Begynderturnering var succes

03-03-2012 14:15 |  Badminton København |  Karina Sørensen

Søndag d. 26. februar blev en begynderturnering for de yngre badmintonspillere afviklet i Valbyhallen i København. Endagsturneringen var en succes for både spillere og forældre

Københavns Badminton Kreds afholdte, i samarbejde med klubberne Sct. Jørgen og NBK Amager, en begynderturnering for de U11- og U13-spillere, som hidtil ikke havde stiftet bekendtskab med badminton på individuelt turneringsplan.

Ét af kriterierne for at kunne få lov til at deltage i turneringen var, at man maksimalt måtte have spillet badminton i halvandet år. Derudover måtte man ikke have opnået point i ungdomsklassifikationen, hvilket samlet betød, at alle begynderturneringens deltagere bogstaveligt talt var begyndere.

Blod på tanden
Turneringen var for både drenge og piger. Der blev afviklet drengesingle og pigesingle, og alle deltagerne var på forhånd garanteret tre kampe som et minimum. Nogle af spillerne fik endda lov til at spille helt op til seks kampe. Alle kampene blev spillet på tid med en fortløbende score, som ikke stoppede ved 21.

- Det var sjovt at prøve at spille kamp. Jeg vandt min sidste kamp, for så var jeg ikke forvirret mere, fortæller Kira på 10 år efter turneringens afslutning.

Formålet med turneringsformen og den nødvendige mangel på erfaring med turneringsdeltagelse for spillernes vedkommende var, at skabe så lige og trygge rammer og udgangspunkter for dem som muligt.

Også for de voksne
Turneringsledelsen havde ved turneringen også arrangeret et forældrekursus for spillernes forældre, som allerede i turneringsindbydelsen var blevet opfordret til at møde op for både at støtte deres børn og få muligheden for at lære noget om turneringsform, BadmintonPeople, spilleregler og meget andet.

Featuren med forældreinddragelsen havde flere fordele. Ikke nok med, at flere forældre blev indsluset i den danske badmintonkultur på professionel vis, det var også en øjenåbner for de forældre, som tidligere havde været nervøse for, om de små spillere var modne til turneringsbadminton.

- Det var en rigtig god dag, og jeg fik meget ud af at deltage på forældrekurset. Jeg tænkte, at min søn ikke var god nok til at komme til turnering, men nu kan jeg se, at vi også selv skal gøre en indsats, beretter en forælder sidst på turneringsdagen.

Ifølge Udviklingskonsulent Linda Nielsen gik dagen rigtigt godt og det var dejligt at se hvordan der blev kæmpet på alle baner. Det var også godt at se hvor glade spillerne var og hvordan de i løbet af dagen fik mere og mere styr på reglerne og det at spille kamp. Jeg håber vi ser mange af spillerne til D-rækketurneringer snarest.

Til slut skal der lyde en STOR tak til Tove fra NBK-Amager og Anja og hendes crew fra Sct Jørgen Badminton for deres store hjælp.

Se artikel og billeder på Sct. Jørgen Badmintonklubs hjemmeside:
http://www.sjb.dk/alle-nyheder/1-sidste-nyt/128-vel-overstaet-u11-og-u13-turnering


Se flere billeder fra turneringen, klik her

Vindere:

Formiddag
Alma Ha Lilja Petersen – Valby U11
Selma Thise Türkmen – Valby U11
Izabella Dommer - NBK-Amager U11
Frederik Svendsen - HB 2000 U11
Lasse Brink - HB2000 U11

Eftermiddag
Emin Thise Türkmen – Valby U13
Peter Lindgren - NBK-Amager U13
Josephine Wennerstrøm - NBK-Amager U13
Frederik Teisen Gøttsche – Charlottenlund U11
Ellen Unkerskov - HB2000 U13

                        






 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?