Badmintonphoto

Astrup/Skaarup spiller sig i karrierens første Super 1000-finale

22-09-2018 17:34 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Kim Astrup og Anders Skaarup vandt i dag semifinalen med 21-13, 21-19 over Chen/Wang fra Taiwan. Dermed har de to danskere spillet sig i karrierens første Super 1000-finale.

I går slog 26-årige Kim Astrup og 29-årige Anders Skaarup verdensmestrene fra Kina i to sæt efter en forrygende præstation. I dag fulgte de to danskere op med en ny fabelagtig præstation, som sikrede dem en plads i deres første Super 1000-finale i karrieren.

- Det var helt vildt godt. Det er gennem hele turneringen, at Anders og Kim har været gode. De føler sig godt tilpas i hallen, og de er gået mere aggressivt til værks omkring servesituationen og tredjebolden, end de normalt har gjort. De spiller ikke bare med mere, de styrer kampene og stresser duellerne, så der bliver kortere tid mellem boldberøringerne, og det har de haft succes med, siger landstræner Jakob Høi.


I duellen til 10-9 kom Kim Astrup i sit tilbageløb til ramme sin makker i hovedet med sin venstre hånd, hvilket resulterede i en blodtud til Anders Skaarup. 

Lægebesøget på banen satte en stopper for det hæsblæsende tempo, som kampen var begyndt i, men Skaarup kom flot tilbage på banen og sikrede dansk føring ved ophold på 11-9.

Danskerne formåede at holde tempoet, og med en blændende Kim Astrup, der konstant stormede frem for at dække nettet, tog de rødklædte danskere første sæt med 21-13. 

- Det handler om mod og være stålsat på, at hvis man vil noget, så venter man ikke på bolden, så holder man tempo. Det har ikke så meget med det fysiske at gøre. Kim og Anders kan styre bolden fra begge sider af banen, og det har de været gode til. Servespillet og returspillet har været rigtig godt, og det er en kæmpe styrke at have, og så de er enige om konceptet, siger Jakob Høi.
I andet sæt var Chen/Wang bedre med, og de to par fulgtes ad hele vejen til ophold, som gik til taiwanesisk fordel, 11-10. Samme scenarie udspillede sig efter opholdet, men det var også kun fordi, at Kim Astrup formåede at redde boldene omme bag ryggen. 

Og det skulle danskerne være glade for. For de sikrede sig føringen ved 18-17, og derfra kørte de sejren i mål med en 21-19-sejr.

I finalen møder Kim Astrup/Anders Skaarup kinesiske Han Chengkai/Zhou Haodong, der ligger nummer 23 på verdensranglisten. I deres semifinale vandt kineserne i tre sæt over Gideon/Sukamuljo.

- Han og Zhou er meget dynamiske og fremadsøgende, så det bliver ikke anderledes end i dag. Så nu skal vi hjem og forberede os på dem. Vi kender dem, men ikke nær så godt som mange af de andre herredoubler. Men lige nu er vi rigtig glade, og vi vil gå benhårdt efter at vinde finalen i morgen, siger Høi.


Semifinalen var ellers på forhånd anset for at skulle være mere lige, end den egentlig blev. Taiwaneserne er placeret nummer ni på verdensranglisten, danskerne nummer ti, og så havde de mødt hinanden fem gange før dagens semifinale, hvoraf danskerne havde taget sejren i tre af dem. Nu er de så i front med 5-3 i indbyrdes opgør.

Vi skal dog ikke længere end en uge tilbage i tiden, for at finde det seneste møde mellem de to par. Her vandt Chen/Wang med 21-16, 21-15, så danskerne havde den berømte revanche til gode – og den tog de.

Morgendagens finale må antages som værende den største kamp i Astrup/Skaarups karriere som individuel konstellation – hvis man vel at mærke fjerner deres kamp i holdkampen i Thomas Cup-finalen 2016. Tidligere i år stod de i Super 500 India Open-finalen, som de tabte til Gideon/Sukamuljo.

Tidligere har Astrup/Skaarup vundet EM, DM, Bittburger Open, Swiss Open og German Open. De var begge to også med på Thomas Cup-holdet, der vandt i 2016.

Se med på TV 2 SPORT fra klokken 7.00. Herredoublefinalen er kamp nummer fem. 


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?