Badminton Photo

VM-optakt: Fire danske konstellationer spiller for en plads i medaljekampen

25-08-2017 08:34 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Viktor Axelsen, Mads Pieler Kolding/Mads Conrad-Petersen, Carsten Mogensen/Mathias Boe og Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen spiller i deres VM-kvartfinaler for en plads i weekendens medaljekampe.

Tre af de fire danske konstellationer, som skal i kamp i dag, har prøvet at vinde en VM-medalje før, og mon ikke, at de går efter at vinde endnu en ved VM 2017. 

Det kræver dog, at de spiller sig videre fra dagens kvartfinaler, som alle indeholder modstand af verdensklasse.

VM-bronzevinderen fra VM 2014 i Ballerup Viktor Axelsen (3) er den første dansker i kamp.

Han spiller kamp nummer tre på bane 1, hvor han møder Chou Tien Chen (6) fra Taiwan. 23-årige Axelsen har overtaget i de indbyrdes opgør, hvor han har vundet seks ud af syv kampe. Det seneste nederlag til Chen er helt tilbage fra French Open 2014, mens den seneste sejr er fra finalen ved India Open i år.

Men selvom det-sort-på-hvide peger mod en ny Axelsen-sejr, så skal man ikke tage fejl af den 27-årige Chen. Lige nu ligger han nummer fire i verden, og som optakt til VM vandt han Taiwan Open, ligesom han vandt German Open.

Chou Tien Chen har været ude i tre sæt i alle sine VM-kampe og har allerede spillet over tre timers badminton, så forhåbentlig har han godt brugte ben.


Den næste danske kamp er Mads Pieler Kolding/Mads Conrad-Petersen (7) mod Takeshi Kamura/Keigo Sonoda (4) fra Japan.

De to doubler havde et par giftige opgør tilbage i december ved Sæsonfinalerne i Dubai. Her mødtes de to gange, hvor danskerne tog en sejr i gruppespillet, mens japanerne vandt den efterfølgende semifinale. Set over kampene i Dubai, fik Kolding/Conrad fire point mere end Kamura/Sonoda, så det er ikke meget, der skiller parrene ad. 

I alt har de mødt hinanden syv gange, hvor de to danskere har vundet fire opgør.

Japanerne kommer dog med rigtig flotte resultater i bagagen. De har blandt andet vundet Australien Open i slutningen af juni, og i maj slog Goh/Tan i to omgange ved Sudirman Cup. 

Ligesom Chou Tien Chen, har Kamura/Sonoda spillet tre sæt i deres VM-kampe, men hos danskerne er de ikke i tvivl om, at de skal være hundrede procent klar.

- Går vi ned på bare 98-99 procent af, hvad vi kan, så er det japanerne, der tager den her kvartfinale, så vi skal blive oppe på hundrede procent, og så håber vi på, at vi kan nakke dem, siger Mads Pieler Kolding. 


Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen skulle kæmpe for deres plads i kvartfinalen, da de leverede en ordentlig arbejdsindsats i en fed kamp mod Kim/Won i går.

Nu står de overfor Shiho Tanaka/Koharu Yonemoto (7) fra Japan, som de har mødt én gang før. Det var ved China Open, hvor OL-sølvvinderne vandt 21-17, 21-18, så de ved godt, at det kan blive endnu en hård kamp.

- Jeg er næsten hundrede procent sikker på, at det bliver en mindste lige så hård, hvis ikke hårdere kamp, end den vi havde i går. De har en stor form for tiden, som vi har set til Superseries-turneringerne, og de drøner derudad. Vi skal gerne se, om vi ikke kan køre kampen over på vores præmisser, siger Christinna Pedersen om dagens VM-kvartfinalemodstander.

Tanaka/Yonemoto var suveræne i deres første VM-kamp, som de vandt 21-9, 21-8 over franske Baumann/Fontaine, mens de var i tre sæt mod EM-sølvvinderne Gabriela Stoeva/Stefani Stoeva, som EM-guldvinderne fra Danmark kæmpede mod i finalen i Kolding.

Japanerne har i år vundet India Open og spillet sig i semifinalen ved Indonesia Open.


Hos den anden danske herredouble med Carsten Mogensen/Mathias Boe venter der også lidt af en opgave i deres VM-kvartfinale. De møder kinesiske Zhang Nan/Liu Cheng (8), som har vist storspil ved dette VM ved blandt andet ikke at afgive mere end 15 point i et enkelt sæt. 

Zhang Nan har vundet VM-guld i 2015, 2014 og 2011 med Zhao Yunlei i mixeddoble, mens Liu Cheng vandt sølv i 2015 og bronze i 2014 med Bao Yixin. Så det er bestemt to herrer, som kender til kampen om VM-medaljer.

Det gør Carsten Mogensen og Mathias Boe heldigvis også, eftersom de hentede en sølvmedalje i 2013 og bronze i 2014. Nu er der kun plads til en af de to par i medaljekampen ved dette VM, og danskerne er med på, at der skal andre boller i den berømte suppe i forhold til kampen i går, hvis de skal slå Nan/Cheng.

- Vi skal finde et niveau mere frem, end vi havde i går for rigtig at kunne true kineserne, og det er vi også indstillet på, og se om vi ikke kan levere lidt bedre end i går, siger Mathias Boe frem mod kvartfinalen.

De to par har stået overfor hinanden en enkelt gang. Den kamp vandt Boe/Mogensen med 23-21, 21-17 ved China Open i 2016.


Danske VM-kampe – fredag den 25. august:
Kamp tre på bane 1: Viktor Axelsen (3) vs. Chou Tien Chen (6, Taiwan)

Kamp seks på bane 1: Mads Pieler Kolding/Mads Conrad-Petersen (7) vs. Takeshi Kamura/Keigo Sonoda (4, Japan)

Kamp otte på bane 2: Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen (2) vs. Shiho Tanaka/Koharu Yonemoto (7, Japan)

Kamp ti på bane 2: Mathias Boe/Carsten Mogensen (2) vs. Liu Cheng/Zhang Nan (8, Kina)

Følg VM 2017 på TV 2, TV 2 SPORT & TV 2 PLAY mandag-søndag, 21.-27. august! 

Fredag: 
TV 2: 11.00-16.00 
TV 2 SPORT: 18.00-23.00
God fornøjelse! 


 


Cookies
 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | GymnastikPortalen.dk | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | RullePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Bueskydning.com | DanskatePortalen.dk | Folkedanseren.dk

ClubPeople.com | Intersite.dk | eLokal.dk | Foreningsweb.dk | SportPeople.dk | iAlbertslund.dk

Annoncelinks: Allskin.dk
Delete item?