Badmintonphoto

13 spillere udtaget til ungt Sudirman Cup-landshold

11-04-2019 12:55 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Gennemsnitsalderen er blot 25,5 år blandt de 13 spillere, der skal bære de rød-hvide landsholdsdragter, når det danske badmintonlandshold går på banen i Nanning til Sudirman Cup, VM for blandede hold. – Det bliver svært at få en medalje, men det er realistisk at komme i kvartfinalen, siger Kenneth Jonassen.

Syv herrer og seks damer skal repræsentere Danmark ved Sudirman Cup – også kendt som VM for blandede hold – som finder sted i Nanning i det sydøstlige Kina. 

På holdet er tre debutanter og en gennemsnitsalder på 25,5 år. 

Det er hele tre år yngre end Sudirman Cup-landsholdet fra 2017 og et tegn på det generationsskifte, som der er i gang i dansk badminton. Ikke desto mindre tror den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen på, at landsholdet kan leve op til sin seedning som nummer seks.

- Det bliver svært at få en medalje, men det er realistisk at komme i kvartfinalen. Vi indgår i højere grad i en underdog-rolle fremfor favoritfeltet, når det handler om at nå langt ved det her verdensmesterskab. Men hvis det lykkes os at skabe den rette teamspirit på holdet, kan vi overraske, og de her holdmesterskaber er noget af det fedeste at være en del af. Det er en helt unik oplevelse, og med det her hold er det realistisk, at vi kan nå en kvartfinale, siger Kenneth Jonassen og forholder sig til de 25,5 år.

- I forhold til gennemsnitsalderen er det rigtigt, at vi er i gang med et generationsskifte, og at der overordnet set er mindre erfaring på det her hold end for to år siden, men vi har stadig et hold med masser af mesterskabserfaring og erfaring fra de største turneringer. Så jeg frygter ikke, at vores spillere ikke kan ramme det rette spændingsniveau, siger Kenneth Jonassen.
I 2017 valgte Badminton Danmarks sportslige ledelse at udtage otte herrespillere og fem damespillere. I år har man valgt at tage en herre mindre med for at opruste på damesiden, og det er der en bestemt grund til.

- Det handler om at sikre, at vi ikke står derude og bliver begrænset i vores muligheder for at stille et slagkraftigt hold. Desuden har vi spillere der lige er kommet tilbage fra skade, og det har vi valgt at tage højde for i vores udtagelse. Det er samtidig altid vigtigt, at vi kan stå stærkt i samtlige kategorier og supplere den enkelte kategori, så frem at der skulle opstå en akut skade, siger Kenneth Jonassen.

Danmark møder England mandag den 20. maj klokken 12.00 dansk tid og Indonesien onsdag den 22. maj samme tid i Gruppe B. Gruppen er den anden af i alt fire grupper bestående af samlet set 12 nationer, der konkurrerer om verdensmesterskabet. 

Har du endnu ikke sikret dig billet til efterårsferiens største sportevent? Køb din billet til DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR allerede nu

Det danske Sudirman Cup-landshold:
Herrer:
Viktor Axelsen, Odense OBK
Anders Antonsen, Aarhus AB
Kim Astrup, Team Skælskør-Slagelse
Anders Skaarup, Højbjerg
Mathias Boe, Odense OBK
Mathias Christiansen, Greve
Niclas Nøhr, Solrød Strand (Sudirman Cup-debutant)

Damer:
Mia Blichfeldt, Solrød Strand
Line Kjærsfeldt, Team Skælskør-Slagelse
Sara Thygesen, Skovshoved
Maiken Fruergaard, Solrød Strand
Alexandra Bøje, Højbjerg (Sudirman Cup-debutant)
Rikke Søby, Greve (Sudirman Cup-debutant)

Team Manager: Jens Meibom
Sportslige stab: Cheflandstræner Kenneth Jonassen og elitecentertræner Thomas Stavngaard.
Fysioterapeut: Anders Madsen
Performance analyst: Jeppe Ludvigsen
Danmarks seneste medalje fra Sudirman Cup blev vundet tilbage i 2013, hvor det blev til bronze. Sølv vandt Danmark senest i 2011 og for første gang i 1999. 

I 2017 røg Danmark ud til Thailand i kvartfinalen, da det blev til et 2-3-nederlag.

De forsvarende mestre fra Korea tog den ærefulde titel i 2017. Rekordindehaveren med hele 10 sejre ud af femten mulige af slagsen er Kina, som altså får chancen for at avancere på hjemmebane, når Sudirman Cup 2019 spilles fra 19.-26. maj i Nanning. 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk

Delete item?