Solrød til Senior Badminton VM Helsingborg

29-09-2015 10:43 |  Solrød Strand Badmintonklub |  Lars Steenberg
Det var med stor spænding vi tog til VM for seniorer da det blev afholdt i Helsingborg, nærmest et stenkast hjemmefra og derfor var der fra dansk side en enorm interesse i at deltage og stor konkurrence om at blive udtaget. Fra Danmark deltog 122 spillere, der er langt flere spillere end normalt og denne gang med flere tidligere danske topspillere, som ikke tidligere har deltaget, fx tidligere verdensmester Peter Rasmussen, Jens Eriksen og Anders Boesen. Fra udlandet var der også stor interesse og der var flere tilmeldte end nogensinde før, i alt 1300 spillere. Bl.a. med verdensmesterne Harijanto Arbi samt Gunawan og Flandy.

Fra Solrød deltog Bettina Kastrup, Brian Juul, Morten Bitz, Steen Van Hauen, Dorte Steenberg, Grete Steenberg og Lars Steenberg.

Det kan godt være man er blevet senior (veteran), men man føler sig nærmest som ungdomspiller igen.  Man deler værelser med sin makker, spiller en masse kampe, spiser sammen, har en stor danskerlejr med stort sammenhold , der byttes trøjer og så møder man udenlandske spillere man måske ikke har set i 20-30 år, hvilket sætter tårer i øjnene hos selv garvede veteraner.

Faciliteterne og opsætningen var fremragende sat af vores svenske værter og står ikke tilbage for det ”rigtige” VM. Solrød spillerne gjorde det fremragende og alle vandt mindst en kamp. Betina opnåede ottendedelsfinalen i single og måtte strække våben i første kamp i double.  Brian spillede en række virkelig gode kampe og kom velfortjent i kvartfinalen i både double og mix og var kun få point fra at nå semifinalen. Morten og Steen slog først et indonesisk par og gjorde det herefter godt imod det topseede svenske par, men måtte til sidst trække det korteste strå. Lars spillede double med Jakob Østergaard og slog et fransk, svensk og japansk par, men måtte se sig slået af de senere verdensmestre fra Taiwan i kvartfinalen. Grete tabte i anden runde i mix og opnåede flot en bronzemedalje med Kaya Garbrecht i double efter tre sæt imod de senere engelske verdensmestre. Dorte spillede double med Christina Rindshøj (Majas mor) og var nær røget ud i deres første kamp, men de forstod at kæmpe og vendte 16-20 i tredje sæt til 27-25 i en forrygende kamp. Næste kamp tabte de i en tæt kamp til de senere russiske verdensmestre. Christina spillede også mix med Mikkel Drescher og nåede flot til kvartfinalen. Dorte spillede mix med Carsten Loesch og de blev meget flot verdensmestre. Puha, det ligger en del pres på mig da min mor er tidligere verdensmester.

Tidligere Solrød spiller Gregers Schytt deltog også og måtte se sig slået af Peter Rasmussen i semifinalen og i kvartfinalen tabte han med Jens Eriksen i en tæt kamp til Harijanto Arbi og Tri Kusharjanto. Lidt Solrød islæt fik vi også ved at Thomas Dew-Hattens’ mor deltog da Charlotte Dew-Hattens og Grete Kragekjær flot blev verdensmestre.

Normalt plejer englænderne som regel at blive bedste nation, men det fik vi heldigvis vendt og danskerne blev bedste nation med 9 guld og i alt 30 medaljer. Alt sammen afsluttet med præmieoverrækkelse i bedste stil og med Paul Erik Høyer til at overrække præmier. Så skulle man tro det hele var slut, men det hele afsluttes selvfølgelig af en stor fest hvor alle slog sig løs blandt andet japanerne i deres fantastiske festdragter.  Jeg har i øvrigt stadig min japanske dragt som jeg fik til VM i Canada og festede i. Er man endnu ikke veteranspiller så kan man kun glæde sig til at blive gammel nok for det bliver ikke bedre.





 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?