Badminton Danmark

Her Yonex DM2016-vinderne

07-02-2016 19:16 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen

I dag blev der spillet finaler ved Yonex DM2016, og her kan i læse om finalerne og se vinderne af danmarksmesterskabet i badminton 2016.

Steen Fladberg formåede at vinde danmarksmesterskabet i badminton i både herre- og mixdouble, og nu er der kommet en ny danmarksmester i familien. Rasmus Fladberg (4) vandt nemlig herresingle-finalen over Emil Holst (3) i to sæt med cifrene, 21-11, 21-17. 

Det var første gang, at begge spillere stod i en Yonex DM-finale. Rasmus Fladbergs bedste resultat ved et DM var semifinalen mod Viktor Axelsen i 2014, hvor han tabte i tre sæt, 7-21, 21-12, 16-21. Så at han kunne gå hele vejen i år, var selvfølgelig en fantastisk følelse.

- Det betyder simpelthen så meget for mig. Jeg er bare så glad for den her forløsning, hvor jeg får bragt mit spil frem, siger den nykårede danmarksmester, Rasmus Fladberg. 

Den følelse ønsker 24-årige Fladberg også at tage med sig i den kommende tid, når den står på træning i Brøndby Hallen.

- Det er rigtig fedt at kunne møde i hallen igen med et godt resultat, og det giver mig en tro på, at de ting jeg laver til træning, er de rigtige, siger Rasmus Fladberg. 


Femte guldmedalje til Boe/Mogensen

I det spændende og jævnbyrdige herredouble-felt endte det med at blive en gentagelse af finalisterne fra 2015, som skulle stå overfor hinanden da Mathias Boe/Carsten Mogensen (1) og Mads Conrad-Petersen/Mads Pieler Kolding (2) var placeret på hver sin side af nettet. 

Vinderne fra 2015 spillede på et ekstremt højt niveau, og vandt en periode af elleve bolde 10-1 på vejen til en 21-10-sejr i første sæt. 

I andet sæt fulgtes de to par godt ad, og selvom Boe/Mogensen kom foran med 13-9, så kæmpede Kolding/Conrad sig tilbage og kom foran 14-13. De måtte dog i sidste ende se sig slået med 21-17. 

- Mads og Mads er et verdensklassepar, og at vi kan sætte dem under pres i dag er super fedt. Vi spiller tæt på vores topniveau, så det var en fed oplevelse, siger Mathias Boe. 

Med sejren i dag har Boe/Mogensen nu vundet i alt fem guldmedaljer ved Yonex DM. I henholdsvis 2016, 2015, 2010, 2009 og 2008.


Line Kjærsfeldt forsvarede sin DM-titel

I damesingle formåede Line Kjærsfeldt (1) at hente sin anden guldmedalje i træk ved Yonex DM. Sidste år besejrede hun Mette Poulsen, og i år var det Anna Thea Madsen, som stod for skud.

I første sæt fulgtes de to damesingler godt ad frem til 11-11, men derfra trak Kjærsfeldt fra og vandt 21-15. I andet sæt startede 21-årige Kjærsfeldt med at vinde de tre første bolde, og så så hun sig ikke tilbage. Hun førte hele vejen igennem og vandt til sidst 21-16. 


Tredje guldmedalje til Pedersen/Rytter Juhl

For tredje gang i alt og for andet år i træk vandt Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen (1) Yonex DM. Og ligesom sidste år stod de overfor Maiken Fruergaard/Sara Thygesen (2) i finalen.

I første sæt var Pedersen/Rytter Juhl suveræne, da det endte 21-13. De lagde ud med at vinde de fem første bolde, og senere gik de fra 9-6 til 13-6 og fra 15-10 til 19-10.

Fruergaard/Thygesen kom flot igen i andet sæt, hvor de var foran med 12-7.  Pedersen/Rytter Juhl formåede senere at afværge fire sætbolde, før de selv fik matchbold og kunne kalde sig danske mestre anno 2016 i damedouble med en samlet sejr på 21-13, 25-23. 


Uhyggelig spændende mixdouble-finale

I mixdoublen havde Joachim Fischer/Christinna Pedersen (1) mulighed for at vinde deres første Yonex DM-guldmedalje sammen, da de mødte Niclas Nøhr/Sara Thygesen (2)

Men Nøhr/Thygesen havde ingen intentioner om at lade guldet gå til modstanderne uden kamp. Efter en jævnbyrdig start til 8-8 tog det andenseedede par fire point i træk, hvilket var medvirkende til en førstesætssejr på 21-17.

I andet sæt var der maks to points forskel mellem de to par, indtil Fischer/Pedersen formåede at trække fra og vinde med 21-17. I det afgørende sæt førte Fischer/Pedersen hele vejen, og var foran 19-15. Alligevel var det Nøhr/Thygesen, som endte med at få matchbold først. Men et par kolde hoveder på Fischer/Pedersen sørgede for, at de vandt til sidst med 22-20.

Dermed vandt den populære og sejrsvante mixdouble deres første Yonex DM-guldmedalje sammen, og Christinna Pedersen kunne hænge sin anden guldmedalje om halsen ved Yonex DM2016.


Danmarksmestrene ved Yonex DM2016:

Herresingle: Rasmus Fladberg

Damesingle: Line Kjærsfeldt

Herredouble: Mathias Boe/Carsten Mogensen

Damedouble: Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl

Mixdouble: Joachim Fischer/Christinna Pedersen 


Stort tillykke til alle de nye danmarksmestre og tak til sølvvinderne for at give os nogle fede badmintonkampe. 

En stor tak til alle Badminton Danmarks sponsorer, OK, Yonex og Holstebro Rejsecenter og samarbejdsklubber, Aarhus AB, Højbjerg Badminton Klub og Viby Badminton Klub for støtten og samarbejdet i forberedelsen og afviklingen af Yonex DM2016! 


Vi glæder os til Yonex DM2017 i Aarhus Stadionhal!  


Cookies
 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | GymnastikPortalen.dk | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | RullePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Bueskydning.com | DanskatePortalen.dk | Folkedanseren.dk

ClubPeople.com | Intersite.dk | eLokal.dk | Foreningsweb.dk | SportPeople.dk | iAlbertslund.dk

Annoncelinks: Allskin.dk
Delete item?