Lars Møller, Badminton Danmark

Badmintonsporten øger medlemsmassen for tredje år i træk

09-04-2019 09:14 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
DIF og DGI har tirsdag offentliggjort idrættens medlemstal for 2018, og Badminton Danmark og DGI Badminton kan for tredje år i træk glæde sig over, at der er grønne tal på medlemskontoen. For andet år i rap er det blandt andet teenage-aldersgruppen, som især har snøret badmintonskoene. 

- Jeg går til badminton.

En kort, men herlig sætning, som flere danskere glædeligvis kunne ytre i 2018 end året før.

Ved udgangen af 2018 kunne 119.912 danskere nemlig svare ja til, at de er medlem af en dansk badmintonklub eller -forening. Det er 503 flere end året før, hvor der var 119.409 medlemmer i dansk badminton. 

Dermed er det tredje år i streg, at badmintonsporten har fremgang, og det glæder direktør i Badminton Danmark, Bo Jensen.

- Vi er rigtig glade for, at de seneste års positive takter er fortsat i 2018 med flere medlemmer tilført dansk badminton. På vegne af landets klubber og det driftige arbejde, som lægges i dem, luner det også at se, at det blandt andet betaler sig i form af en fortsat fremgang på medlemsfronten. For mig er tallene samtidig en god indikation på, at mange af de initiativer, som vi i samarbejde med DGI står bag, fungerer, siger Bo Jensen og nævner blandt andet tiltag som Badminton i skolen, fælles træneruddannelser, Styrk Klubbens Træningsmiljø, MiniTon og projektet Vi elsker badminton.

Læs også: Lennart Engler er årets vinder af Badminton Danmarks Talentpris. 

I DGI er man tilsvarende godt tilfredse med de stadigt stigende medlemstal. Afdelingsleder i DGI Badminton Lars Uhre hæfter sig især ved den positive udvikling, som er at finde i de yngre aldersgrupper. 

- Det tyder på, at badminton er blevet endnu mere populært blandt de unge. Ligesom året før har vi i 2018 fået flere medlemmer i aldersgruppen 13-18 år. Det er rigtig dejligt at se badmintonsporten gro i en af de aldersgrupper, som ellers traditionelt set har været kendetegnet ved frafald, siger Lars Uhre.

Han håber, at tendensen med flere teenagere i dansk badminton kommer til at fortsætte. 

- I samarbejde med Badminton Danmark øger vi indsatsen på ungdomsfronten yderligere i år, hvor vi blandt andet sætter fokus på badminton i studiemiljøer. Det vil forhåbentlig bidrage til at åbne endnu flere unge danskeres øjne for vores sport, siger Lars Uhre og tilføjer:

- Generelt er vi stolte over, at vi for tredje år i træk tiltrækker flere medlemmer i dansk badminton. Det motiverer os til fortsat at gøre alt, vi kan for at videreudvikle badmintonmiljøer i hele landet med udgangspunkt i hver enkelt klub, siger Lars Uhre.

Læs også: Få hele overblikket: Vinderne ved RSL/FZ FORZA UDM 2019. 

I 2016 og 2017 steg antallet af badmintonmedlemmer i Danmark med henholdsvis 1.980 og 1.260 nye af slagsen. Badminton Danmark-direktør Bo Jensen lægger på den baggrund ikke skjul på, at der trods fremgangen i 2018 altid vil være plads til yderligere forbedringer.

- Vi skal altid sigte højt og blive ved med at forbedre os og udvikle vores sport, organisationer og tilbud. Det gælder også, når det kommer til at fastholde og tiltrække medlemmer i badmintonsporten. Det vil vi fortsat have fokus på i de kommende år, også selv om vi trods alt og glædeligvis bliver ved med at vokse, siger Bo Jensen.  

Klik her for selv at gå på opdagelse i DIF og DGI's medlemstal for 2018.   


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?