Badmintonphoto

Omrokeringer skal styrke chancerne til OL 2020

07-06-2018 14:14 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Fremadrettet skal Mathias Christiansen kun spille mixeddouble sammen med Christinna Pedersen, hvilket skal styrke Danmarks chancer for medaljer ved OL i 2020. David Daugaard bliver omvendt sat sammen med den tidligere UVM-sølvvinder Frederik Søgaard. 

Badminton Danmarks sportslige ledelse har valgt at bryde herredoublen med Mathias Christiansen og David Daugaard for at give førstnævnte de bedste muligheder for at vinde metal til Danmark i OL 2020 sammen med Christinna Pedersen. 

- Vi vurderer, at Mathias (Christiansen, red.) har det største medaljepotentiale i mixeddouble, og derfor skal han fokusere hundrede procent på den kategori. David (Daugaard, red.) bliver så sat sammen med Frederik Søgaard, og det bliver en rigtig spændende herredouble at følge, siger Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.
Mathias Christiansen glæder sig også til at give sig hundrede procent til mixeddoublekategorien, selvom det ikke var en nem beslutning.

- Det er lidt specielt, at jeg ikke skal spille herredouble længere, og det er en beslutning, som har været længe undervejs hos mig. Jeg har altid spillet herredouble, og jeg har spillet sammen med David siden ungdomsårene, så vi har et unikt makkerskab. Men jeg har fundet ud af, at hvis Chris (Christinna Pedersen, red.) og jeg skal spille med om de største titler og stå bedst til OL i 2020, så kræver det, at jeg dedikerer mig hundrede procent til mixeddoublen og lægger al min træning ud fra det, siger Mathias Christiansen.
24-årige Mathias Christiansen og 23-årige David Daugaard har blandt andet vundet Scottish Open to gange og bronze til EM i 2017. Så David Daugaard ved, hvad der skal til, og hvad der kræves, hvis man skal til tops, og han er klar på den nye udfordring med Frederik Søgaard.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at Mathias og jeg ikke skal spille sammen længere, men vi er begge hundrede procent afklaret med, at det er det bedste for os begge to. Så jeg glæder mig til at spille sammen med Søgaard. Det bliver rigtig godt på den lange bane, og spillemæssigt passer vi godt sammen. Jeg er positiv og klar til at arbejde for det. Vi er klar på den lange proces, der skal til. Vores kemi både på og uden for banen er rigtig god, så nu skal vi lære hinanden bedre at kende på banen, siger David Daugaard

Også hos 20-årige Frederik Søgaard, der i 2015 var med til at vinde UVM-sølv med Joel Eipe, ses der frem til det nye makkerskab.

- Det bliver noget andet, end jeg er vant til. David har prøvet en del ting, som jeg ikke har, på den helt store scene, så jeg tror på, at han kan give mig gode råd og være med til at udvikle mig. Det bliver spændende, og jeg glæder mig til udfordringen, og jeg tror og håber på, at vi kan spille os op til der, hvor det er rigtig sjovt. 

Mathias Christiansen og David Daugaard ligger nummer 22 på verdensranglisten, og deres sidste turneringer sammen bliver Malaysia og Indonesia Open, der spilles den 26. juni til 1. juli og 3.-8. juli.



 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?