Badmintonphoto

Stress af brusk i anklen holder Viktor Axelsen ude i flere uger

24-10-2018 15:41 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
24-årige Viktor Axelsen lider af ”bone-bruise” i sin højre ankel. På dansk kalder man det for et blåt mærke i knoglen, som skyldes stress af brusken, der beklæder knoglen. For at give sin højre ankel ro har Axelsen i fællesskab med cheflandstræner Kenneth Jonassen og Team Danmarks lægestab valgt at tage en pause på 6-8 uger.

Viktor Axelsen skulle i denne uge have betrådt banerne i Stade Pierre de Coubertin til French Open, men det blev ikke tilfældet for fynboen, ligesom han ikke vil betræde en badmintonbane de næste seks til otte uger. 

Det skyldes, at hans højre ankel har brug for hvile, da brusken, der beklæder knoglen, er stresset. Det kan være forstadiet til en decideret bruskskade, som, hvis det udvikler sig og skal opereres, vil koste en pause på 12-14 måneder.

- Det har været en strategisk overvejelse i samarbejde med Viktor og Team Danmarks lægestab, at han skal tage der her pause på seks til otte uger. Før vi vidste, at det var ”bone-bruise” har han trænet og spillet i cirka to måneder på smerte, og det har ikke været en særlig gunstig løsning, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen. 
Selvom hovedpersonen er ærgerlig over ikke at skulle lægge nyt grib på ketcherne lige foreløbig, ser han kun fornuft i at tage den nødvendige pause for at blive helt fit igen. 

- Jeg har haft ondt i nogle måneder, og da det ikke rigtig er blevet bedre, tænker man meget over det, når man spiller. Så nu nåede vi tidspunktet, hvor jeg blev nødt til at trække stikket og passe på min ankel. Nu har vi heldigvis fået lagt en plan, som forhåbentlig kan få mig tilbage, siger Viktor Axelsen

Cheflandstræneren er tilfreds med processen omkring den nødvendige beslutning.

- Viktor har turdet at trække stikket og give sin ankel ro. Det er svært at komme til den accept af, at han ikke kommer til at forsvare sine to sejre i træk ved Sæsonfinalerne, og årets sidste turneringer på World Touren. Men man kan ikke konkurrere på verdensplan, hvis man spiller på en skade. Så nu får han otte ugers genoptræningsplan, som vi har en forventning om skal hjælpe ham til at stå stærkest muligt i det nye år. Januar 2019 er målsætningen for, at han kan være fri for de her skavanker, siger Kenneth Jonassen
Viktor Axelsen måtte i februar tage en lignende beslutning, da han pådrog sig en ledmus i sin venstre ankel. Det betød, at han ikke kunne stille op til All England, da han skulle opereres. Nye scanninger af den venstre ankel viser, at den ser meget bedre ud nu end før operationen. 

Det giver derfor den tidligere verdensmester ro i maven i forhold til at tage en pause.

- Det er en investering for at komme på ret køl igen. Jeg er en spiller, som har brug for at lægge en masse timer i badminton og træne derudad. Nu ved jeg, at jeg har noget at følge, og det rart at have den erfaring fra tidligere, at en pause kan være den helt rigtige beslutning og stille mig bedre bagefter, siger Viktor Axelsen.
Genoptræningsprogrammet for Viktor Axelsen indebærer blandt andet, at han ikke må lave spring og landinger. Han skal lave øvelser i vand, før der til sidst bliver bygget stille og roligt på fysisk og konditionsmæssigt.



 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?