Badminton Danmark

Badminton Danmark ændrer holdturneringsstruktur fra 2019

06-07-2018 13:14 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Som led i fortsat at sikre udbredelsen af topbadminton til hele landet har Badminton Danmarks Hovedbestyrelse besluttet at ændre strukturen for Badmintonligaen såvel som den underliggende holdturnering.

På baggrund af flere års arbejde i forskellige udvalg og arbejdsgrupper har Badminton Danmarks Hovedbestyrelse besluttet at ændre strukturen for Badmintonligaen og den underliggende holdturnering fra og med sæsonstart 2019.

De forestående ændringer vil få betydning for hele holdturneringsstrukturen og udmøntes som følgende:

        Badmintonligaen reduceres fra de nuværende 10 hold til 8 hold.
        1. Division udvides fra de nuværende 8 hold i én pulje til to puljer á 8 hold.
        2. Division fastholdes i sin nuværende form med to puljer á 8 hold.
        3. Division fastholdes i sin nuværende form med fire puljer á 8 hold.
        Danmarksserien fastholdes i sin nuværende form med otte puljer á 8 hold.
        
Ifølge bestyrelsesformand René Toft er ønsket med ændringerne blandt andet at sikre udbredelsen af topbadminton til hele landet som beskrevet i bestyrelsens senest vedtagne netværksmodel. 

- Motivationen bag beslutningen beror først og fremmest på et stærkt ønske fra Hovedbestyrelsen om at bringe forbundets værdier i overensstemmelse med udviklingen for hele holdturneringen og dansk badminton generelt, hvor udgangspunktet er sunde og velfungerende klubber med fokus på talentudvikling og medlemstilgang, siger han og tilføjer om beslutningen:

- Specielt for Badmintonligaen har Hovedbestyrelsen kunnet konstatere, at det på intet tidspunkt i de 13 år, der er gået, siden ligaen blev etableret, er lykkedes at indfri de oprindelige målsætninger om at skabe et kommercielt stærkt produkt, der har kunnet etablere sig som et fast TV–produkt. 

Bestyrelsen har endvidere besluttet, at det nuværende reglement og afviklingskoncept for Badmintonligaen udfases efter sæsonen 2018/19, da man ønsker ét samlet holdturneringsreglement for alle niveauer af holdturneringen.

Som følge af deraf skal der henover de kommende uger udarbejdes et overgangsreglement for sæsonen 2018/19, der fastlægger principperne for slutspil samt op- og nedrykning i forbindelse med den nye struktur og organisering. Ansvaret for denne opgave er lagt i hænderne på formanden for holdturneringsudvalget.

Hen over sensommeren skal en arbejdsgruppe med repræsentanter for både klubber, bestyrelsen og administrationen udarbejde et færdigt oplæg i forhold til form og indhold, nyt turneringsreglement og implementering af netværksmodellen gældende for hele holdturneringen. Oplægget skal efterfølgende i høring og besluttes på et af bestyrelsens møder i efteråret.

Endeligt har bestyrelsen givet administrationen mandat til at implementere en Liga Cup, som, hvis det er muligt, allerede skal skydes i gang mellem jul og nytår i år. Det endelige koncept for Liga Cuppen bliver udarbejdet i samarbejde med eksperter fra TV 2 Sport og offentliggjort hurtigst muligt på bagkant af sommerferien.

For yderligere informationer eller spørgsmål bedes man kontakte forbundets formand René Toft (20 31 99 32) eller eliteansvarlig Kenneth Larsen (22 98 02 05).




 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?