Badmintonphoto

Ingen dansk VM-metal i år: - Ikke en dag som håbet, men som frygtet

03-08-2018 20:37 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Kvartfinalerne blev endestationen for de resterende tre danske konstellationer ved dette års VM i Nanjing, og der bliver således ingen medaljer til Danmark. – Ikke som håbet, men vi havde ventet den hårde modstand, som vi fik i dag, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.  

Der var tre danske skud tilbage i VM-bøssen på kvartfinalefredagen i Nanjing, men desværre lykkedes det ikke nogle af de danske badmintonstjerner at klare sig videre til semifinalerne og medaljerne. 

Selvom cheflandstræner Kenneth Jonassen havde håbet det anderledes, gik dagens kvartfinaler mod de kinesiske modstandere desværre som frygtet.

- Det var selvfølgelig ikke, hvad vi havde håbet på eller forventet. Men vi var samtidig klar over, at de match-up, der var i dagens kvartfinaler, ville være svære for os, siger Kenneth Jonassen og uddyber.

- Vi møder verdens stærkeste nation på hjemmebane, og vi møder aldeles rutinerede spillere, blandt andet med Zhang Nan i to af kampene. Derfor er jeg også en lille smule mere afklaret med dagens nederlag, end jeg var i går, hvor vi havde en rigtig slem dag. 


Først i kamp var mixeddoublen Mathias Christiansen og Christinna Pedersen, der skulle op imod kinesiske Zhang Nan og Li Yunhui.

Parret fik en træg start på kampen, men formåede alligevel at komme stærkt igen og først til 11 med en føring på fire point, 11-7. 

Imidlertid kom kineserne bedst ud af starthullerne efter ophold. Her lykkedes det dem at hjemtage seks point i rap og endeligt styre sig til en relativt sikker sætsejr, 15-21. 

Andet sæt blev hele vejen igennem tættere end første. I slutningen af sættet så det til gengæld yderst gunstigt ud for danskerne, der havde bragt sig på en 17-14-føring. 

Desværre gik den ikke meget længere end det. Kineserne bragte sig snart på 20-18, og selvom det lykkedes Pedersen/Christiansen at afværge de to første matchbolde, formåede Nan/Yunhui alligevel at lukke kampen med cifrene 20-22. 

- Jeg synes, at Mathias og Christinna præsterer rigtig fornuftigt, men de har ikke marginalerne på deres side i dag. De taber to perioder henholdsvis fem- og seks-nul, og det er der ikke plads til på det her niveau i en VM-kvartfinale. Når det så er sagt, så tror jeg, at det her VM har givet vigtige lærepenge til mixeddoublen, der betyder, at parret kan rykke sig endnu mere fremadrettet, siger Kenneth Jonassen.


Næste dansker på banen var Viktor Axelsen, der skulle op imod kinesiske Chen Long. En modstander, som verdensetteren blot har besejret to gange tidligere ud af tolv opgør. 

Kampstatistikken talte således ingenlunde til Axelsens favør i dette 13. titanmøde, og de indbyrdes favorable odds på den forsvarende olympiske mester, Chen Long, skulle da også vise sig at holde stik: Kineseren vinder 19-21, 11-21 og sender en Axelsen ud af mesterskabet, som dermed ikke kommer til at forsvare sin guldtitel.

- Set over de to sæt så laver Viktor for mange fejl til at slå en spiller som Chen Long. Han får en for dårlig start, og så hænger han efter resten af første sæt, selvom han spiller et virkelig stærkt et. I andet sæt går luften lidt af ballonen for Viktor. Skulle han have stået en chance mod Chen Long, skulle han have spillet andet sæt lige som det første, siger Kenneth Jonassen og påpeger.
 
- Ved det her mesterskab synes jeg, at det har været lidt kendetegnende for Viktor, at hans niveau har gynget en smule for meget. Det er vi allerede i gang med at evaluere på og kommer selvfølgelig tilbage med en ny plan for, siger Kenneth Jonassen. 


Sidste chance for danske VM-medaljer lå i hænderne på Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen, som gav, hvad de havde i de 71 minutter, kampens tre sæt varede.

På den anden side af nettet stod de kinesiske verdenstoere og forsvarende verdensmestre, Zhang Nan og Liu Cheng, som i sidste ende trak det længste strå. 

Det var nemlig mestendels marginalerne, som skilte danskerne fra en sejr i dag, mener Kenneth Jonassen. 

- Jeg er rigtig glad for drengenes præstation i dag. Den viser, at de i den grad er trådt et skridt op. De spiller en rigtig god kamp på højeste niveau og kommer exceptionelt godt igen. Selvfølgelig kunne tredje sæt være afsluttet bedre, men alt andet end lige ærer de kampen, siger cheflandstræneren og tilføjer.

- Jeg er klar over, at Mads og Mads ikke kan bruge det lige nu, men fremadrettet tror jeg virkelig, at de har rykket sig et skridt, som bliver enormt vigtigt for dem i fremtiden. 

Selvom morgendagens semifinaler altså desværre bliver uden dansk deltagelse, kan du stadig se alle kampene på TV 2.

Det er fra klokken 05.00, og du kan desuden finde hele programmet for lørdagens kampe her



 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?