Badminton Danmark

Badminton Danmark vil ikke forhandle med Spillerforeningen: Har ikke tillid til Mads Øland

06-12-2018 15:00 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Badminton Danmarks hovedbestyrelse besluttede på deres møde i går, at direktionen ikke får mandat til at fortsætte forhandlingerne med Mads Øland og Spillerforeningen. Det skyldes, at hovedbestyrelsen ikke har tillid til, at parterne kan blive enige om en aftale, så længe Mads Øland er hovedforhandler. 

Beslutningen har den konsekvens, at forhandlingerne om en ny landsholdsaftale med Spillerforeningen stopper, og at der nu skal arbejdes på andre muligheder for at finde en kollektiv landsholdsaftale. 

- Vi er oprigtigt talt brand ærgerlige over, at vi er kommet hertil, hvor vi ikke længere kan se et perspektiv i at forsætte forhandlingerne med Mads Øland og Spillerforeningen, som repræsentant for de danske elitebadmintonspillere. Forhandlingsforløbet har skabt større og større mistillid til Mads Ølands reelle vilje til at nå et afbalanceret resultat. På trods af klare aftaler, får vi intet konstruktivt retur i forhold til forhandlingerne. Hovedet på sømmet var modtagelsen af to mails i fredags, som indeholdte nye trusler og krav om blandt andet erstatning for suspendering af eliteprogrammet. Sådanne trusler og krav ønsker vi ikke at forhandle under, siger Badminton Danmarks administrerende direktør, Bo Jensen.

- Ikke mindst i forhold til spillerne er vi meget ulykkelige over hele konflikten. Omvendt ser vi ikke et perspektiv i at fortsætte forhandlingerne med Mads Øland, for vi har et hensyn at tage til elitearbejdet i dansk badminton, og det er et hensyn, som også rækker langt ud i fremtiden. Der er nogle ting, vi ikke ønsker eller har mulighed for at gå på kompromis med. Vi arbejder nu på at finde en løsning, hvor vi stadigvæk kan forhandle kollektivt med spillerne, så derfor tager vi nu også kontakt til spillerrådet, siger Bo Jensen.

Løsningen kan blive, at spillerne finder en ny forhandler, som kan repræsentere dem og varetage deres interesser, så vi kan lande en fair og afbalanceret aftale. Vi har et naturligt ønske om at imødekomme spillernes behov for at varetage deres individuelle interesser.

Parterne har hver især skulle komme med tekstforslag, ændringsforslag og øvrige bemærkninger til en udformning af en ny landsholdsaftale. Mens Badminton Danmark har overholdt sine deadlines, er Mads Øland og Spillerforeningen ikke vendt tilbage med nogen konstruktive input til forhandlingerne. 

Den eneste reaktion Badminton Danmark har fået fra Spillerforeningen i de seneste 14 dage er to mails fredag den 30. november. De to mails indeholder blandt andet trusler om fremsendelse af erstatningskrav grundet suspenderingen af eliteprogrammet og trusler om at indlede forhandlinger udenom Badminton Danmark med forbundets sponsorer samt krav om fortsættelse af eliteprogrammet i uændret form, etc.

- Vi opfatter det som et forhandlingsspil, hvor Spillerforeningen forsøger at trække forhandlingerne i langdrag til et tidspunkt, som er kritisk for Badminton Danmark. Eksempelvis til udtagelsen af landsholdet til EM for blandede hold 2019 i februar – præcis som vi så det i konflikten med både dame- og herrelandsholdet i fodbold. Den præmis vil Badminton Danmark ikke forhandle under, understreger Bo Jensen. 

Bliv klogere på hvad mistilliden til Mads Øland og Spillerforeningen bunder i, hvilke trusler og krav Badminton Danmark bliver mødt med, og hvad der skal ske fremadrettet i den opdaterede version af Q&A -  klik her for at læse mere 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?