Badminton Danmarks Direktør: Yonex Denmark Open 2015 presented by Danisa har været en succes

19-10-2015 15:00 |  Badminton.dk |  Badminton Danmark
- Det har været en succes sportsligt og kommercielt, konkluderer Direktøren for Badminton Danmark, Bo Jensen.

Den prestigefyldte Superseries Premier-turnering i Odense blev færdigspillet med fem finaler søndag, og selv om der desværre ikke var danskere iblandt finalisterne, glæder direktøren for Badminton Danmark, Bo Jensen, sig alligevel over de sportslige bedrifter.

- Selvfølgelig kan vi altid sidde og være ærgerlige over, at der ikke var nogen danskere i finalen, men vi skal også hele tiden tænke på, at vi har en turnering. hvor vi ser absolut toppen af toppen. Du finder det ikke stærkere. Derfor er det overordnet godkendt, at vi har tre konstellationer med i semifinalen, siger direktør Bo Jensen.

Med forretningsmæssige briller har den store turnering ligeledes skabt glæde hos direktøren.

- Kommercielt har det været en stor succes. Forud for denne turnering har der været solgt langt flere billetter i forsalg end normalt. Vi havde meget tæt på udsolgt torsdag aften, og fredag aften var fuldstændig udsolgt med over 2.200 tilskuere, der skabte en fantastisk, intens og elektrisk stemning i hallen, specielt under Viktor Axelsens kamp mod Lin Dan. Lørdag var der også meget tæt på udsolgt, og inden søndag manglede vi kun at sælge 100 billetter til finalen. Og dem havde vi solgt, hvis der havde været en dansker i finalen.

- En sådan turnering er vigtig for os, fordi det er den platform, hvorfra vi kan mødes med erhvervslivet og erhvervspartnere i andre former for forretningsmæssige relationer, og der er vores opgave at synliggøre for erhvervslivet, at her findes der faktisk en erhvervsform, som de kan udnytte. Ikke kun til at skabe relationer i forhold til egne kunder, men også fordi der her er en enestående mulighed for at blive eksponeret imod et stort potentielt marked. Badminton er jo enormt i Østen, og mens vi transmitterer under turneringen, sidder der mellem 100 og 200 millioner asiatere og følger med. Når vi taler eksponering, branding og promovering af et produkt, så er det TV-tid, der tæller. Og det får du her, specielt hvis du er en virksomhed, der gerne vil ind på det asiatiske marked. Jeg tror ikke, at du får en bedre mulighed som dansk eller nordeuropæisk virksomhed for at blive eksponeret mod det asiatiske marked, og dét, vi skal bruge sådan en event til her, er, at udnytte den platform. Det er ikke nemt, men det er en opgave, som vi kan løse og er i gang med at løse. Vi skal til at tænke nyt i forhold til fremtiden, og med hvordan vi arbejder med sponsorater, og hvordan vi udnytter vores set-up og vores kvalitet. Dansk badminton er et kvalitetsbegreb, når du snakker med Asien og Kina især. Alle derude kender vores topspillere, så der ligger rigtig store muligheder i fremtiden, for at udnytte det her på den rigtig måde, siger Bo Jensen.

De frivilliges fortjeneste
De mange frivillige under turneringsdagene i Odense har haft en stor betydning for eventens kvalitet, fortæller direktøren.

- Succesen bygger først og fremmest på det helt enorme arbejde, der er lagt for vores event-folk, og de mange 100 frivillige som de har været i stand til at engagere og motivere for at komme og yde en indsats. Det er først og fremmest deres fortjeneste, at det overhovedet kan lade sig gøre. Hvis de ikke var her, så var der heller ikke noget Yonex Denmark Open 2015 presented by Danisa.

Ud over verdensklasse-kampene i Idrætshallen i Odense har både de unge og de ældre spillet badminton i omkringliggende haller.

- Ungdomsturneringen og seniorturneringen understreger meget godt, hvad det er vi er sindsygt gode til i dansk badminton. Vi er gode til at skabe fælleskabet omkring vores sport. Hvis vi kigger på juniorturneringen var det et nyt tiltag, som blev sat i søen for ca. 5 år siden. Alle nye tiltag skal have en fase, hvor de skal implementeres, og folk skal lige vende sig til, at det nu er her. I år har vi haft omkring 1.000 spillere tilmeldt i juniorturneringen, og hvis vi ser på, hvor mange der har deltaget, når vi tæller forældre, ledere osv., så har vi alene på juniorturneringen haft ca. 3000 mennesker engagerede i Odense. Det er mange mennesker, og man skal tænke på, at i weekenden før spillede de bedste spillere Danish Junior Cup, men de er sørme også herovre for at spille Yonex Denmark Junior, siger direktøren.

Badminton for hele familien
- Seniorturneringen er et nyt tiltag for i år. Det er noget vi skal vende os til, men jeg synes vi er kommet godt fra start. Der er kommet rigtig mange positive tilbagemeldinger på det. Vi kunne godt tænke os, at der var lidt flere tilmeldinger, men det tror jeg kommer allerede næste år og næste år igen. Man skal også huske på, at det ligger i umiddelbar forlængelse af VM i Helsingborg, som jo var en kæmpe event inden for seniorbadminton. Jeg tror på, at vi i løbet af et par år vil se en lige så stor succes omkring seniordelen. 

- Og så har vi jo skabt en event, som dækker alle grene af dansk badminton, og med udgangspunkt i de værdier vi fra forbundets side har formuleret med fælleskab, oplevelse, glæde og ikke mindst udvikling, så synes jeg, at vi genfinder alle værdier i en sådan event som det her. Det er badminton for hele familien, slutter direktør Bo Jensen.


 


Cookies
 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | GymnastikPortalen.dk | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | RullePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Bueskydning.com | DanskatePortalen.dk | Folkedanseren.dk

ClubPeople.com | Intersite.dk | eLokal.dk | Foreningsweb.dk | SportPeople.dk | iAlbertslund.dk

Annoncelinks: Allskin.dk
Delete item?