Badmintonphoto

Store profiler melder afbud til Thomas og Uber Cup

07-05-2018 08:57 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl bliver desværre ikke en del af Uber Cup-holdet, mens Carsten Mogensen heller ikke vil være at finde på det danske Thomas Cup-hold. Afbuddene skyldes private årsager. Alexandra Bøje og Anders Skaarup er udtaget som erstatninger. 

Danmark får desværre ikke mulighed at bringe nogle af deres allerstørste navne i spil til Thomas og Uber Cup. Det står klart efter Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl og Carsten Mogensen har meldt afbud til henholdsvis VM for herre- og damelandshold, der begynder den 20. maj. For Christinna Pedersen handler det om sygdom i sin nærmeste familie.

- Vi er rigtig ærgerlige over, at vi desværre ikke kan bringe Christinna og Kamilla i spil på Uber Cup-holdet, og det er selvfølgelig også et tab for vores Thomas Cup-hold, at Carsten ikke kommer med, men vi har også forståelse for, at der lige nu er andre ting i deres liv, som vægter højere end badminton, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.
Badminton Danmark har valgt at holde fast i målsætningerne om at komme i kvartfinalen med Uber Cup-holdet og vinde en medalje med Thomas Cup-holdet.

- Sportsligt bliver det rigtig spændende at følge vores unge damelandshold, som nu ikke får muligheden for at støtte sig op ad Christinna og Kamilla. Det bliver nu sværere for holdet at spille sig i kvartfinalen, men vi er sikre på, at pigerne vil tage udfordringen op, og vi tror stadig på, at vi er konkurrencedygtige til at nå vores målsætning om en kvartfinale. Carsten døjer stadig med symptomer som følge af hans aneurisme i 2016. Han er i bedring, men har ikke kunnet nå at forberede sig tilstrækkelig til at deltage i Thomas Cup. Han skal have lidt mere ro, og så vil han fokusere på en ambitiøs træning fremadrettet. Thomas Cup-holdet viste i 2016, at de kunne gå hele vejen, selvom vi var ramt af skader, og vi mener, at vi stadig har et herrelandshold, som kan vinde en medalje til Danmark, selvom det desværre bliver uden Carsten, siger Jens Meibom.
Carsten Mogensens herredoublemakker Mathias Boe vil fortsat være en del af Thomas Cup-holdet. Hvilken konstellation, han skal indgå i, ligger ikke fast. Den nykårede europamester Anders Skaarup, der var med til at vinde Thomas Cup i 2016, og som ligger nr. 10 på verdensranglisten med Kim Astrup, er udtaget i stedet for Carsten Mogensen.

På Uber Cup-holdet går Alexandra Bøje ind og erstatter Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl. Det bliver 18-årige Bøjes første Uber Cup.

Vi vil bede pressen om at respektere spillernes privatliv og ikke rette henvendelser til hverken dem eller deres makkere. Eventuelle spørgsmål kan rettes til Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom. 

Læs også: Danmark med to nye europamestre

Det danske Thomas Cup-hold er i gruppe med Malaysia, Rusland og Algeriet, mens Uber Cup-holdet er landet i gruppe med Sydkorea, Rusland og Mauritius. Nationerne, der slutter som nummer et og to i de fire grupper, spiller sig videre til kvartfinalerne. 

Herrelandsholdet spiller deres første Thomas Cup-kamp mandag den 21. maj klokken 9.00 (klokken 4.00 dansk tid) mod Algeriet. Damelandsholdets første kamp bliver mod Rusland søndag den 20. maj klokken 19.00 (klokken 14.00 dansk tid).

Thomas & Uber Cup spilles fra den 20.-27. maj i Impact Arena, Bangkok, Thailand. Det er den 30. udgave af Thomas Cup og 27. udgave af Uber Cup.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?