Badmintonphoto

Dramatisk sejr til Antonsen skabte ekstase i Odense Idrætspark

19-10-2018 21:49 |  Badminton.dk |  Martin Riber Jakobsen
Antonsen skulle fredag forsøge at avancere til semifinalen i en kamp mod kinesiske Huang Yuxiang. Dette skulle vise sig at blive et regulært drama frem til sidste point. Sejrsherren Anders Antonsen er for første gang i semifinalen ved en Super 750-turnering.

Efter et første sæt, hvor Antonsen var i fin kontrol og vandt 21-13, kom modstanderen flot igen i andet sæt, som endte med et dansk 13-21 nederlag. Det tredje sæt testede alle fremmødtes nerver, da Antonsen måtte undvige tre matchbolde, før han kunne sikre sig sejren 22-20.

- Det var en vild, vild kamp. Det gik op og ned, og det lignede til sidst, at det var ved at være slut, men så tager jeg sejren. Det er helt sindssygt fedt, erklærede Antonsen efter kampen.

Anders Antonsen fortsatte sine fine takter fra sidste rundes sejr mod landsmanden Viktor Axelsen og var hurtigt i front 4-0.

Kineseren, der på sin vej mod kvartfinalen bl.a. havde sendt turneringens ottendeseedede Kenta Nishimoto ud, havde svært ved at finde løsningen på at tackle en velspillende Antonsen, hvorfor føringen ikke blev mindre. Da der var spillet blot 14 minutter hed stillingen 18-10 til Antonsen, til stor glæde for de fremmødte i hallen. Huang fik tilspillet sig et par point, men der kom aldrig nogen tvivl om, at første sæt landede hos den 21-årige dansker. Han lukkede sættet 21-14.

Andet sæt startede med modsat fortegn. Her var det Huang der tog en 4-0 føring, og tingene forløb derfra lige efter kineserens ønske. Han rundede en 10-points føring ved 14-4, hvorfor Anders Antonsen så småt kunne forberede sig på sin anden tre-sætskamp ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR. Dette blev en kendsgerning, da Huang Yuxiang lukkede sættet 21-13.

Pointtavlen blev nulstillet og Antonsen kunne med et veloplagt hjemmepublikum i ryggen, gå til tredje sæt. I dette kom verdensranglistens danske nr. 13 bedre ud og tog en føring på 7-3. Herfra åd kineseren sig ind i sættet og skabte fornyet spænding med en føring på 11-10 ved ophold. Med hjælp fra Hawk-eye udlignede Anders til 13-13 og nok en gang ved 15-15, til stor jubel for både ham selv og publikum.

Det nært forestående halloweens gys indtraf allerede nu i hallen, da Huang pludseligt stod med en matchbold ved 20-17. Anders afviste først to matchbolde, før han jonglerende med bolden, gik frem for at serve udligningen i hus.

- Jeg skulle lige teste, at det ikke var en bold som fløj helt sindssygt mærkeligt, så jeg fik lige fornemmelsen inden vi skulle i gang, forklarede Antonsen efter.

Bolden fløj formentlig lige som Antonsen ønske, for udligningen blev en kendsgerning til stor lettelse for alle med rød-hvidt hjerte. På fænomenal vis erobrede han også sit fjerde og femte point i træk, hvorfor et ekstatisk publikum fik taget i hallen til at lette. Med 22-20 er danskeren nu i semifinalen, hvor han møder Tien Chen Chou, som er fjerde-seedet.

Tidligt fredag aften møder Anders Antonsen taiwanesiske Chou Tien Chen i semifinalen.

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk