Parasport Danmark

Danske Special Olympics-atleter henter medaljer ved World Games

02-04-2019 14:14 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Tre danske Special Olympics-badmintonspillere og en enkelt partner uden handicap kunne nyligt tage medaljer og oplevelser for livet med hjem fra verdens største breddeidrætsstævne for atleter med udviklingshandicap, Special Olympics World Games 2019 i Abu Dhabi. – En kæmpestor oplevelse for atleterne, lyder det fra Special Olympics-fællestræner Gitte Paulsen.

Køb dine billetter til DANISA DENMARK OPEN 2019 presented by VICTOR her. 

De rød-hvide faner blev holdt tårnhøjt, da verdens største breddestævne for idrætsudøvere med udviklingshandicap, Special Olympics World Games 2019, løb af stablen i marts.

Her hentede badmintonspillerne Casper Wøbbe Andersen, Lasse Nørgaard Frandsen, Charlie Hermansen og Pernille Hermansen alle metal med hjem til Danmark og ikke mindst oplevelser, de med al sandsynlighed aldrig vil glemme.

Det fortæller Special Olympics-fællestræner Gitte Paulsen, der sammen med Thomas Bang Røjkjær udgjorde det danske trænerteam i Abu Dhabi.

- Det har været en kæmpestor oplevelse for atleterne. Med 40.000 mennesker er det jo en event pakket ind som et OL. Atleterne gik indmarch, blev kørt rundt med politieskorte, fløj med verdens største fly derned, og så var både Poul-Erik (Høyer, red.) og Peter (Gade, red.) rigtig gode til at få snakket med dem. Alle ting ud over det sædvanlige. Der blev gjort virkelig meget for at give atleterne en god oplevelse, siger Gitte Paulsen.

Læs også: Bliv vært/værtinde for Danmarks største badmintonbegivenhed
.  

De gode oplevelser er da også kernen af Special Olympics World Games, som man ikke nødvendigvis udtages til, alene fordi man er den bedste til sin idræt. Her gør kriterier som at være en god ven og passe sin træning sig også gældende.

- Spillerne blev allerede udtaget for næsten to år siden. Siden har vi så mødtes til nogle træninger og forskellige ting, og vi var blandt andet til Denmark Open med den gruppe, vi også var af sted med i Abu Dhabi. Det har kæmpe betydning for atleterne at være en del af, siger Gitte Paulsen.

At de danske atleter så også lykkedes med at præstere flot ved årets World Games skader ikke oplevelsen.

På medaljefronten blev det til en omgang guld, to sølv og en bronze. Guldet stod Pernille Hermansen fra Helsingør Badminton Klub for i damesingle, mens hendes mand, Charlie Hermansen, vandt sølv i herresingle.

I kategorien unified double, som består af spillere med udviklingshandicap i konstellation med ikke-handicappede partnere, hentede Casper Wøbbe Andersen og partner Lasse Nørgaard Frandsen fra henholdsvis IH Aalborg og GUG Aalborg ligeledes sølv.
 
Bronzemedaljen snuppede Casper Wøbbe Andersen i herresingle.

VIDEO: Se Pernille Hermansen vinde guld ved Special Olympic World Games her. 

Til mesterskaberne deles atleterne op i flere divisioner, og derfor kæmpes der om mange medaljesæt. Det slækker dog ikke på stoltheden hos de medaljetagende atleter, forklarer Gitte Paulsen. 

- Atleterne ser jo på sig selv som professionelle, og det har lige så stor betydning for dem at vinde og repræsentere Danmark, som det har for helt almindelige atleter. Alt i alt giver det dem meget at være af sted, og de opdager, at de kan meget mere, end de tror, siger Gitte Paulsen.

Vi ønsker de stærke danske medaljetagere stort tillykke!





 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?