Valby Badminton Club - OFFENTLIGE SIDER | 

E-mail
vbc.ungdom@gmail.com
Gade
Skellet 30
Postnr
2500
By
Valby
Land
Denmark
Telefon

Hjemmeside
http://www.valbybc.dk


Præsentation

Valby Badminton Club (VBC) ligger på Skellet 30 i Valby. Klubben er privatejet og råder over en hal med tre baner. VBC er en breddeklub, som rummer alle typer afspillere både i ungdoms-, senior- og veteranafdelingen. Klubbens formål er at fremme talentet hos medlemmerne, men vi ligger stor vægt på, at der overalt i klubben er et godt socialt netværk.

Der er i dag cirka 320 medlemmer i klubben fordelt på ungdom, seniorer, veteraner og banelejere/motionister.


VBC's historie

Valby Badminton Club (VBC) er en af Danmarks ældste badminton klubber. På initiativ af daværende redaktør W. Winkelman indkaldte Valby Bladet den 20. januar til offentligt møde tre dage senere i Ungdomshjemmet på Skolegade. På dette mødeblev VBC stiftet med lærer Kr. Madsen som klubbens første formand.

De første tre år af klubbens levetid blev der spillet badminton flere forskellige steder i nærområdet. Fast inventar i datidens badmintontaske var et stykke kridt til at tegne banen op med. Mange steder manglede banen en smule i længden, men så kridtede man banen op ad væggen i stedet. Den 11. november 1936 indviede VBC sin egen badmintonhal med to baner på Skellet 30, som bl.a. var finansieret affolkeaktier til 50 kroner stykket. I 1979 overtog klubben hallen, som den stadigejer i dag. I efteråret 1980 hallen udvidet fra to til tre baner med klublokale og omklædningsrum.

 

Talenter i VBC

Valby Badminton Clubs medlemsliste har talt mange dygtige badmintonspillere gennemårene. Blandt andre kan nævnes Palle Granlund og ikke mindst Kirsten Thorndahl. Kirsten Thorndal har vundet All England 11 gange - to af gangene som VBC-spiller.

Det størstetalent Valby Badminton Club har fostret, er Lene Køppen, som startede sin badmintonkarriere i VBC i en alder af 13 år. Otte år og et dansk mesterskabsenere skiftede hun i 1974 til Danmarks dengang førende badmintonklub, Gentofte BK. I 1977 blev Lene Køppen verdensmester i både damesingle og mixdouble (med Steen Skovgaard) og var desuden i singlefinalen ved All England i 1977 og 1981,mens Lene Køppen i 1979 og 1980 strøg helt til tops og vandt den prestigefyldteengelske turnering.

Fra 1939-1987 var Valby Badminton Club vært for en af Danmarks mest prestigefyldteturneringer VBC Open, som tiltrak både udenlandske spillere og hele den hjemligeelite. Finalerne blev sågar vist på tv.


VBC i dag

Er du barneller ung, og har du lyst til at prøve at spille badminton, kan du kigge forbihallen en træningsdag og få en snak med træneren, eller kontakte vores ungdomsformand per mail.

VBC's seniorafdeling tilbyder spillemæssige udfordringer til spillere på alleniveauer og hyggelige stunder for vores medlemmer.

Vi har også en rigtig hyggelig og velkørende veteranafdeling.

Kontaktoplysningerfinder du her på vores hjemmeside.

 


Kontaktpersoner
 NavnAdresseKontakt
Postmodtager 
e-postmodtager 
Kasserer 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?