Allan Høgholm, Badminton Danmark

Her skal slagene stå: Fem klubber tildelt Grand Prix Circuit-turnering i nyt initiativ

08-01-2019 11:09 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Klubberne Aarhus AB, Skovshoved, Lillerød, ABC Aalborg og Svendborg vil i samarbejde med Badminton Danmark lægge arena til hver deres seniormesterrækketurnering de kommende to sæsoner. De fem turneringer udgør samlet set et nyt Grand Prix Circuit, som skal yde et nationalt seniorturneringstilbud af høj klasse. – Et super godt og spændende initiativ, lyder det fra Skovshoved-formand.

På baggrund af en ansøgningsrunde har Badminton Danmark nu udvalgt de fem danske badmintonklubber, der i samarbejde med forbundet skal være tovholder på fem seniormesterrækketurneringer, som skal danne et nyt nationalt Grand Prix Circuit. 

De fem klubber, som hver især tildeles ansvaret for en turnering, er Aarhus AB, Skovshoved, Lillerød, ABC Aalborg og Svendborg. 

Kæden af turneringer når således bredt rundt geografisk, hvilket i høj grad var målet, fortæller Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom.

- Vi ser gerne, at disse turneringer kan bidrage til at stimulere interessen for badminton i klubbernes nærområde. Tilmed var vi så privilegerede, at vi fik flere ansøgninger, end der var behov for, hvorfor vi har valgt de klubber, hvis ansøgninger gav os det mest overbevisende indtryk, når det kommer til at få stablet en flot turnering på benene, siger han. 
Allerede i begyndelsen af sæsonen 2019/2020 løber første turnering af stablen i Aarhus AB. I oktober spilles anden turnering i Skovshoved, og i december går turen til Lillerød. 

Kort efter nytår afvikles fjerde turnering i Aalborg, inden man i Svendborg kan binde en sløjfe om det første Grand Prix Circuit i marts 2020 med et finalestævne, der tæller en præmiesum på minimum 100.000 kroner. Ved de øvrige turneringer vil præmiesummen være på i omegnen af 30.000-50.000 kroner. 

I Skovshoved, SIF, er badmintonformand Henrik Parkhøi begejstret for initiativet og det koncept, som klubben skal være med til at føre ud i livet.

- Vi synes jo, at det er et super godt initiativ, og at der absolut er plads til, at man tænker nyt, når det kommer til udbuddet af turneringer for danske talenter og sub-elite spillere. Det vil vi som klub gerne være med til at bakke op om, og det bliver helt sikkert spændende at være med til at skabe dette nye koncept, som forhåbentlig vil bidrage til at udvikle spillerne og give dem nogle gode oplevelser, siger Henrik Parkhøi og tilføjer:

- Jeg tror og håber, at det bliver et tilbagevendende koncept, som får stor opbakning. Nu er der i første omgang sat to år af til det, og så vil vi jo formentlig lære noget hen ad vejen og få finpudset tingene. Men ambitionen er helt sikkert at skabe nogle rammer, som er noget andet end det, man er vant til og få løftet setup’et et niveau højere op, end det er i dag. 
Badminton Danmark søsatte idéen om et nyt nationalt Grand Prix Circuit i november, i lyset af at forbundet har kunnet konstatere, at det sportslige niveau i de nationale seniormesterrækketurneringer inklusiv Greve og AB Grand Prix er faldet. 

Det skyldes primært, at stadig flere nationale sub-elitespillere (seniorspillere uden for landsholdet) vælger at deltage i internationale seniorturneringer med mere professionelle faciliteter, der for eksempel indebærer spillemåtter, dommere, players lounge og præmiepenge.

- Badminton Danmark ønsker ikke at forhindre spillerne i at rejse ud og spille turneringer, men vi mener, at det er centralt for sammenhængskraften i dansk badminton, at der er relevante nationale turneringstilbud for denne spillergruppe, som ofte udgør kernen på klubbernes øverste seniorhold. Derfor vil vi skabe denne Grand Prix Circuit på højt niveau, både spillemæssigt og setupmæssigt, som vil være til stor gavn for udviklingen af de mest talentfulde U19- spillere (og evt. U17), der skal prøve kræfter med seniorbadminton, siger sportschef Jens Meibom, som ser frem til at følge initiativets udvikling over de kommende to sæsoner. 

- Vi er rigtig begejstrede for, at dette spændende initiativ kommer op at stå, og vi ser meget frem til at følge det endelige resultat af klubbernes indsats med at skabe nogle unikke turneringer for spillerne, siger Jens Meibom. 

Fordelingen af turneringerne ser ud som følgende:
30.– 1. september, 2019: Aarhus AB
11.– 13. oktober, 2019: Skovshoved
29.– 1. december, 2019: Lillerød
3.– 5. januar, 2020: ABC Aalborg
13.– 15. marts, 2020: Finalestævne: Svendborg


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?