U15 DM GULD til Philip Kidmose

10-04-2016 10:56 |  Hjørring Badmintonklub |  Christian Nymand
U15 DM GULD og oprykning
En fantastisk weekend for HBK som går over i historien.
Laura Kjær startede med at rykke op i A rækken efter en fremragende sæson
Derefter havde Philip Kidmose lyst til at skrive sig ind i historiebøgerne ved at gå i U15 DM finalen landets ypperst række. 
Philips sæson har været op og ned  de sidste 2 år, da han har døjet med skader, som følge af megen træning og stor højdetilvækst. I denne sæson har Philip startet styrketræning som bevirket at han har haft en skadesfri sæson og derved har kunnet trænet igennem hele sæsonen målrettet i al slags vind og vejr. 
DM har været første prioritetsturnering for Philip som har tilrettelagt sin træning siden sommerferien.

Danmarks badminton forbund sendte livestream fra 12 af de 14 baner.
Efter første kamp hvor der var lidt nerver på mod Mads Falk fra Skagen, så blev de to næste modstandere fejet af banen af en meget sikker Philip.
Mod træningskameraten Magnus Johannesen fra Brønderslev begyndte nerverne at spille Philip et puds, da Magnus diskede op med lækkerier som Philip havde svært ved at stå mod. Philips defensiv og heldet til at hovedet koldt i afgørende situationer blev afgørende for kampens udfald.
Semifinalen mod Joackim Anneberg som Philip har tabt flere gange til i løbet af det sidste år, blev en gyser med mange nerver, hvor Philip taber 1 sæt med 23-21 efter at spillet fremragende.
I 2 sæt fortsatte Philip med at tro på sig selv hvilket gav pote med med 21-18 godt hjulpet af sine træner Pernile der er af Hjørring badmintonklub egen træneravl.
I 3 sæt kom Philip bagud 5-1 og 8-3, men derfra gik det stærkt til 18-12 hvorefter nerverne begyndte at spille et puds igen. Ved 19-18 fik Philip en "lucky punch" netruller  efter en smash opsamling der tog netkanten og rullede over til Philips fordel. Philip afgjorde herefter  3 sæt med 21-19.
Finalen blev mod Nikolaj Wolf som var klar storfavorit, blev en kamp hvor Philip begyndt at spille mere frit og hvor Nikolaj indtil midt i 2 sæt blev mere og mere frustreret. Efter at have vundet 1 sæt 21-16  og en føring på 8-3, så kom den verdenskendte gummiarm ind i Philip spil som tabte de næste 9 bolde rent. Sættet gik fortjent til fighteren Nikolaj 21-15. Philip startede 3 sæt med at komme bagud 5-1, men evnede så igen at samle koncentrationen og spille frit, hvilket resulteret i spil der var en klasse bedre en sin modstander. Philip diskede op med fintede slag hvor Nikolaj blev fanget på det forkerte ben flere gange og fik også gang i sit smash som hamrede fjerboldene i brædderne til 21-12 og hermed får han sit navn på pokalen sammen med andre meget velkendte navne.

For Hjørring badmintonklub er det første gang klubben vinder herresinglerækken i DBF regi. Sidst klubben har kunnet brøste sig af en medalje i ungdomsrækkerne var tilbage i 1989-1992.
Medajlen kommer til at have stor betydning de næste par år, da filosofien "de som vil, skal have muligheden" giver muligheder for unge mennesker badmintonsporten i Vendsyssel.

Baggrunden for guldet kommer af en kulturændring for 7 år siden I Hjørring Badmintonklub, hvor filosofien  "de som gerne vil, skal have muligheden", blev implementeret som  grundlag for træningsmiljøet. Spillerne har udviklet et homogen social gruppe med engagerede spillere på mange forskellige niveauer samt engagerede trænere og forældre til at skabe rammerne.
Klubben bruger de muligheder vi har og resultatet af dette er at klubben nu er selvproducerende på trænere som uddannes af Danmarks badminton træneruddannelse. Trænerne i HBK har muligeheden for at komme til at arbejde med spillere som vil ofre mange ting i dagligedag for sporten. Dertil ligger der et stort engagement bag medaljen fra frivillige forældre som har skabt rammerne for at trænerne kan lykkes, så uden dem ville det ikke været lykkes.
Næste opgave for Philip bliver U15 DM for hold der afholdes i Skovshoved den 29april - 1 maj. Her tager 8 HBK spillere afsted for kæmpe om titlen.


Vedhæftede filer




 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?