Der var gang i turneringen med både lounge, bordfodbold, spillehjørne, massage og meget mere

Orangutanger og ømme ben - en øjenvidneberetning fra Yonex Valby Open

06-10-2015 07:54 |  Sankt Annæ Idrætsforening, Badmintonafd. |  SAIF Badminton København
Yonex Valby Open er Sjællands største seniorturnering, men er også langt mere end en badmintonturnering. Her følger en øjenvidneberetning fra en festlig og begivenhedsrig weekend.

Indiske rytmer i højtalerne. En barfodet danserinde. En stor gruppe af badmintonspillere med søvn i øjenkrogene. Det udvikler sig til Bollywood-inspireret dans. Jeg gentager Bollywood-inspireret dans! Særligt nogle af fyrene ser ømme ud, da de let til tå, prøver at udføre små vrik med hofterne. Opvarmningen ser dog ud til at være effektiv. Svedperler kan observeres på langt størstedelen af de dansende badmintonspilleres pander.

Rynke
Nu er der hul gennem til højtaleranlægget. En lidt for morgenfrisk stemme byder velkommen til Yonex Valby Open 2015. Hallen er kæmpe. Der spilles på 14 baner. En enkelt bane i hallen er nemlig inddraget til loungeområde. Første klub i loungen er Slagelse. En stor orangutang sidder allerede i en af loungens sofaer. Det er Rynke. Man kan vinde Rynke og alle hans venner som præmie i turneringen. Rynkes venner sidder ivrigt og følger med i turneringens gang fra pladserne bag dommerbordet. Rynke er blød, og mange ser deres snit til lidt abe-omsorg i loungen. Det er let at se, hvem der har været i favnen på ham, da Rynke markerer sit territorium med orange pels på spillernes trøjer. Måske Rynke er heldig og får en invitation til aftenens fest.

Ved siden af loungen er der stillet forskellige spil op. Arrangørerne og Rynke opfordrer til, at man udfordrer sin modspiller fra badmintonbanen til et spil Coco Crazy. Så kan et eventuelt nederlag revancheres. Det er tydeligt at flere spillere benytter sig af muligheden. Bag spillebordene står en briks. Synet af bare lårbasser og mørbrader der æltes godt igennem er uundgåeligt ved indgangen til hallen. Ømheden sidder alle steder i kroppen, og Rynke nyder udsigten af de smækre olierede sportskroppe! Massøren har travlt, men alligevel formår han at vinde et par herredoubler ved siden af jobbet. Ved dommerbordet er der hektisk aktivitet. Folk henter præmier i form af de legendariske T-shirts med printet ”I survived Yonex Valby Open”. Præmierne hentes til trods for, at vi kun er midt i turneringen. Præmierne uddeleles for lækre detaljer og andet gøgl.

Temperaturen er steget i hallen. Enkelte øjeblikke fyldes luften af råb fra aktørerne på gulvene. Ude i forhallen løber folk og varmer op. I cafeteriet bliver utallige sportsboller langet over disken. Når man træder ind i hallen igen, føles det som en mur af kondens. Det lugter også lidt. Et sted fra hallen høres norske røster. Der står Hammerfest bag på nogen af mændenes bluser. De er kommet hele vejen fra en af verdens nordligste byer, for at spille med i Yonex Valby Open. Man kan ikke lade være med at heppe lidt på de dedikerede nordmænd. Selv Rynke virker begejstret over deres tilstedeværelse.

Skoldede kroppe
Der kommer musik fra gangen med de mange omklædningsrum. Enkelte skrig høres dog også. Damp møder man allerede ude på gangen. Indenfor i omklædningsrummene er der allerede fest. Skrigene skyldes det glohede vand i Valbyhallens ældgamle brusersystem. Folk står med et hoved, en arm eller et ben under bruseren et sekund, for så med en svipservs hast at trække legemsdelen ud igen. Vandstrålerne er mildest talt ubehagelige. Det varme vand spolere dog ikke festen. Flere piger brokker sig dog over deres røde kulør efter mødet med det skoldhede vand, mens de står med hårtørrerne på gangen. 

Vandrepokalen over dem alle
Folk sidder både i cafeteriet og ude på gangen til festen. Duften af aftensmad er dog ikke så tydelig endnu. Atleterne ser sultne ud efter en lang dag. Omsider kommer maden. Mad er vigtig forebyggelse til aftenens højdepunkt. Nu strømmer folk ud af den lille terrassedør i cafeteriet. En jakke i den kolde september-nat er overvurderet, synes mange at tænke. Udenfor stimler folk sammen. Øl placeres, og de tilmeldte hold stiller op i prioriteret rækkefølge. Vinderne af øl-stafetten ved Yonex Valby Open skal findes. Koncentrationen kan læses i de stålsatte ansigter hos deltagerne. Det ligner, at de alle står i deres egen verden, og gør sig klar til tonerne af Rocky-hymnen. Startsignalet lyder. Første person sætter i løb og hvilket tempo! Efter at have drukket en øl, skal der drejes ti gange rundt om flasken. Enkelte formår at dreje en hel del mindre. Det er en meget lige konkurrence, og et hold fra Solrød Strand fravrister SAIF pokalen. Dramatik bliver vi heller ikke snydt for. Da vinderen er fundet, mangler få hold stadig at komme i mål. En enkelt deltager er tydeligvis rookie i forhold til ølstafet. Hun falder og vælter mindst tyve flasker inden for en kæmpe radius.

Dansegulvet er proppet. Både drenge og piger tager del i udskejelserne. Eiffel 65 med Blue blæser ud af højtalerne. Folk lander på gulvet i den karakteristiske kakerlak-dans. Festen bliver ved. Der må være nogle med ømme ben og ikke mindst hoveder i morgen.

Finaler
Tøjet sidder snorlige. Skoene er pudset. Dommeren kravler op i dommerstolen. ”Spil” lyder det, og finaledagen er skudt i gang. Ved sidelinjerne sidder linjedommere klar. Det er ikke til at se, at nogle af dem har været til fest til langt ud på natten dagen før. Loungen er i dag åben for alle. Kampen om de bløde møbler er intens. På banerne er der mange flotte præstationer. Der kæmpes fænomenalt, selvom kroppene er mærket efter mange kampe dagen forinden. Lidt efter lidt forsvinder Rynke og alle hans venner. De har fået et nyt hjem. Måske de får en kammerat hos deres nye ejere efter Yonex Valby Open 2016?

Malthe Jensen


Læs mere på hjemmesiden for SAIF Badminton København
Billeder og meget mere turneringen kan ses på Facebook-siden for Yonex Valby Open 2015


 


Cookies
 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | GymnastikPortalen.dk | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | RullePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Bueskydning.com | DanskatePortalen.dk | Folkedanseren.dk

ClubPeople.com | Intersite.dk | eLokal.dk | Foreningsweb.dk | SportPeople.dk | iAlbertslund.dk

Annoncelinks: Allskin.dk
Delete item?