Badmintonphoto

Danmark er i semifinalen ved EM for blandede hold

14-02-2019 23:19 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Med en 4-1-sejr over Holland i Gruppe 1 er Danmark allerede sikret en plads i semifinalerne ved EM for blandede hold på hjemmebane. Men først venter Spanien i den sidste gruppekamp i morgen.

Du kan godt begynde at overveje at rykke dine planer, hvis du ikke har badminton for øje på lørdag. Danmark er nemlig klar til semifinalerne i Frederiksberg Hallerne ved EM for blandede hold 2019, og de rød-hvide vil elske at spille for dig - ligesom de glæder sig til at vise sig frem i morgen mod Spanien.


Opbakning var der også masser af, da danskerne her til aften slog Holland med 4-1 - samme cifre som i gårsdagens kamp mod Frankrig

Både cheflandstræner Kenneth Jonassen og mixeddoublestjernen Mathias Christiansen havde på forhånd stor respekt for de orangeklædte gæster, som de beskrev som det bedste hollandske landshold i mange år.

Det var dog ikke noget, som Viktor Axelsen tog sig af. Axelsen stod overfor Joran Kweekel, der for en måned siden blev nummer to ved Estonian International. 

Danskeren gjorde kort proces i sin første EM for blandede hold 2019-kamp, så Kweekel dårligt nok nåede at komme ud af sine træsko. 21-11, 21-8 – og så fik Viktor Axelsen også testet sin lyske, som i sidste uge holdt ham ude af FZ FORZA/RSL DM 2019.


Mia Blichfeldt havde også debut i den danske landsholdsdragt her ved EM for blandede hold på hjemmebane, efter Line Kjærsfeldt spillede damesinglen i går i sejren over Frankrig. 

Blichfeldt mødte Gayle Mahulette, som hun bandt sammen, som et bundt hollandske tulipaner, med en sikker sejr på 21-13, 21-14.



Frederik Søgaard/Anders Skaarup fik genvalg i herredouble efter deres flotte præstation i går. I dag stod de overfor lidt skrappere modstand, da Jacco Arends/Ruben Jille var på den anden side af nettet.

Det var et par flyvende hollændere, som tog første sæt, men danskerne fik skudt de højtflyvende drenge ned med et brag i både andet og tredje sæt til resultat 17-21, 21-13, 21-9.

Sejren i herredouble var ikke blot to point mere til kontoen. Det sikrede også Danmark en plads direkte i semifinalen. Det skyldes, at Danmark er bedre indbyrdes end Holland og Frankrig, som i morgen skal spille om at gå videre fra gruppen som nummer to. 

Det gav plads til et interview med masser af overskud fra Skaarup/Søgaard og holdkammeraterne rundt omkring dem.



Maiken Fruergaard/Rikke Søby fik desværre heller ikke hentet deres første sejr sammen ved EM for blandede hold, da de tabte 21-16, 15-21, 17-21.

Den nysammensatte damedouble havde svært ved at få afsluttet angrebene mod Debora Jille/Cheryl Seinen, og kendelser var årsag til tydelige frustrationer hos specielt Fruergaard. Hun fik blandt andet et rødt kort, for det hun selv følte var at tørre sved op.


Heldigvis sluttede den danske mixeddouble af med en sejr til slutresultat 4-1 til Danmark.

Mathias Christiansen/Mathias Christiansen var hårdt prøvet gennem kampen, og i tredje og afgørende sæt kom de bagud 0-6. De danske stjerner viste dog klassen og endte med en samlet sejr på 21-23, 21-16, 21-16. 


Med sejren lægger Danmark sig i front af Gruppe 1 og er også sikre på at gå videre som vinder af gruppen. 







 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?