Badminton Europe, Koen Mutton

Danmark sikkert fra land ved EM for hold

13-02-2019 23:09 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Det bliver til en sikker dansk sejr på 4-1 mod Frankrig ved EM for hold på hjemmebane i Frederiksberg Hallerne.

Uha, det var godt at få servet EM for hold i gang. Specielt med en overbevisende dansk sejr på 4-1 over Frankrig i åbningskampen.

Det var fire lidt for stærke oste, som Danmark serverede for gæsterne, mens franskmændene desværre spiste vores damedouble i en snæver tresætssejr.

Til forret fik Lucas Corvee dog Anders Antonsen galt i halsen, da danskeren tog sejren med 21-15, 21-16.

25-årige Corvee var ellers ved at tygge sig igennem 21-årige Antonsen, men efter opholdet, hvor Corvee førte 11-10, satte danmarksmesteren sig på tværs og tog første sæt. Gennem hele andet sæt var Indonesia Masters-vinderen i front og lukkede kampen efter 52 minutter.

Léonice Huet kunne heller ikke skære sig igennem Line Kjærsfeldt, om hun så brugte den skarpeste ostehøvl fra ketcherbaggen.

Kjærsfeldt viste solidt spil hele vejen igennem og gav 18-årige Huet, nummer 321 på verdensranglisten, ingen chance. Dermed hentede hun en 21-12, 21-8-sejr til bordet.

I herredouble-kampen var der landsholdsdebut til 21-årige Frederik Søgaard. Team Skælskør-Slagelse-spilleren vandt

UVM-sølv med Joel Eipe i 2015, og her til aften stod han sammen med den ene halvdel af Årets Badmintonspiller Anders Skaarup.

Danskerne fik hugget den franske baguette bestående af Thom Gicquel/Ronan Labar over i to med en sejr på 21-17, 21-18. Landsholdsdebutanten fik rosende ord med på vejen af sin makker, der kaldte Søgaards nerver for isende kolde.

Den nye damedoublekonstellation med Maiken Fruergaard/Rikke Søby skulle op imod Frankrigs bedste placerede par. De mødte nr. 18 i verden Emilie Lefel/Anne Tran, og det var tæt på, at danskerne kunne tage sejren.

Desværre blev danskerne ædt i tre sæt – ganske knebent – med 21-23, 21-15, 20-22. Det var derfor et par positive piger, som kunne se tilbage på en godkendt indsats.

Til dessert var det den stærke danske mixeddouble med Mathias Christiansen/Christinna Pedersen, som fuldendte det franske ostebord med en sikker sejr i to sæt, 21-9, 21-9.

Med sejren lægger Danmark sig i front af Gruppe 1. Holland vandt sin kamp i gruppen med 3-2 over Spanien. Danmark møder hollænderne i morgen, og den kamp spilles også klokken 18.00 i Frederiksberg Hallerne.

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk