Badmintonphoto

- En på papiret positiv lodtrækning: Her er Danmarks Sudirman Cup-modstandere

19-03-2019 12:48 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Verdensmesterskaberne for blandede hold, Sudirman Cup, spilles for 16. gang til maj. Her render Danmark i første omgang ind i Indonesien og England i gruppespillet, når kampen om titlen som verdens bedste landshold skydes i gang. - En på papiret positiv lodtrækning, lyder det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen.   

Find dine billetter til DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR.

To gange sølv er de hidtil stærkeste præstationer, Danmark har leveret ved Sudirman Cup, verdensmesterskaberne for blandede hold.

Skal de nyslåede danske europamestre i år snuppe trofæet med hjem til Danmark, må de først videre fra gruppespillet, hvor de kommer til at stå over for Indonesien og England.

Det står klart, efter lodtrækningsceremonien tirsdag morgen, dansk tid, løb af stablen i Nanning, Kina, hvor mesterskaberne skal udkæmpes til maj.

Danmark havner således i gruppe B, hvor de er seedet som toer. Gruppen er den anden af i alt fire grupper bestående af samlet set 12 nationer, der konkurrerer om cuppen.

Ifølge cheflandstræner Kenneth Jonassen ser lodtrækningen på papiret lovende ud. 

- Vi spillede senest en rigtig god turnering ved EM for blandede hold, men det er klart, at det her er en turnering og en udfordring af en anden kaliber. Ikke desto mindre så er vi havnet i en gruppe, som giver os nogle muligheder for at tro på avancement, siger cheflandstræneren.
Ved den seneste Sudirman Cup, i 2017, dystede Danmark også imod Indonesien i gruppespillet.

Her blev det til et 2-3 nederlag til danskerne, som alligevel havde held med at vinde gruppespillet, idet gruppens tredje nation, Indien, besejrede Indonesien, mens danskerne slog Indien 4-1. Etter og toer i hver gruppe går videre til kvartfinalerne.    

Om det forestående opgør med Indonesien siger Kenneth Jonassen:

- Det er ikke umuligt for os, at vi potentielt kan finde tre sejre imod dem. Omvendt er der ingen tvivl om, at vores seedning som toer i gruppen passer til os, hvor vi, i lyset af den udskiftning, vi har haft på det seneste, står lige nu, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Udsolgt af partout- og weekendbilletter til DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR. 

Senest, Danmark mødte England, var i finalen ved EM for blandede hold i 2018, hvor danskerne besejrede England 3-1.  

Til Sudirman Cup i år bliver opgøret med England afgørende og højtprioriteret, forklarer Kenneth Jonassen. 

- Vi kommer til at blive presset af englænderne, som i lyset af Christinnas (Pedersens, red.) stop i al fald har én kategori, hvor de er storfavoritter imod os. Vi har helt klart gode muligheder for at slå dem, men der er ingen tvivl om, at kampen mod England kommer til at fylde meget, siger Kenneth Jonassen. 

Ifølge cheflandstræneren kommer Danmark til at gå ind til cuppen i rollen som underdog:

- Jeg vil sige, at gruppen er åben. Men vores rolle ved de her mesterskaber bliver underdoggen, og derfor er der ingen tvivl om, at der lægges pres på de kategorier, som vi er stærke i. Vi er ikke så brede, som vi tidligere har været, siger Kenneth Jonassen og tilføjer:

- Men det har heller aldrig været en garanti for at spille sig videre. Så det handler om at slå til, når chancen byder sig, og der kommer vi ind i en spændende underdog-rolle, siger han. 

Til Sudirman Cup vandt Danmark senest medalje i 2013, hvor det blev til bronze. Sølv vandt Danmark senest i 2011 og for første gang i 1999.

Årets forsvarende mestre kommer fra Korea, som tog den ærefulde titel i 2017. Rekordindehaveren med hele 10 af slagsen er Kina, som altså får chancen for at avancere på hjemmebane, når Sudirman Cup 2019 spilles fra 19.-26. maj.  


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk | LeoVegas SPORT

Delete item?