Lars Møller, DIF

Sikre sejre gør flere danskere til puljevindere ved European Games

26-06-2019 16:48 |  Badminton.dk |  Jade Wittenkamp
Dansk badminton repræsenteres på fornemmeste vis i Minsk disse dage. Også i dag var de danske spillere nemlig overlegne og tog sejre med videre i badmintontasken. Det betyder, at 1/8-delsfinalerne i single og kvartfinalerne i double er propfyldt med danskere.

Flere danskere sikrede allerede i går deres videre færd ved European Games, men i dag cementerede flere af spillerne også deres titel som puljevinder, mens Sara Thygesen/Maiken Fruergaard nuppede den nødvendige sejr for at gå i kvartfinalen. 

- Dagen er igen i dag absolut godkendt, og det er godt, at vi har fået så mange puljevindere. Det har stor betydning for, hvilken modstand vi møder i morgen, fordi vi kun kan møde to’ere fra andre puljer, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen. 


Endnu en gang rundede Line Kjærsfeldt en god dansk dag af, da hun slog armenske Lilit Poghosyan og blev puljevinder. Med sikker ketcher slog hun armeneren 21-12 i første sæt, og i andet holdt Kjærsfeldt niveauet højt hele vejen, så hun sejrede over armeneren 21-3. 

- Line (Kjærsfeldt, red.) fejer sin modstander af banen, lige såvel som Mia (Blichfeldt, red.) gør det. Det er pligtsejre for dem igen i dag, lød det fra Jonassen. 

Også Anders Antonsen er gruppevinder efter hans sejr over estiske Raul Must. Den løbestærke ester kunne ikke følge med Antonsen, der lavede store forspring og holdt hovedet koldt, så han tog sejren med 21-10, 21-10.  


I ”gruppefinalen” mellem Anders Skaarup/Kim Astrup og hollandske Jelle Maas/Robin Tabeling trak danskerne spændingen helt ud til 22-20 i første sæt. I andet var danskerne langt bagud i starten, men trykkede pludselig speederen i bund, så de vandt 21-12. Danskerne er dermed videre til kvartfinalen som puljevindere.

- Anders Skaarup og Kim Astrup træder i karakter og spiller deres bedste kamp i turneringen mod hollænderne, som kan være rigtig farlige. De tillader hollænderne at komme lidt tæt på, men får afsluttet sættet godt. Det er yderst positivt, sagde Jonassen. 


Sara Thygesen/Maiken Fruergaard spillede ikke som de andre danskere for at vinde puljen, men for at komme i kvartfinalen. Den sikrede de da også på fornemmeste vis, for de lod ikke litauiske Vytaute Fomkinaite/Gerda Voitechovskaja få et ben til jorden og vandt med 21-10, 21-7.

Kort proces gjorde Mia Blichfeldt mod lettiske Ieva Pope. Helt overlegent vandt hun på blot 20 minutter 21-5, 21-14. Det betyder, at Blichfeldt går videre til 1/8-delsfinalen som puljevinder. 

- Vi venter spændt på lodtrækningen nu, og så i morgen starter vores turnering rigtigt. Fra i morgen kan vi møde modstandere, som er sværere at spille imod, og hvis vi ikke gør vores bedste, så bliver vi presset. Så vi skal fuldt fokuserede og forsøge at spille vores bedste i morgen, sagde cheflandstræneren. 

Se programmet for i morgen her, hvor de sidste indledende kampe i mixeddouble spilles, og så går 1/8-delsfinaler i single og kvartfinaler i double også i gang i morgen. Se også hvordan DR sender fra European Games her


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?