Badmintonphoto

Ny konstellation på plads i mixeddouble

03-12-2018 15:12 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Med Mads Conrad-Petersens pludselige pause og Joachim Fischers stop på det Nationale Elite Træningscenter har Badminton Danmarks sportslige ledelse arbejdet på at skabe nye konstellationer, som kan sikre Danmark medaljer til mesterskaber i fremtiden. Det har medført, at Mads Pieler Kolding og Alexandra Bøje fremadrettet skal spille sammen i mixeddouble.

Mads Conrad-Petersen beslutter i sidste uge at holde en pause på ubestemt tid fra Eliteprogrammet på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, og i dag kom det frem, at Joachim Fischer stopper på Eliteprogrammet pr. 1. marts. 

Læs også: Joachim Fischer stopper på Badminton Danmarks Elitecenter

Det har gjort 30-årige Mads Pieler Kolding og 18-årige Alexandra Bøje begge har stået uden makker i kort tid, men ikke længere. Badminton Danmarks sportslige ledelse har valgt at sætte de to spillere sammen i en ny mixeddoublesatsning. 

- I og med at Conrad (Mads, red.) ikke er til rådighed, har vi fået en mulighed for at afprøve Mads Kolding og Alexandra Bøje i mixeddouble. Kolding har tidligere spillet mixeddouble med Kamilla Rytter Juhl, hvor han gjorde det rigtig godt, og jeg ser rigtig meget frem til at se, hvad de to kan præstere sammen. Vi mener, at Kolding har et interessant potentiale i mixeddouble, som det bliver spændende at følge i samspil med Alexandra. Samtidigt er det klart, at vi skal have lidt tålmodighed med den nye konstellation, da Kolding naturligvis skal bruge lidt tid på at vænne sig til mixed igen, og de samtidigt er et nyt par, siger Jens Meibom.

Mads Pieler Kolding ser frem til at genoptage karrieren i mixeddouble, men han er også indstillet på, at der skal knokles.

- Det bliver spændende og udfordrende, men også som en fin chance for at få prøvet mig af i mixed igen. Det er ingen hemmelighed, at vi gerne vil op og spille med, hvor det er sjovt, men det kommer til at tage tid, så vi skal være smarte i vores udvikling og ikke forhaste den, siger Kolding, som ikke har spillet mixeddouble på højeste niveau siden VM 2015, hvor han stoppede med at spille sammen med Kamilla Rytter Juhl.
Han roser også sin kommende makker, som han håber han kan være med til at flytte i den rigtige retning.

- Alexandra har et kæmpe potentiale, og jeg lægger ikke skjul på overfor hende og trænerteamet, at hun har gode kompetencer, men hun er også ung, så jeg håber og tror på, at vi kan få sat skub i hendes udvikling, og jeg skal også selv udvikle mig indenfor mixed, da det er mange år siden, jeg har spillet den kategori, siger manden med verdens hårdeste smash.

Hos Alexandra Bøje er motivationen for det nye makkerskab også i top. 

- Jeg glæder mig og ser meget frem til at spille sammen med Mads (Kolding, red.). Jeg tror på, at det bliver godt mellem os, og vi går begge to ind til makkerskabet med en masse motivation. Ingen tvivl om, at vi vil stræbe efter at gøre det rigtig godt og komme højt op på verdensranglisten, men lige nu skal vi først og fremmest finde hinanden og stille og roligt komme i gang med projektet, siger Højbjergspilleren og fortsætter. 

- Jeg er utrolig glad for det som Joachim og jeg har haft sammen det sidste års tid, og det har været kæmpe stort for mig. Det har sparet mig for en masse udviklingsår i min karriere ved at få al den her erfaring på bare et enkelt år. 
Mads Pieler Kolding vil fortsætte i herredouble sammen med Niclas Nøhr. I første omgang vil de begge have fokus på deres mixdouble og kun spille herredouble, når det kan passe ind i forhold til deres mixdouble.

I herredouble vil Kim Astrup og Anders Skaarup samt Frederik Søgaard/David Daugaard fortsætte deres satsning. I mixeddouble gælder det samme for Christinna Pedersen/Mathias Christiansen og Sara Thygesen/Niclas Nøhr.


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?