Badminton Photo

Kenneth Jonassen er Årets Træner

11-01-2018 11:15 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Den danske cheflandstræner blev i dag kåret til Årets Træner i Danmark på tværs af sportsgrene af Coachers og BT. Kenneth Jonassen modtager prisen for sine unikke bedrifter med de danske badmintonspillere. 

I lørdags var hele sportsdanmark samlet i Herning til Sport 2017, hvor atleter, paraatleter, frivillige og foreninger blev hædret for deres store indsats og resultater i det forgangne år. Her ryddede Viktor Axelsen bordet som vinder af priserne Årets Sportsnavn, Årets Jubelscene og BT Guld. 

Omvendt har de danske trænere måtte vendte med at få uddelt deres pris som Årets Træner, BT Coachers Prisen, til i dag. Endnu engang kan en af badmintonsportens repræsentanter lade sig hylde, da Kenneth Jonassen blev overrasket under dagens træning af BT Coachers Prisens jury, som i den anledning overrakte ham prisen. 

- Det er vildt. Jeg er meget overrasket og ydmyg over at modtage den her pris. Da jeg læser artiklen på BT i går, hvor der står jeg er nomineret, ser jeg også det felt, jeg er oppe imod. Der tænker jeg, det er nogle dygtige mennesker, som har gjort noget godt for dansk idræt. Så jeg tænkte, at det bare ville være fedt, hvis man fik nogle stemmer. Men derfra skænker jeg det ikke en tanke overhovedet. Jeg er meget overrasket, og synes det er rigtig stort. siger Kenneth Jonassen. 
Prisen som Årets Træner uddeles til den træner, der i Danmark har skabt den mest bemærkelsesværdige præstation på nationalt og internationalt niveau, og som desuden udvikler hele mennesker; fysisk, psykisk, socialt og etisk. Søger inspiration hos andre trænere og specialister i sin konstante udvikling. Inddrager atleterne og holdets stab i beslutningerne og lærer den enkelte ansvar. Skaber menneskelig vækst og udvikling.

Netop de kriterier lever Kenneth Jonassen i høj grad op til. Det kan Årets Sportsnavn, Årets Jubelscene og BT Guld-vinder Viktor Axelsen skrive under på.

- Det glæder mig meget, at Kenneth får denne anerkendelse. Han har været helt afgørende for den udvikling, jeg har gennemgået siden, jeg kom til elitecenter Brøndby som 18-årig og frem til nu. Vi har et fantastisk samarbejde og har udviklet en meget tæt relation og kender efterhånden hinanden rigtigt godt. Det betyder, at Kenneth kan give mig præcis de input, der skal til for at få mig til at præstere optimalt både i den daglige træning og under kamp. Ikke mindst i perioder, hvor jeg oplever modgang eller skal kæmpe rigtigt hårdt for sejren, siger den danske verdensmester Viktor Axelsen. 

En gang tidligere har en træner indenfor badmintonsporten vundet prisen. Det var i 2012, at den tidligere landstræner Lars Uhre modtog prisen. Hos Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, er der glæde over, at prisen endnu engang bliver slået ind på badmintonbanen. 

- Det er umådeligt fortjent, at Kenneth får prisen som Årets Træner. Danmark har nok den bedste gruppe af herresingler i verden pt. med seks singler i top 50, heraf fire spillere i absolut verdensklasse. Kenneth har vist, at han kan tage imod en 18-årig ung talentfuld spiller og udvikle ham til en verdensklassespiller i løbet af fire til fem år. Det har han vist med Viktor, Anders og senest er Rasmus Gemke på vej. Og også Jan Ø. kan takke Kenneth for mange af sine triumfer. Jeg mener, at Kenneth er den ubetinget bedste herresingletræner i verden pt, siger sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, og uddyber med Jonassens betydning og kvaliteter for badmintonsporten og Badminton Danmark.

- Kenneth har også været hovedtræner for Christinna Pedersen og Kamilla Juhl de sidste fem år, og har været afgørende for deres fantastiske udvikling og resultater i den periode. Det understreger spændvidden i hans trænergerning. Endelig har han udfyldt sin nye rolle som cheflandstræner på fantastisk vis. Danmark er kun konkurrencedygtige så længe, at vi er dygtigere og smartere end vores konkurrenter. Det kræver trænere i verdensklasse, og der er vi heldige i dansk badminton at have en kapacitet som Kenneth, der sammen med det øvrige landstrænerteam leverer en fantastisk indsats i hverdagen, siger Jens Meibom.
De øvrige nominerede til BT Coachers Prisen var den danske herrefodboldlandstræner, Åge Hareide, og landstræner i cykling, Anders Lund. 

Med prisen følger 20.000 kroner til køb af udvikling og inspiration hos Coachers samt et rejsegavekort på 10.000 kroner som sponsoreres af BT. 

BT Coacher Prisens jury består af følgende:
Mikael Trolle, landstræner i volleyball
Lone Hansen, direktør i Team Danmark
William Kvist, landsholdsspiller i fodbold
Lotte Friis, tidligere elitesvømmer
Victor Feddersen, tidligere eliteroer
Camilla Martin, tidligere elitebadmintonspiller
Morten Crone Sejersbøl, sportschef på BT
Preben Braagaard, CEO, Coachers

Tidligere vindere:
2002: Jan Pytlick (håndbold)
2003: Bent Jensen (roning)
2004: Peter Sartz (bordtennis)
2005: Flemming Serritslev (U21 fodbold)
2006: Ulrik Wilbek (håndbold)
2007: Thomas Poulsen (roning)
2008: Lars Bonde (cykelsport)
2009: Erik Rasmussen (fodbold)
2010: Ståle Solbakken (fodbold)
2011: Paulus Wildeboer (svømning)
2012: Lars Uhre (badminton)
2013: Anders Secher (speedway)
2014-2016: PAUSE
2017: Kenneth Jonassen (badminton)

Vi ønsker Kenneth Jonassen stort tillykke med prisen.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?