Badmintonphoto

Ærgerlige danske nederlag i 1/8-finalerne ved VM

02-08-2018 15:32 |  Badminton.dk |  Stine Greve


Det blev desværre ikke til den dejlige 1/8-finaledag, som den danske cheflandstræner, Kenneth Jonassen, omtale i går. I stedet blev det en relativ sort en af slagsen med hele fem danske nederlag i otte kampe.


Der var lagt op til, hvad der kunne være blevet en dansk festdag ved VM i Nanjing. Hele otte danske muligheder for at sikre pladser i morgendagens kvartfinaler. Desværre var det kun i tre af kampene, at danskerne formåede at hive sejren hjem.


- I dag var ikke, hvad vi havde håbet på. Jeg synes, at der var gode muligheder for at få flere spillere gennem nåleøjet til kvartfinalerne, men når man når 1/8-finalerne ved at VM, så er der kun verdensklassespillere tilbage, og så kræver det, at vi selv spiller på højeste niveau. Det formåede vi desværre ikke helt i dag, fortæller en skuffet Kenneth Jonassen.


Et af de mere forventede nederlag kom til Anders Antonsen, der var oppe mod en af de mest formstærke spillere i øjeblikket, japanske Kento Momota. Med et brag af et første sæt og et næsten lige så godt andet sæt var Antonsen dog lige ved at levere overraskelsen. 


- Jeg er meget glad for og stolt af Anders’ præstation i dag. Især at han er i stand til at spille på den måde og blive i gameplanen så længe, det synes jeg er utroligt flot, og det er noget, som han har arbejdet længe på, siger den danske cheflandstræner.


Danskeren tog første sæt 21-13 og var med til 17-18 i andet, men herfra stod der desværre Momota på resten. Japaneren vandt andet sæt 21-17 og tredje 21-8, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet.


- Hans præstation i dag tegner et rigtig positivt billede af udbyttet af Anders’ VM træning. Selvfølgelig er det ærgerligt, at han lige mangler lidt koldblodighed i afslutningen til sidst, for han spillede fremragende i hele første sæt og 9/10 af andet, siger Jonassen og fortsætter.


- I tredje sæt havde han mentalt svært ved at holde fokus, og til sidst spillede trætheden og fysikken også ind, da han kunne mærke, at det ikke bar hans vej.


Kampen endte med at blive Antonsen længste indtil nu ved et VM, og den, hvor han har lidt sit mindste nederlag i en VM-kamp.


Skal du med til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR i Odense i uge 42? Klik her for at sikre dig din billet!

I de tidlige morgentimer spillede Viktor Axelsen sig videre med sejr på 21-19, 21-18 over Ng Ka Long Angus fra Hong Kong.


- Viktor kæmpede lidt med tingene i dag og især med at opnå den sidste accept af, at tingene måske ikke helt flød, som han gerne ville have dem til. Ng Ka Long spillede også en rigtig god kamp, så jeg er glad for, at Viktor formåede at lukke den, selvom der lige manglede det sidste i dag, siger Jonassen.


Næsten samtidig med at Viktor spillede sig videre, røg herredoublen med Mathias Boe/Carsten Mogensen ud af turnering i deres indtil nu største nederlag i en VM-kamp, da taiwanesiske Chen Hung Ling/Wang Chi-Lin viste sig forstærke. 21-19, 21-10 lød cifrene på i det opgør. Også Kim Astrup/Anders Skaarup er færdige ved VM, idet de tabte 18-21, 16-21 til Aaron Chia/Wooi Yik Soh fra Malaysia.


Dermed var Mads Kolding/Mads Conrad eneste tilbageværende danske herredoublehåb, da de gik på banen til deres opgør mod Liao Min Chun/Su Ching Heng fra Taiwan. Med flot spil formåede Mads og Mads at forsvare de rød-hvide farver i herredoublekategorien, da de vandt 21-17, 21-9.


- Mads og Mads leverer en rigtig rigtig god præstation i dag, for det var altså ikke et helt ueffent par, de var oppe mod. Jeg synes virkelig, at de fortsatte deres gode takter fra Indonesien og Thomas Cup, hvor de leverede fra øverste hylde, fortæller den danske cheflandstræner.


Læs også: Danskerne stryger videre ved VM i Nanjing

I mixeddouble spillede Mathias Christiansen/Christinna Pedersen sig videre med en sejr i tre sæt over thailandske Dechapol Puavaranukroh/Sapsiree Taerattanachai på 21-15, 21-23, 21-10. Danskerne havde ellers en føring på 16-11 i andet sæt, som de endte med at smide, men heldigvis kom de godt igen i tredje sæt. Et comeback, som Kenneth Jonassen tager hatten af for.


- Det er fedt, at mixen vandt i dag efter at have smidt en stor føring og tabt andet sæt. Det var en rigtig flot håndtering af den modgang, de befandt sig i.


I damedouble måtte vi i dag sige farvel til Maiken Fruergaard/Sara Thygesen, som måtte strække ketchere mod Jongkolphan Kititharakul/Rawinda Prajongjai, som vandt 21-19, 21-13. Kampen endte med at blive den korteste, som Sara og Maiken indtil nu har spillet ved et VM og samtidig også den, hvor de har lidt deres største nederlag.


I dagens sidste danske kamp skulle Hans-Kristian Solberg Vittinghus forsøge at tangere sit bedste VM-resultat fra 2011. Det krævede en sejr over Sai Praneeth fra Indien, men desværre for Vittinghus og Danmark ramte han i dag slet ikke det niveau, vi så fra ham i går og tabte 21-13, 21-11.


Klik her for at se alle dagens resultater fra VM i Nanjing.

I morgen starter kampen om medaljer, for i og med der ikke spilles om bronzemedaljerne ved VM, så betyder en sejr i en kvartfinale, at man er sikker på at rejse hjem med metal om halsen. Vi kan bl.a. se frem til, at Viktor Axelsen skal op mod den olympiske mester Chen Long i en kamp om en plads i den ene semifinale i herresingle. Den kamp forventes at starte omkring kl. 12.00. I den danske lejr ser de naturligvis frem til alle tre kvartfinaler i morgen.


- Det bliver en stor kamp for Viktor i morgen. At møde Chen Long i kvartfinalen til et VM i Kina er noget af det fedeste, og jeg synes, at det er en skærpet Chen Long, vi har set indtil nu. Han ser klar ud, og jeg forventer en spændende kamp, som nok er lidt 50-50, siger Jonassen og afrunder.


- Mathias og Christinna skal op mod Zhang Nan og Li Yunhui, som de aldrig har slået før, men vi har virkelig læst på lektien, og jeg synes, at vi har gode muligheder i den kamp. For Mads og Mads venter de forsvarende verdensmestre, så det er modstand af en helt anden kaliber end i dag. Det bliver en svær kamp, hvor vi forventer, at komme under et voldsomt bombardement, men det er en kamp, jeg glæder mig meget til at se.


Du kan se kampen mellem Viktor og Chen Long, samt de andre kvartfinaler, på TV2 Sport, og du kan finde hele programmet for i morgen her.

Vi er naturligvis klar til at heppe på de danske spillere i morgen, så de kan tage metal med hjem til Danmark!







 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?