Badmintonphoto

Sudirman Cup-debutanter: Det er en drøm at være med til

06-05-2019 15:00 |  Badminton.dk |  Jonas Kildegaard Rasmussen
Alexandra Bøje, Rikke Søby Hansen og Niclas Nøhr skal med til Sudirman Cup, VM for blandede hold, for første gang i karrieren, når landsholdet drager af sted mod Nanning, Kina, den 15. maj. Det er en drøm at blive udtaget til, siger Niclas Nøhr.

Badminton er en sport med store oplevelser – og store oplevelser er, hvad der venter Alexandra Bøje, Rikke Søby Hansen og Niclas Nøhr som Sudirman Cup-debutanter fra den 15.-27. maj, hvor det danske landshold er i Nanning, Kina.

For at spille for Danmark på sportens største scene er noget helt specielt, og en oplevelse, som Niclas Nøhr glæder sig til at få med på CV’et. 

- Jeg glæder mig rigtig meget. Specielt det med at være af sted som et hold. Jeg har prøvet EM, men det her er en drøm at være med til. Det er en cadeau fra landstrænerteamet, at jeg er på den rigtige vej. Om jeg skal spille eller være den ”opbakkende” del bagved banen, tænker jeg ikke så meget over lige nu. Jeg glæder mig bare til at støtte holdet, siger Niclas Nøhr. 


Alexandra Bøje har ikke blot mulighed for at trække i Sudirman Cup-landsholdstrøjen for første gang, men i sin første seniorlandsholdstrøje nogensinde, eftersom hun ikke nåede i kamp ved EM for blandede hold i februar, og fordi hun desværre blev nødt til at melde afbud til Uber Cup sidste år på grund af blindtarmsbetændelse. Derfor lyser øjnene også op, da vi spørger hende ind til, hvad det betyder for hende at få muligheden igen.

- Det er et mål, som man opnår, og det er super fedt at få den her oplevelse, og så så tidligt i min karriere. Jeg håber, at det kan give mig en masse erfaring og en god oplevelse, og jeg håber at komme til at spille en kamp eller to, men jeg ved godt, at min rolle på holdet er lidt mere den her reserve, og det er jeg indstillet på, inden vi tager af sted, siger Alexandra Bøje før hun fortsætter. 

- Det bliver sindssygt fedt at stå sammen og være en del af det danske landshold. Det er sindssygt fedt, at vi her i højere grad kan gå op i, hvordan det går de andre, end vi måske har mulighed for til individuelle turneringer. 


Forskellen på et holdmesterskab og en individuel turnering bliver af begge debutanter omtalt. Det er noget specielt. Men hvad er det som gør forskellen? 

- Vi er vant til at rejse sammen, og bo på samme hoteller og værelser. Men her skal vi præstere sammen som hold og vores dage minder mere om hinanden end til turneringer, hvor vi skal sørge for at holde vores eget skema, siger den nyudnævnte Greve-spiller.

Selvom de 13 udtagende spillere kender hinanden fra den daglige træning på det Nationale Elite Træningscenter, skubber et holdmesterskab ved de normale dynamikker i gruppen.

- Jeg glæder mig til at finde ud af, hvilken rolle jeg får på holdet, og hvordan stemningen bliver. Jeg har en masse at lære, hvad det angår. Det glæder jeg mig til, og til at finde ud hvad jeg kan bidrage med, siger Niclas Nøhr.


Hvor det kan virke lidt mere naturligt, om man vil, at 19-årige Alexandra Bøje er debutant, kan det virke lidt mere overraskende, at 27-årige Niclas Nøhr er Sudirman Cup-debutant, selvom han er den fjerdeældste blandt de 13 spillere, der er udtaget til mesterskabet. En del af forklaringen er, at spillere som Thomas Laybourn og Joachim Fischer har været klare førstevalg, og så er det svært at få en plads på holdet. 

Men hvor en debutant normalt er forholdsvis urutineret, har Danmark nu en rutineret debutant med i truppen, og det kan gavne holdet, vurderer Nøhr.

- Det er klart, at jeg vil være meget spændt, og det kan da også være, at jeg bliver nervøs, hvis jeg bliver sat på banen. Have kriller i maven, for det vil også være en kamp, som man håber på at få, for her får man en fed oplevelse og en chance for at bevise noget. Men det er ikke uvant at for mig at præstere, og jeg har stået i mange forskellige situationer, som har været med til at styrke mig som spiller, siger Niclas Nøhr.

Til trods for sine blot 19 år har Alexandra Bøje både mesterskabserfaring og erfaring fra sportens World Tour-turneringer, men at betræde de grønne baner for Danmark til Sudirman Cup vil hæve sig op over disse oplevelser, fortæller Højbjerg-spilleren.

- Skulle jeg komme på banen tror jeg, at der kommer til at gå mange ting igennem hovedet på mig. Jeg tror bare, at det er vigtigt, at jeg finder roen og spiller mit spil og ikke lade nervøsiteten tage over. Det tror jeg i hvert fald bliver vigtigt for mig. Det er nok et skridt op i forhold til de andre ting, som jeg har prøvet indtil videre. Så jo før, jeg får de her oplevelser, desto bedre for min udvikling, tænker jeg. 


Det vigtigste element for, at debutanterne får en god oplevelse er, at holdet klarer sig godt. Det er de enige om, når vi stiller spørgsmålet om, hvad de håber på at tage med fra mesterskabet.

- Ambitionen og målet er selvfølgelig at klare os så godt som muligt, så vi får et godt resultat med hjem. Men det bliver svært. Det er der ingen tvivl om, men vi skal spille vores chance, selvom vi er underdogs, siger Niclas Nøhr.

- Jeg håber at få en super god oplevelse med hele holdet, og at vi klarer os godt selvfølgelig. At jeg måske har spillet en kamp eller to og fået erfaring med derfra – og så måske også haft det sjovt, siger Alexandra Bøje med et smil.

Sudirman Cup spilles fra den 19.-27. maj 2019 i det sydlige Kina i byen Nanning. 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk

Delete item?