Flere af deltagerne fra ungdomslejren i Asnæs har efterlyst opskrifterne på de hjemmebagt morgenboller. De kommer her - så har alle mulighed for at træne til næste års tur.
Sundhedsboller:
- 100 g knækkede rugkerner eller hvedekerner
- 100 g hørfrø
- 2,5 dl A38
- 2 tsk salt
- 600 g hvedemel
- 50 g gær(10 g gær hvis dejen skal stå natten over i køleskabet)
Tilberedning:
Rug- eller hvedekerne og hørfrø sættes i blød i ½ liter kogende vand. Når de udblødte kerner er blevet afkølet og håndvarme – blandes gæren i. Derefter tilsættes de øvrige ingredienser som blandes til en lind masse(man skal ikke ælte dejen). Dejen sættes til hævning i ca. 30 minutter, herefter sættes bollerne på bagepladen med 2 skeer. Hæver igen 30 minutter og bages herefter ved 220 grader i 20 minutter.
Tip: Jeg har haft stor succes med at blande kogte speltkerner i samt gulerødder(hvis der kommes gulerødder i skal der bruges en smule mere mel).
Verdens nemmeste boller:
- 15g gær
- ½ liter koldt vand
- 600g mel
- 1 ½ tsk. salt
- evt. 150g solsikkefrø
Bland det hele sammen. Det er en meget blød dej. Lad hæve i køleskab natten over. Fugt hånden under rindende koldt vand inden du tager en håndfuld dej pr. bolle op på bagepapir. Bag i varmeluftsovn 8 min på 250 grader skru derefter ned på 200 grader og bag i 15-20 min.
Ca. 12 stk