Badmintonphoto

Christinna Pedersen stopper på det danske landshold for at hellige sig familielivet

11-03-2019 10:01 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
En ændret livssituation får en af dansk badmintons største doublespillere gennem tiden Christinna Pedersen til at stoppe på landsholdet. Det betyder også, at der definitivt ikke bliver noget comeback til damedoublen med Kamilla Rytter Juhl.

Det kan være svært at pege på et mesterskab eller en international topturnering, som Christinna Pedersen ikke har taget medalje ved eller vundet.

Men med en All England-titel, flere Denmark Open-titler, fem VM-medaljer, to OL-medaljer og adskillige andre af sportens største titler og mesterskaber i badmintonbagagen, har den 32-årige badmintonspiller nu besluttet at stoppe på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby.

Hun fortsætter dog med at spille i den danske badmintonliga.

Stoppet sker, efter Christinna Pedersen i længere end et årti har befundet sig fast i verdenstoppen, hvorfra hun har leveret danske badmintonfans og sportsseere uforglemmelige oplevelser. Nye oplevelser på privatfronten har til gengæld ændret Pedersens livssituation, forklarer hun.

- Jeg har valgt at stoppe, fordi min livssituation har ændret sig, efter at jeg er blevet mor, og Kamilla nu også definitivt har valgt at stoppe på landsholdstræningen. Det har på ingen måde været en nem beslutning på grund af mit rigtig gode makkerskab med Mathias (Christiansen, red). Det har simpelthen været så spændende en proces, vi sammen har været igennem på relativt kort tid, men jeg må også bare være ærlig overfor mig selv og turde følge mit hjerte. Det ville hverken være fair overfor Mathias eller forbundet at fortsætte, når jeg kan mærke helt inde i maven, at jeg ikke længere har den gnist, som har medført de gode resultater og titler, jeg har vundet, siger Christinna Pedersen og uddyber om beslutningen:

- Det har naturligvis langt fra været uden overvejelser, og det har været en rigtig svær beslutning at træffe, for badminton har fyldt en kæmpe del af mit liv i rigtig mange år og givet mig ufatteligt meget. Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at savne det, men jeg må også erkende, at jeg de seneste måneder har haft svært ved at finde den samme drivkraft, som jeg tidligere har haft. Badminton vil stadig fylde meget hos både Kamilla og jeg, og vi vil begge fortsætte i den danske badmintonliga, siger Christinna Pedersen.

Læs også: Viktor Axelsen taber hård All England-finale.

Christinna Pedersen har spillet sammen med Mathias Christiansen siden efteråret 2017, hvor de inden for kort tid gjorde sig internationalt bemærket med blandt andet andenpladser ved henholdsvis China Open og Hong Kong Open og som vinder af India Open 2018.

Parret er i dag rangeret som nummer 11 i verden, men har tidligere befundet sig på en fjerdeplads på verdensranglisten.

Deres sidste turnering sammen bliver Swiss Open 2019, som skydes i gang tirsdag.

Selv om Mathias Christiansen ærgrer sig over makkerens beslutning, har han samtidig forståelse for den.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ked af, at Christinna har valgt at stoppe. Jeg synes, at vi havde gang i noget rigtig spændende, og jeg så selvfølgelig frem til at starte en OL-kampagne sammen med hende med henblik på at vinde en medalje til Danmark. Omvendt har jeg stor respekt for hendes beslutning. Jeg ved, at den ikke har været nem, og at den er taget efter grundig selvransagelse, og jeg kan jo godt sætte mig ind i hendes situation. Christinna har været med til at hjælpe mig frem på den helt store internationale badmintonscene, og jeg har lært rigtig meget af og med hende, som jeg er taknemmelig for at have fået med. Nu må jeg se fremad, og selv om det er på en ærgerlig baggrund, så glæder jeg mig til et forhåbentlig nyt og spændende projekt og kapitel i min karriere. Jeg ønsker Christinna og Kamilla al held og lykke med deres familieliv, siger Mathias Christiansen.

For Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, kommer Christinna Pedersens stop som en ærgerlig overraskelse, der er et stort tab for dansk badminton.

- Det er selvfølgelig et slag for vores resultatmålsætninger og især OL-ambitioner, hvor vi havde håbet på, at Christinna og Mathias skulle kæmpe med om medaljerne. Samtidig har vi naturligvis både respekt og forståelse for hendes beslutning, og vi ønsker både hende og Kamilla alt det bedste fremover. Vi vil desuden gerne takke Christinna for alle de store oplevelser og resultater, som hun har givet dansk badminton og Danmark. Hendes meritter er usædvanligt flotte, og hun er utvivlsomt en af Danmarks allerstørste kvindelige spillere gennem tiden, siger Jens Meibom.

- Nu må vi så se fremad. Som de seneste måneder har vist, så er elitesport uforudsigelig, og vi skal nu forholde os til endnu en ny virkelighed. Vi har allerede talt med Mathias omkring hans fremtid, men har brug for lidt mere tid, inden vi kan melde noget officielt ud omkring de fremtidige mixeddoublekonstellationer, siger Jens Meibom.

Find billetter til DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR her.

Som sportschefen påpeger, har Christinna Pedersen haft en historisk flot karriere.

Her følger et udpluk af nogle af de mange imponerende præstationer, som Christinna Pedersen har opnået i dame- og mixeddouble gennem sin årelange, gyldne badmintonkarriere.  

Nationalt kan Christinna Pedersen bryste sig af at have opnået seks gange DM-guld, heraf tre i damedouble med Kamilla Rytter Juhl.

Hun er desuden den næstmest vindende danske spiller til EM nogensinde med seks EM-titler - fire i damedouble og to i mixeddouble (Kamilla Juhl er den mest vindende danske spiller med syv europamesterskaber).

Christinna Pedersen har igennem hele sin karriere præsteret på højeste plan i de to doublekategorier. I mixeddoublekategorien leverede hun sine største resultater i konstellation med Joachim Fischer, som hun spillede sammen med i knap 10 år. 

Makkerskabet kastede blandt andet en OL-bronzemedalje af sig såvel som to VM-bronzemedaljer. Derudover samlede parret hele 13 Super Series-titler sammen, herunder tre Super Series-finaletitler og fire titler ved DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR.

Tilsvarende nåede parret i 10 øvrige finaler i diverse Super Series-turneringer.

I damedouble har Christinna Pedersen ligeledes brilleret igen og igen sammen med partneren både på og uden for banen, Kamilla Rytter Juhl.

Ved de seneste olympiske lege i 2016 scorede Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl sølv, som blev dem overrakt af H.K.H. Kronprins Frederik.

Året efter landede parret bronze til VM, ligesom de også gjorde i 2013. En VM-sølvmedalje tilføjede de desuden pokalskabet i 2015.

Parret vandt All England sidste år, få måneder inden Kamilla Rytter Juhl af naturlige årsager tog en pause fra World-turen og landsholdet, som nu kan siges at være et definitivt farvel på den front.

I den forbindelse udtalte Badminton Danmarks sportschef, Jens Meibom, at Christinna Pedersen/Kamilla Rytter Juhl er Danmarks ubetinget bedste damedouble nogensinde.

Både Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er også blevet givet Badminton Danmarks fortjensttegn, og sammen er de flere gange blevet kåret som Årets Spiller i Danmark, ligesom parret har været nomineret til Årets Sportsnavn to gange. 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?