SSB drillede favoritterne

27-11-2018 22:50 |  Solrød Strand Badmintonklub |  Jesper Melgaard
Der var på forhånd dækket op til en af sæsonens vanskeligste opgaver, da SSB tirsdag aften gæstede de regerende mestre fra Skovshoved, der igen i år stiller med et stærkt mandskab bestående af rutinerede kræfter med international erfaring.

Det skulle dog ikke forhindre Solrød-mandskabet i at byde favoritterne op til dans.

Damesinglen blev en kort fornøjelse. Allerede få bolde inde i første sæt måtte hjemmeholdets Natalia Koch Rohde på grund af en skade opgive at spille videre i opgøret mod Mia Blichfeldt.

På banen ved siden af var det forventet, at Skovshoveds Mads Conrad-Petersen og Carsten Mogensen ville gøre kort proces med Lasse Mølhede og Jeppe Bay Madsen. Men sådan kom det ikke til at gå. Med en kombination af flot badminton og forrygende fight lykkedes det underhundene at tage første sæt med 21-15, ligesom de også havde teten i starten af andet. Men i takt med at kræfterne slap op, begyndte hjemmeduoen at æde sig ind i kampen, og de tog da også andet sæt med 17-21. Det tippede kampen, og i tredje sæt var det skovserne, der havde styringen det meste af vejen, inden de kunne sikre sig sejren med 15-21. Men fantastisk indsats af solrødderne.

Singler tippede den forkerte vej
I 1. herresingle var Hans-Kristian Solberg Vittinghus oppe mod hjemmeholdets Rasmus Gemke i det, der skulle udvikle sig til endnu en tæt affære. Første sæt blev dog en ensidig oplevelse med HK i front hele vejen frem mod sætsejren på 21-12. Herefter overtog Gemke dog taktstokken og han snuppede de to næste sæt med 14-21 og 15-21.

I 2. herresingle skulle Jacob Nilsson derfor forsøge at udligne Skovshoveds føring i holdkampen i hans opgør mod et velkendt ansigt i form af den tidligere SSB'er, Emil Holst. Igen var det Solrød-spilleren der startede bedst i et tæt første sæt, som blev vundet med 24-22. Og igen tippede kampen derefter den forkerte vej for Solrød, da Skovshoved, trods en tidlig føring til Nilsson, kunne tage andet sæt med 17-21 og efterfølgende også tredje med 8-21. Dermed 1-3 til hjemmeholdet i holdkampen.

Ligeved og næsten
Kravet var derfor sejr i de to afsluttende kampe, hvis Solrød skulle tvinge opgøret ud i et golden sæt. Det startede da også godt i mixen, hvor Niclas Nøhr og Maiken Fruergaard Sørensen ganske overbevisende overvandt hjemmeholdets Joachim fischer og Julie Houmann med 21-15 og 21-17.

Til gengæld var Emma Karlsson og Johanna Magnusson på en meget svær opgave i damedoublen mod Skovshoved-parret, Mette Poulsen og Christina Pedersen. En mission, der skulle vise sig at blive mere end vanskelig. Første sæt gik til hjemmeholdet med 17-21 og da de også cruisede til en føring på bl.a. 6-12 i andet sæt, lignede det en sikker sejr til de regerende mestre. Solrødderne fik dog fightet sig tilbage og fik kontakt ved stillingen 20-20. Men i sidste ende var det igen rutinen, der blev afgørende, og Skovshoved kunne sikre sig sejren i både damedoublen og i holdkampen med sætgevinst på 21-23.

Dermed måtte Solrød indkassere et samlet nederlag på 2-4 efter en kamp, der let kunne være tippet den anden vej.

Der bliver dog ikke lang tid til at slikke sårene. Allerede på fredag venter endnu en svær opgave, når det ene af ligaens tophold, Vendsyssel, gæster Solrød Idrætscenter kl. 19. Så mød op og støt SSB i kampen om vigtige point til ligatabellen!

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk