Hvordan bliver man eller jeg bedre til badminton?

10-08-2019 13:37 |  BadmintonPeople |  CMS Admin
Det er et spørgsmål, som man forestiller sig, at mange aspirerende badmintonspillere stiller sig selv. Der er naturligvis det åbenlyse svar: Man begynder til badmintontræning. Og går man allerede til badminton, ja så træner man noget mere. Desuden kan man supplere den tekniske badmintontræning med forskellige former for styrketræning – når man er nede og hente en bold, så foregår det ofte i en lunge/squat position og så kan det betale sig at træne disse for fx hurtigt at kunne vende tilbage til udgangspunktet – se her for mere info om styrketræning og badminton.

Træn klogere

Én ting er imidlertid at træne mere end anden ting er at træne klogere. Bliver du fx ved med at træne ting, som du allerede er god til, kan det betyde, at du ikke får det maksimale ud af din træning; måske havde det været bedre at fokusere på noget, du er mindre god til. (Man kan naturligvis altid blive bedre, men man bør også tænke lidt økonomisk og overveje costs-benefits: hvor får jeg mest ud af min indsats?)

Hvordan træner man smartere? For at træne smartere, skal du vide, hvor du bør sætte ind, hvordan du bør dedikere din træningstid. Det kræver selvindsigt – en indsigt i dine egne styrker og svagheder og den opnår du gennem en refleksion over dine egne præsentationer. 

Videooptagelse

Du kan naturligvis få en træner eller en anden person (ven, forældre) til at fortælle dig, hvad havde eller hun mener var dine styrker eller svagheder i en kamp. Men den bedste bevidsthed om dine vigtigste indsatsområder i forhold til træning opnår du ved at analysere din egen performance og reflektere over den. 

Analyse og reflektion

For at komme i gang med det, skal du optage din performance. På den måde kan du springe frem og tilbage mellem kampens afgørende momenter og finde ud af præcis hvornår og hvordan du tabte et givent point, en given match. I takt med den teknologiske udvikling og særligt udviklingen af smartphonen er det blevet utroligt let at få optaget sin performance og det er også blevet mere og mere populært.

Lær af  mestrene

Det er imidlertid ikke videons eneste funktion, for ligesom du kan se, hvordan du taber pointe og kampe, kan du se, hvordan andrer håndterer lignende situationer og kommer succesfuldt. Skal du forbedre din baghånd? Ja så er Taufik Hidayat en gode læremester. 

Flere kilder til læring

Der er flere måder du kan lære af badmintonvideo på. Du kan naturligvis se badminton i fjernsynet. Det giver mening at optage kampene, så du kan se de afgørende momenter flere gange. Du kan også live streame hos nogle af de sider, hvor du better. Det vigtige er, at du finder et medium, der tillader dig at tage nogle gode notater. De ting, du finder frem til, skal du så forsøge at implementere til træning. Det er vigtigt at du til træning forsøger at fremprovokere de situationer, som du har analyseret og reflekteret dig frem til at du skal forbedre. 






 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?