01 80 | skovser@skovser.dk