Talentpriskandidat nummer to: Ann Nielsen

12-03-2019 12:19 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
I fredags var det Peter Arvedsen, vi præsenterede som første kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2019. Den næste nominerede i rækken af fem er en tidligere VM-medaljetager, som snart har fire årtier bag sig som en del af Lillerød Badmintonklub. Ann Nielsen gør sig desuden både som træner, spiller, mor og ungdomsformand, alt imens hun har civilt arbejde ved siden af.

Ann Nielsen må om nogen siges at være forankret i Lillerød Badmintonklub, og det samme gælder den anden vej rundt. I tæt på 40 år har den i dag 45-årige træner, ungdomsformand og tidligere topspiller været tilknyttet klubben på den ene, den anden og begge måder.

Til alt held lader det til, at man i klubben nyder godt af og også påskønner Lillerød-veteranen og hendes indsatser i og for klubben.

I al fald er Ann Nielsen blevet indstillet og siden nomineret til Badminton Danmarks Talentpris 2019, og det vækker både glæde og stolthed hos hovedpersonen selv.

- Jeg bliver selvfølgelig enormt glad, når nogen har valgt at bruge tid på at indstille mig. Glad og stolt. Jeg vil dog gerne fremhæve, at den udvikling, der er sket i Lillerød Badmintonklub, ikke alene kan tilskrives mig eller nogen enkeltperson. Det er et spørgsmål om at have et godt trænerteam, og vi har et meget dygtigt et i Lillerød, siger Ann Nielsen.

Find dine billetter til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR her. 

Udviklingen, som hun omtaler, handler blandt andet om, at det er lykkedes Ann Nielsen og trænerteamet i Lillerød Badmintonklub at fastholde og øge antallet af aktive U17- og U19-spillere. Samtidig har Ann Nielsen etableret SFO-samarbejde og opstartet MiniTon-træning.

Kombinationen af indsatser for de små såvel som for de unge og de lidt ældre på forskellige niveauer er netop karakteriserende for Ann Nielsens tilgang til tingene. Hun søger at holde fokus på helheden og det hele menneske, lyder det i indstillingen af hende - og fra hende selv.

- Jeg kan godt lide det med at få tingene til at spille sammen. Kombinationen af elite og ikke-elite, og at vi har et rummeligt træningsmiljø, som både kan gribe dem, der rigtig gerne vil badminton, men også har plads til dem, der også vil andre ting, siger Ann Nielsen.

Ann Nielsens værdier og evner til at arbejde med udgangspunkt i selvsamme, har da også været medvirkende til, at Badminton Danmarks Talentprispanel valgte at nominere netop hende blandt de indstillede, fortæller Badminton Danmarks talentudviklingschef Bo Ømosegaard, som sidder med i panelet.

- Noget af det, der er fantastisk ved Ann Nielsen, er, at hun er en frivillig, der med rod i egen elitekarriere er begyndt at være træner og nu i færd med at tage træneruddannelse. Hun har skabt et miljø i klubben med afsæt i nogle holdninger og værdier, der blandt andet går på, at børnene skal have det godt, de skal udvikle sig, og der skal være plads. Alle skal favnes, siger Bo Ømosegaard.

Læs også: Michael Kjeldsen vinder Badminton Danmarks Talentpris 2018.

Adspurgt, hvad der driver den tidligere topspiller efter så mange år i samme klub, lyder svaret fra Ann Nielsen:

- Jeg er generelt meget passioneret omkring sport og foreningsarbejde. Dels er det sjovt, og dels er det ikke mindst vigtigt for samfundet. Det er godt for børn og et godt sted at bruge en masse tid. I klubben har jeg løbende optaget nye roller, så det har været nogle forskellige arbejdsopgaver, jeg har haft. Spændende opgaver og udfordringer, men også hårde til tider, siger Ann Nielsen og tilføjer:

- Omvendt får jeg også noget glæde i hverdagen af at lægge rigtig mange timer i det. Selvfølgelig også nogle bekymringer, men der ligger en masse gode oplevelser i at se børn, der udvikler sig og har det godt, siger hun.
 
Den endelige vinder af Badminton Danmarks Talentpris 2019 vil blive fundet ved en afstemning blandt udvalgte talenttrænere - heriblandt ungdomslandstrænere, talentcentertrænere samt undervisere på badmintonsportens træneruddannelser.

Vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2019 vil blive hædret under Gallaaftenen til Ungdoms-DM i Greve den 5.-7. april.

Læs mere: Første kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2019: Peter Arvedsen.  


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | LeoVegas SPORT

Delete item?