Badminton Danmark

Den nye rangliste skaber flere kategoritilmeldinger

21-12-2018 12:46 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Den nye rangliste har haft en positiv effekt på kategoritilmeldinger på tværs af aldersgrupper og niveau. Efter et halvt år med den nye rangliste, hvor vi undervejs har foretaget justeringer ud fra de input vores interne udvalgsstruktur, arbejdsgrupper, og alle jer har givet os, gør vi nu julestatus. 

Vi er meget glade for alle de konstruktive input, vi har modtaget.

De har været medvirkende til, at vi har oplevet en positiv effekt for alle grupper af ungdomsspillere bortset fra to med indførslen af den nye rangliste. 

Den nye rangliste har alene her i efteråret bidraget til ca. 4.000 flere kategoritilmeldinger, end vi har set, hvis vi sammenligner med tidligere år for samme periode. Samtidig har vi registreret en pæn stigning i konkurrenceaktive, registrerede ungdomsspillere samlet set. 

Vi har fra starten af projektet afsat tre år til, at den nye rangliste, og den nye ranglistefunktionalitet kan blive helt klar. Det er derfor vigtigt at huske, at alt ikke er perfekt endnu, og vi arbejder på højtryk for at nå vores mål så hurtigt som muligt. 

Næste regulering/justering vil træde i kraft pr. 10. januar 2019 og være tællende for turneringerne 1.-2. februar 2019.

Herunder en kort beskrivelse af vores kommende ranglistejusteringer:
Justering i forhold til Elite-spillere, samt toppen af M-rækken:
I forbindelse med tilblivelsen af den nye rangliste, har Badminton Danmarks Eliteafdeling haft et ønske om, at E-turneringer havde deltagelse af ca. 32 deltagere i hver kategori. Men det har vist sig, at mange EM-spillere har valgt primært at ”spille nedad” i M-rækken, hvilket har medført, at E-turneringerne generelt ikke har kunnet tiltrække 32 deltagere i hver kategori.

Derfor ønsker vi nu at udvide antallet af E-spillere:
• U13 til U17 hæves antallet fra 16 til 28 E-spillere af hvert køn
• U13 til U17 sænkes antallet fra 16 til 12 EM-spillere af hvert køn
Alle E- og EM-spillere kan stadig frit melde sig i alle tre kategorier i alle E-turneringer. Der er dog nu kun 12 spillere, som også kan prøve kræfter i M-række turneringer.

For U19-spillere vil det fremadrettet ikke være en antalsbegrænsning, der regulerer E-rækken. Det vil fremadrettet være spillerens point, som afgør ens placering. 
• For drenge vil man være E-spiller ved >=3200 point. 
• For piger vil man være E-spiller ved >=2700 point.

Således vil der generelt være flere Elitespillere, der skal stille op i sæsonens E-række-turneringer.

Vi ønsker, at der er en god fordeling og tilmelding af deltagere i alle rækker, men har måttet konstatere, at E-turneringerne ikke har haft den mængde deltagere, som vi forventede i forlængelse af den nye rangliste. Derfor justerer vi nu på antallet af E-spillere, så der igen kan komme en god volume i E-turneringerne. Vi håber på, at vores justering har den ønskede effekt, og ellers må vi kigge på det igen til sommer, siger sportschef Jens Meibom.

I tilgift til justeringen af antal E-spillere og EM-spillere, er det endvidere blevet besluttet, at indføre gruppespil i E-turneringerne i de indledende kampe. I praksis vil det betyde, at de fire højest seedet spillere/par i hver kategori vil være oversiddere i 1. runde, mens de øvrige spillere vil blive placeret i en gruppe af mindst 3 spillere. Det vil medføre en større balance og lighed i antal kampe den enkelte spiller får i turneringen.

Justering i forhold til U11-spillere:
Enkelte rækker/kategorier i U11 opleves som værende meget små. Derfor rykker vi nu pointgrænserne lidt for disse grupper. 

Det vil have betydning for nogle spillere pr. 7. januar. Tjek derfor din placering inden du tilmelder dig de første turneringer i det nye år.

I øvrigt:
Yderligere har vi lavet andre små justeringer i pointskemaet generelt. Alle ændringer og justeringer vil kunne ses i reglementet og på BadmintonPeople fra mandag d. 7. januar 2019. 

Grunden til, at vi allerede nu informerer, er for at forberede alle på, at der kommer justeringer inden for de beskrevne grupper af spillere herover.

Vi modtager naturligvis gerne stadig konstruktive input til den nye rangliste. Skriv til bp@badminton.dk.


Rigtig god jul.





 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?