Ny dansk mixeddouble skal med til EM

13-03-2018 10:01 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Den for nylig sammensatte mixeddouble med Alexandra Bøje og Joachim Fischer har i dag fået tildelt et wild card til EM i april. Det er 18-årige Alexandra Bøjes første senior EM nogensinde.

Alexandra Bøje fra Højbjerg og 39-årige Joachim Fischer fra Skovshoved er klar til EM i Spanien. Det står klart efter, at Badminton Europe i dag offentliggjorde alle wild cards til EM 2018. Mens Joachim Fischer har vundet EM to gange før, er det Alexandra Bøjes første senior EM i karrieren.

- Jeg glæder mig helt vildt, og jeg håber, at vi kan gøre det godt til EM. Det bliver vildt fedt at spille mit første senior EM, og jeg håber, at det bliver en god oplevelse, og jeg er glad for at skulle spille sammen med Joachim. Han er god til at lære fra sig, og det har givet mig en helt masse motivation at spille og træne sammen med ham og de andre på landsholdstræningen i Brøndby, siger Alexandra Bøje.
Bøje/Fischer har dannet double siden januar. De har deltaget i German Open, hvor det blev til et nederlag i første runde, og i morgen spiller de blot deres anden turnering sammen, når All England begynder. Trods den sparsomme turneringsaktivitet, tror de på, at de kan skabe ravage til EM.

- Vi er taknemmelige for, at Badminton Europe har givet os det her wild card, og vi har tænkt os at bevise, at de har givet det til de rigtige. Vi vil rigtig gerne vinde en medalje til vores forbund, og vi tror på, at chancen for det er til stede. Lige nu virker Chris og Mathias (Christinna Pedersen og Mathias Christiansen, red.) til at være det stærkeste par i Europa og et niveau over os andre, men vi føler, at vi er kompetente nok til at kunne bide skeer med nogle af de andre toppar, og vi har også halvanden måned til at spille os bedre, end vi er nu, siger Joachim Fischer.

Alexandra Bøje og Joachim Fischer spiller også Orleans Masters, som er en Super 100-turnering, i slutningen af marts. Så de når at få en turnering ekstra sammen før EM.
I Badminton Danmark glæder man sig også over, at Bøje/Fischer har fået tildelt et wild card. Forbundets sportschef, Jens Meibom, deler troen på, at den nye mixeddouble kan blande sig i den sjove ende.

- Vi glæder os meget til at følge Alexandra og Joachim til EM. Forhåbentlig vil de få nogle gode kampe til EM, som kan være med til at udvikle dem sammen. Det vil helt sikkert give Alexandra god mesterskabserfaring, og det er heller ikke usandsynligt, at de kan drille nogle af de andre landes toppar, siger Jens Meibom. 

Alexandra Bøje har tidligere præsteret flot til diverse ungdoms europamesterskaber. Ved U19 EM i 2017 vandt hun EM-sølv med Julie Dawall Jakobsen. I 2016 vandt hun guld i dame- og mixeddouble ved U17 EM, og i 2014 formåede hun at vinde guld i damesingle og mixeddouble sammen med Jesper Toft ved U15 EM.

På seniorniveau har Bøje blandt andet stået i to DM-finaler i henholdsvis 2017 og 2018. Begge gange blev det til sølv: Sammen med Lena Grebak i 2017 og sammen med Mathias Bay-Smidt i 2018.
Joachim Fischer har vundet EM to gange før. I 2014 og 2016 – begge gange med Christinna Pedersen, som i år spiller sammen med Mathias Christiansen. Fischer/Pedersen var også i finalen ved EM i Kolding 2017. Her blev det til et finalenederlag til Chris Adcock/Gabrielle Adcock på 17-21, 21-18, 19-21.

Med offentliggørelsen af wild cards er det også blevet endeligt bekræftet, at Jan Ø. Jørgensen skal spille EM, da han har fået tildelt et wild card af Badminton Europe.

Individuelt EM spilles fra den 24.-29. april i spanske Huelva. Sidste år vandt Danmark EM-guld i herre- og damedouble, mens det blev til sølv i herresingle, herredouble og mixeddouble. Slutteligt blev det til fem bronzemedaljer: to i herresingle, en i damesingle og to i herredouble. 


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?