Lars Møller, DIF

Astrup/Skaarup sikrer fjerde danske badmintonmedalje ved European Games

28-06-2019 20:37 |  Badminton.dk |  Jade Wittenkamp
Efter kvart- og semifinaledag er fire danskere nu videre og skal spille om medaljer af fineste karat i morgen. Astrup/Skaarup rundede dagen af på bedste vis, mens mixeddouble startede dagen med et nederlag, der trods alt var en flot præstation. 

Fire danske badmintonmedaljer er nu sikret ved European Games. Det står klart efter, at Anders Skaarup/Kim Astrup sluttede dagen med en semifinalesejr, mens Sara Thygesen/Niclas Nøhr tabte i en tæt kvartfinalekamp først på dagen.

- Det er en absolut godkendt dag, selvom det kunne have været fedt at få mixeddouble med videre, det havde været glasuren på kagen. Men vi er sultne efter mere, og i dag var kun et skridt på vejen, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen. 


”En kompromisløs herredouble” kaldte Jonassen herredoublesejren, som Anders Skaarup/Kim Astrup leverede over russiske Vladimir Ivanov/Ivan Sozonov. De sikrede finalepladsen med 21-17, 21-17.

- Drengene stepper op og spiller en rigtig flot kamp. De spiller på et meget højt niveau i perioder og holder sig til spilleplanen. Der var en god aggressiv attitude uden, at det blev risikabelt og vildt, lød det fra cheflandstræneren. 

Anders Antonsen rystede ikke engang en smule, da han spillede kvartfinale mod engelske Toby Penty. Danskeren havde god gejst med råb undervejs, og spillede sig videre med 21-15, 21-16.

- Anders Antonsen spiller en rigtig god kamp mod Penty, som jeg sagde i går, at vi har meget respekt for. Antonsen har kun små udfald undervejs, og gør det svært at være Penty, så det er en god præstation af Anders (Antonsen, red.), fortalte Jonassen. 


Line Kjærsfeldt blev presset i kvartfinalen af tyrkiske Neslihan Yigit. Danskeren styrede første sæt og vandt 21-15, men i andet lavede Kjærsfeldt fejl, og tyrkeren pressede på, så hun tabte 12-21. Alligevel kæmpede danskeren sig til sejr og semifinale med 21-16 i sidste sæt. I morgen møder hun engelske Kirsty Glimour. 

- Line (Kjærsfeldt, red.) har svært ved at styre bagbanen, og det ryster hende en smule, at boldene er så hurtige. Hun mister den gode følelse af at kunne lægge boldene, hvor hun vil, og Yigit får det for nemt. Men hun laver flot comeback, selvom hun har tabt andet, sagde Jonassen.

Det var en Mia Blichfeldt i kontrol, der spillede sin kvartfinale mod engelske Chloe Birch. Med tålmodig ketcher styrede danskeren kampen, og hun arbejdede sig til sejren med 21-11, 21-13.


Det var lidt af en opgave Sara Thygesen/Niclas Nøhr stod overfor, da de mødte engelske Chris Adcock/Gabrielle Adcock i kvartfinalen. Men danskerne bed fra sig og var med hele vejen, hvor de formåede at presse englænderne. Desværre tabte danskerne i sidste ende 15-21, 21-19, 15-21. 

- Der var to sæt mix spillet på rigtig højt niveau af danskerne, og det er vores fortjeneste, at vi vinder andet. Det er virkelig positivt at se vores mix tilbage på det her niveau, og det var en god præstation, som de kan tage med videre frem mod VM, selvom det blev et nederlag, sagde cheflandstræneren. 

I morgen venter spændende kampe blandt andet Line Kjærsfeldt mod engelske Kirsty Gilmour og Anders Antonsen mod Mischa Zilberman. Du kan se programmet her, og se hvordan DR sender fra European Games her.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?