Badmintonphoto

Maratonkamp mod England ender i dansk mavepuster

20-05-2019 07:46 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Fem tresætskampe og næsten syv timer efter Danmarks første Sudirman Cup-opgør blev fløjtet i gang mandag, måtte det danske landshold desværre se sig slået i kampen mod England.

Timelange, tandtrækkende tresættere og engelsk triumf til sidst.

Danmarks første opgør ved Sudirman Cup 2019 blev desværre ikke til den åbningssejr, som landsholdet var spået.  

Tværtimod blev det England, som efter fem tresættere og en maratonlandskamp uden lige, triumferede 2-3. 

- Jeg følte, at vi havde nogle gode chancer under kampen i de enkelte kategorier, som vi ikke rigtig fik udnyttet. Og da tingene udviklede sig, kunne jeg godt mærke, at det her kunne blive en af de svære kampe at få lukket. Vi starter de fleste kampe rigtig godt ud i første sæt, men er desværre ikke rigtig i stand til at følge op på det ved hver eneste sidebytte, og det sætter sig, så hver eneste kamp bliver en hård, hård kamp, hvor det bliver mere slåskamp end spil, lød det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen oven på kampen. 

- Det er måske en smule selvforskyldt, men absolut også fordi englænderne gør det godt og kæmper deres sag. Jeg synes, at mine spillere kæmpede med alt, de havde, men de skulle virkelig søge dybt derinde for at få det bedre spil frem i dag, og det gjorde de til punkt og prikke, men desværre får vi det ikke lukket ned. 

Se hele interviewet med Kenneth Jonassen her:


Dagens første konstellation på banen i rød-hvid var Mathias Christiansen/Sara Thygesen over for Marcus Ellis/Lauren Smith.

De to danskere har tidligere spillet sammen, og i 2017 vandt de blandt andet DM, men desværre lykkedes det ikke parret at afstedkomme en triumf i dag.
 
Christiansen/Thygesen lagde ellers ud med en gedigen 11-6-føring, som de fortsatte med at udbygge i anden halvdel af sættet frem til en 10-points-føring på 18-8. Da oppede englænderne sig til gengæld, og tvang danskerne ud i fire sætbolde, inden de kunne hjemtage første sæt, 21-15.

De positive takter, som englænderne viste i slutningen af første sæt, tog de med sig ind i andet, hvor det lykkedes dem at presse danskerne en anelse mere, end godt var.

Det lykkedes de to danskere at undvige tre sætbolde, men begrædeligvis uden den ultimative nytte, da englænderne kort efter lukkede og slukkede andet sæt 20-22. 

- Vi får ikke helt mulighed for at sidde på servesituationen, som vi gør i første sæt. De bliver gode til at bruge banen og får spillet mange bolde over os. Hallen er tung, og det gør, at vi ikke bare lige kan komme igennem med de første angreb, så vi skal arbejde stenhårdt, lød det fra Mathias Christiansen efter kampen.

Adskillige smash og hård dansk fight til trods i tredje sæt blev det i sidste ende englænderne, der løb med dagens første kampsejr.

Hør, hvad Mathias Christiansen havde at sige om kampen her:


Nede med ét point i landskampen var det sidenhen op til Viktor Axelsen at udligne stillingen. Det lykkedes han glædeligvis med, om end det holdt hårdt.

Over for modstanderen, Toby Penty, entrede Axelsen banen selvsikkert og bekræftede tidligt sin favoritværdighed. På komfortabel facon kurede den danske verdensstjerne igennem første sæt, som han vandt 21-11.

Ganske anderledes udmøntede andet sæt sig til fordel for en yderst velspillende Toby Penty, som vendte kampen komplet og greb andet sæt med cifrene 13-21. 

Tredje sæt skulle dermed blive af anseelig vigtighed for ikke bare Axelsen, men for hele det danske hold og presset på holdkammeraternes skuldre i de efterfølgende kampe.

Ulig de to første sæt blev tredje sæt tæt og præget af en serv, der skiftede fra side til side. Dog lykkedes det hen mod slutningen af sættet Axelsen at trække det længste strå i land i form af en sætsejr på 21-17, foranlediget af blandt andet flere uprovokerede fejl fra Pentys side. 

Selv havde Axelsen ikke mange superlativer at ytre om sit spil i dag, men som danskeren konstaterede oven på kampen:

- Man skal også kunne vinde, selv om det ikke altid er lige kønt, og det gjorde jeg i dag.


Med et points mindre pres på skuldrene end frygtet blev det i kølvandet af Axelsens triumf op til Mia Blichfeldt at fortsætte tilførslen af sejre til dansk konto.

Ligesom sine landsmænd havde gjort i de første to kampe, lagde Blichfeldt bramfrit fra kaj i første sæt med offensivt spil, højt tempo, tålmod og en sætsejr på 21-11. Desværre lignede også historien i Blichfeldts andet sæt den, som havde udspillet sig i de to første kampe.

18-21 endte andet sæt i modstanderen Chloe Birchs favør.

Glædeligvis fik Blichfeldt på ny styr på sit spil i tredje sæt, efter hun ”tog arbejdshandskerne på” og kørte sejren i hus med fight 21-12. Se, hvad den triumferende damesingle sagde efter kampen her:Dermed serverede Blichfeldt herredoublen Anders Skaarup/Kim Astrup muligheden for at sikre Danmark sin første landsholdssejr ved Sudirman Cup 2019.

Men selv om de to danske herrer forsøgte at gribe den i knap 100 minutter, så var det modstanderne Marcus Ellis/Chris Langridge, som i stedet stod for at udligne til 2-2.

Første sæt hjemtog Skaarup/Astrup ellers på hæderlig vis med cifrene 21-16.

Dernæst så det i lang tid ud til, at Astrup/Skaarup skulle vise, hvordan en kamp skal lukkes i to sæt, men desværre tabte danskerne momentum i slutningen af sættet, og det førte til, at englænderne nuppede seks point i rap og til sidst også sættet med cifrene 19-21.

I tredje sæt fulgte den ene lange duel efter den anden, indtil det desværre blev englænderne, som lukkede showet og dagens længste kamp med cifrene 19-21.

- Vi får ikke omsat vores chancer godt nok, lød det blandt andet fra Kim Astrup efter kampen. 
 


Således gik skæbnen fra Astrup/Skaarups favn videre over i hænderne på Maiken Fruergaard/Sara Thygesen i dagens sidste kamp. 

Damedoublen fik en lussing af en start med fem tabte point, og de havde sidenhen svært ved at indhente modstanderne, Chloe Birch/Lauren Smith, som tog sættet på sikker vis 12-21.

I andet sæt bed danskerne dog fra sig og fightede sig hele vejen til en sætsejr på 21-19. 

Desværre var i det tredje sæt den engelske damedouble, som viste sig stærkest, og efter 72 minutters spil gjorde de en ende på den usædvanligt langvarige landskamp. 

- Kvaliteten på vores spil var det desværre ikke, hvad den skulle være i dag, lød det blandt andet fra Maiken Fruergaard efter kampen. Danmark spiller anden Sudirman Cup-kamp onsdag imod Indonesien. Det sker klokken 12.00, og du kan følge kampen live på TV 2 Sport. 

Husk også, at Badminton Danmark følger det danske Sudirman Cup-landshold tæt under mesterskaberne på vores sociale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube


 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk

Delete item?