Årets femte og sidste talentpriskandidat: Lennart Engler

20-03-2019 11:59 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
I tæt på 30 år har Lennart Engler været badmintontræner, men han er ingenlunde stoppet med at udvikle hverken sig selv, sine spillere eller sit hverv. – Mine spillere skal blive ved med at synes, at badminton er fedt. Også når de er 18-20 år gamle, siger Lennart Engler, som er den femte og sidste kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2019, vi kan præsentere.

Find dine billetter til DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR her. 

Han har bidraget til udviklingen af verdensstjerner og topspillere som Viktor Axelsen, Sara Thygesen og Frederik Søgaard. Det har imidlertid ikke fået cheftræner i Odense Badminton Academy og sportschef i OBK Lennart Engler til at hvile på laurbærrene.

For ligesom resten af verden udvikler sig, så gør badmintonsporten det også, lyder det fra manden, vi kan præsentere som årets femte og sidste kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2019. 

- Jeg er meget bevidst omkring, at spillerne skal blive ved med at synes, at badminton er fedt – også når de bliver 18-20 år. Derfor bliver jeg også nødt til at følge med tiden, og hvad der sker rundt i verden. Hvis jeg bare gør, som jeg gjorde sidste år, vil jeg på en måde holde spillerne fast i fortiden, men mit job er jo at være med til at udvikle og uddanne de her spillere, så jeg lader mig hele tiden inspirere af al ny viden, jeg hører om, siger Lennart Engler.

Læs også: KBK's Kirsten Hede er årets fjerde talentpriskandidat.

I indstillingen af Odense-træneren tilskrives han da også altid at holde sig ajour med de nyeste træningsmetoder, at være kreativ i udviklingen af nye øvelser og spil, men også at have bidraget til at udvikle selve trænerfaget, blandt andet som en af pionererne bag BadminPlay.

Selv forklarer han, at han har et godt tag på at omsætte teori til praksis og desuden er privilegeret med en stor grad af frihed.

- Jeg læser mange tidsskrifter. Og tit falder jeg over noget, der for eksempel kunne være en ny udviklingsmetode, vi kan bruge, som giver mig en idé. Det fede er, at jeg i sådanne tilfælde ikke behøver at spørge syv-otte personer om lov, før jeg kan føre den ud i livet. Som træner kan derfor jeg nå at gå nogle veje ret prompte i modsætning til i andre hverv, hvor man må vente længe på den slags, siger Lennart Engler.   

På den baggrund tilegner han gerne en stor del af sin anerkendelse til de klubber og trænerteams, han arbejdet i.

- Jeg har været heldig at være omgivet af trænerteams og klubber med stor tillid til mig. Havde de omvendt forlangt en høj grad af struktur, var mange ting sikkert endt i en helt anden retning, siger Lennart Engler.

Læs også: Rune Ulsing er navnet på årets tredje talentpriskandidat. 

For flere spillere, der har haft Lennart Engler som træner, er tingene gået i en positiv retning. Lennart Engler kan i al fald bryste sig af at have arbejdet med flere spillere fra forskellige træningsmiljøer, der sidenhen er blevet optaget på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby.

Ifølge Badminton Danmarks talentudviklingschef, Bo Ømosegaard, er det også en af flere gode grunde til, at prispanelet valgte at nominere Lennart Engler til talentprisen.

- Lennart er måske vores ypperste bevis på talentudvikling. Han har arbejdet med flere spillere, som i dag tager medaljer i verdenstoppen. Det er lykkedes ham, fordi han er en af de der sjældne kombinationer af en, der er kreativ og får nye idéer, men også fører dem ud i livet. Han er fantastisk innovativ, men samtidig meget bevidst om, hvad han tidligere har gjort, hvad han skal holde fast i, og hvad han ikke skal holde fast i. Han kan det hele, og så forstår han at se helheden i tingene, uddanne spillerne, flytte dem og etablere klubmiljøer, hvor spillerne har det godt og har lyst til at være, siger Bo Ømosegaard om den garvede talentudvikler, som forholder sig ydmygt til prisnomineringen.

- Jeg er selvfølgelig glad for, at der er nogen, som lægger mærke til, at man laver et godt stykke arbejde. Men jeg er også meget ydmyg omkring det, for vi har rigtig mange rundt om, som gør et godt stykke arbejde, og som også kunne have fået nomineringen. Vi har alle del i hinandens succes, siger Lennart Engler.

Læs også: Talentpriskandidat nummer to: Ann Nielsen.

Den endelige vinder af Badminton Danmarks Talentpris 2019 vil blive fundet ved en afstemning blandt udvalgte talenttrænere - heriblandt ungdomslandstrænere, talentcentertrænere samt undervisere på badmintonsportens træneruddannelser.

Vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2019 vil blive hædret under Gallaaftenen til Ungdoms-DM i Greve den 5.-7. april.

Læs mere: Første kandidat til Badminton Danmarks Talentpris 2019: Peter Arvedsen. 
 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk | LeoVegas SPORT

Delete item?