KBK's Kirsten Hede er årets fjerde talentpriskandidat

14-03-2019 12:02 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Ulig størstedelen af de hidtil nominerede til Badminton Danmarks Talentpris kan Kirsten Hede ikke bryste sig af en titel som træner. I årevis har hun til gengæld lagt sig i selen som frivillig leder, (tidligere) ungdomsformand og nu formand for Københavns Badminton Klub. – Jeg er meget glad på hele frivillighedskulturens vegne, siger KBK-kvinden, som er årets fjerde talentpriskandidat.

Skal du med til årets største badmintonevent på dansk jord? Find billetter til DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR her.
 
Hun plejer at joke med, at hun blot var en tilfældig spillermor, der tilbød at bage en kage og endte med at blive klubformand.

Selv om der ligger en vis portion sandhed i den historie, så er Kirsten Hedes evner udi at skabe gode rammer, udvikling og langsigtede strategier hverken tilfældige eller opstået ud af den blå luft.

Professionelt er det netop, hvad den frivillige leder og formand i Københavns Badminton Klub beskæftiger sig med, også uden for klubregi.

Ikke desto mindre har Kirsten Hede, som det lyder i indstillingen af hende, ”arbejdet benhårdt, visionært og utrætteligt for at skabe optimale rammer for børn og unge i KBK” gennem de seneste 10 år, og det er blandt andet på den baggrund, at vi kan præsentere hende som nomineret til Badminton Danmarks Talentpris 2019.

En nominering, der kommer som en overraskelse for hovedpersonen selv.

- Det er da sådan lidt overvældende og noget, jeg er meget ydmyg overfor, siger Kirsten Hede, som ulig årets øvrige nominerede ikke gør sig som badmintontræner.

- Jeg havde set prisen som værende en, der var tiltænkt trænere. Så jeg ser jo nomineringen som en stor anerkendelse af det arbejde, vi frivillige gør i klubberne for at skabe rammer og muligheder for talentudvikling. Så det er en stor ære, siger Kirsten Hede.

Læs også: Rune Ulsing er navnet på årets tredje talentpriskandidat.
 

I KBK har den driftige klubformand blandt andet initieret, rejst penge til og stået i spidsen for tilblivelsen af KBK’s tilbygning til klubbens unge spillere, hvor de kan styrketræne, lave lektier, spille bordtennis og basketball.

Desuden står hun for at arrangere sommerlejr, ligesom hun har været hovedkræften bag, at KBK er eliteidrætsakademi for Team Denmark- og Team Copenhagen-elever. 

Kirsten Hedes øje for rammeskabelse er da også en af de vægtige årsager til, at Badminton Danmarks Talentprispanel har peget fingeren i retning af hende blandt de indstillede. Det fortæller talentudviklingschef Bo Ømosegaard, som sidder med i prispanelet.  

- Kirsten har haft fokus på at skabe rammerne for et godt klub- og talentudviklingsmiljø, og det må man tage hatten af for, at hun i den grad er lykkedes med. Skal man vælge en profil til talentprisen, der er ren leder, så er hun virkelig et godt og seriøst bud, siger Bo Ømosegaard. 

Læs også: Talentpriskandidat nummer to: Ann Nielsen. 

Kirsten Hede understreger dog, at æren for tiltagene, fællesskabet og klubkulturen i KBK ikke alene kan tilskrives hende.
 
- Ingen kan skabe en sprudlende forening alene. Det er noget, man gør i fællesskab, og det har det i særdeleshed været i KBK. Selve fundamentet under vores foreningstankegang og frivillighedskultur er jo, at det er noget, man gør sammen, og det er også det, der skaber glæden ved det, siger Kirsten Hede.

Vigtigst af alt er for formanden fællesskabet i klubben på tværs af ambitioner og niveau. 

- Det er det, der driver mig. Muligheden for at skabe rammer, hvor børn og unge uanset talent og udgangspunkt kan udvikle sig, er for mig super givende. Tilsvarende er det fællesskab og den ballast, det kan give at være en del af klubben, uvurderlig for mange, siger Kirsten Hede.

Læs også: Første kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2019: Peter Arvedsen. 

Den endelige vinder af Badminton Danmarks Talentpris 2019 vil blive fundet ved en afstemning blandt udvalgte talenttrænere - heriblandt ungdomslandstrænere, talentcentertrænere samt undervisere på badmintonsportens træneruddannelser.

Vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2019 vil blive hædret under Gallaaftenen til Ungdoms-DM i Greve den 5.-7. april.

 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk

Delete item?