Badmintonphoto

Astrup/Skaarup vinder karrierens største turnering

23-09-2018 13:00 |  Badminton.dk |  Jonas Rasmussen
Kim Astrup og Anders Skaarup vinder Super 1000-turneringen China Open med en sejr på 21-13, 17-21, 21-14 over kinesiske Han/Zhou. Det er herredoublens største titel i karrieren.

- Det er helt vildt fedt. Jeg er faktisk lidt oppe og ringe nu. Når vores på papiret tredje bedste herredouble i Danmark vinder en Super 1000-turnering, bliver jeg som træner rigtig glad på deres vegne. De gør rigtig, rigtig meget af det rigtige, og de er kommet ud af den her skalp, hvor de tør smide hæmningerne, siger den danske landstræner Jakob Høi.

Scenen var sat. Karrierens største individuelle kamp. Finalen ved Super 1000-turneringen China Open. En af verdens absolut største turneringer. Mod de useedede kinesere, Han Chengkai/Zhou Haodong.


Det var en nervøs start fra begge par, hvor duellerne kun varede få bolde, før den enten lå på gulvet eller i nettet. Heldigvis for danskerne håndterede de det bedst, og så kunne de gå til ophold foran 11-7 mod hjemmebaneyndlingene.

Efter opholdet røg der endnu flere point på Astrup/Skaarups konto. I sådan et omfang, at de kunne gå sejrrigt fra første sæt med 21-13 efter 12 minutter. Det var i høj grad de sortklædte kinesere, der rystede på armen, mens danskerne forsøgte at holde tempo. 

- Det var ikke en flot kamp, for der var for meget nerve i den. Det var også lidt mere tøvende i dag, men jeg synes stadig, at vi var bedst. Jeg synes altid, at vi er bedst derinde gennem kampen, selvom kineserne presser os. De har håndteret det rigtig flot, siger Jakob Høi.

I andet sæt var det som om, at kineserne havde fået styr på nerverne, og de formåede at styre spillet en smule mere.

Kim Astrup/Anders Skaarup holdte dog fast i den kinesiske føring, og ligesom i gårsdagens semifinale fulgte de modstandernes føring gennem andet sæt. Alligevel var det Han/Zhou som førte ved ophold 11-8.

Pointene kom lidt mere i bølger efter opholdet, hvor kineserne især sad bedre fast på servesituationen. Men i åbent spil kiksede det oftest for de 20-årige kinesere. Så selvom Astrup/Skaarup var bagud 11-15, kom de op på 16-17. Men lige lidt hjalp det, og så kunne kineserne tage andet sæt med 21-17.

- Der har slet ikke været noget med, at Anders og Kim har stået på en ”dårlig side” under den her turnering, men i andet sæt spiller vi lidt for tøvende, og så taber vi det desværre, siger Jakob Høi.


Danskerne rejste sig på fornemmeste vis til tredje sæt, hvor de fra start lagde sig i front. Og i opholdet, hvor danskerne var i front 11-6, var beskeden fra Jakob Høi klar: Spil på Zhou. Som sagt, så gjort. Zhou fik en masse bolde over mod sig, som han ikke kunne håndtere.

Det var med til at bringe Astrup/Skaarup op på 15-7, men lige pludselig stod den 15-12. Lurede et kinesisk comeback på hjemmebane? Heldigvis ikke. Danskerne slog hårdt igen og vandt 21-14 i det tredje og afgørende sæt. Dermed sikrede de sig deres største titel i karrieren og 74.000 amerikanske dollars til bankkontoen – svarende til ca. 469.000 kroner.


Det var de to doublers andet møde. Det første vandt danskerne med 21-19, 21-14, da de mødtes i semifinalen ved India Open i februar måned. 

Til China Open var de to danskere seedet som nummer otte, mens kineserne var useedet.

Tidligere har Astrup/Skaarup vundet EM, DM, Bittburger Open, Swiss Open og German Open. De var begge to også med på Thomas Cup-holdet, der vandt i 2016.

Danmark har vundet herredoublekategorien ved China Open tre gange før. Mathias Boe/Carsten Mogensen vandt i 2011 og 2012, mens Lars Paaske/Jonas Rasmussen vandt i 2003.

Nu har Danmark fået endnu en vinder af den prestigefyldte turnering, Kim Astrup/Anders Skaarup. Danmark er den eneste europæiske nation, som har vundet China Open i herredouble.

Tillykke til Kim Astrup og Anders Skaarup og landstrænerteamet med Jakob Høi og Kenneth Jonassen. 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?