Badmintonphoto

Ny konstellation i spil i afgørende kamp mod ond Sudirman Cup-ånd

22-05-2019 10:43 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Danmark åbnede Sudirman Cup 2019 uheldigt, da de mandag led nederlag til England 2-3. Dermed skal de danske landsholdsstjerner hive tre sejre onsdag imod Indonesien, som historisk set har været en hård nyser for Danmark. Ulig det indledende opgør er Mathias Boe at finde i dagens holdopstilling.

Efter mandagens nederlag mod England er presset på Danmark til at tage og føle på. Tre sejre skal gå dansk vej i onsdagens opgør med Indonesien, hvis Danmark skal klare sig videre til kvartfinalerne.

Kigger man tilbage i tiden og betragter, hvordan Danmark hidtil har klaret sig imod den asiatiske nation, så er der ingen tvivl om, at der venter en udfordring af kaliber for de danske spillere.

Indonesien er den modstander, som de rød-hvidklædte stjerner flest gange er stødt ind i ved Sudirman Cup. I intet færre end 13 ud af de hidtil 15 Sudirman Cup, har Danmark stået over for det indonesiske landshold i løbet af turneringen, og bare fire sejre er gået Danmarks vej. Senest, vi slog Indonesien, var tilbage til 2011. 

Ved de seneste to Sudirman Cup i henholdsvis 2015 og 2017 mødte Danmark også Indonesien. Her blev det indoneserne, som viste sig stærkest – dog ikke med en komplet overbevisende magt.

Således er kampcifrene endt 2-3 i både 2015 og i 2017, hvor fire af de fem kampe blev tæt afgjort i tre sæt.

I fire af onsdagens fem kampe stiller Danmark op med de samme spillere, som de gjorde i mandags, men i herredouble får vi en hidtil uset konstellation at se, når Mathias Boe gør sin entré på banen ved siden af Kim Astrup. Det bliver de to rutinerede doublespilleres første kamp sammen. 

Danmarks opstilling i kampen mod Indonesien ser således ud:
Herresingle: Viktor Axelsen
Damesingle: Mia Blichfeldt
Herredouble: Kim Astrup/Mathias Boe
Damedouble: Maiken Fruergaard/Sara Thygesen
Mixeddouble: Mathias Christiansen/Sara Thygesen

Ved årets mesterskaber stiller Indoneserne med et hold bestående af intet færre end 20 landsholdsprofiler.  

Iblandt spillerne fra Indonesien er titanstjerner som verdensetterne i herredouble, Marcus Gideon/Kevin Sukamuljo, forsvarende olympisk mester i mixeddouble Tontowi Ahmad, men også singleprofiler som Anthony Ginting og Gregoria Tunjung.  

I dagens opgør stiller Indonesien dog ikke med top-herredoublen, men har i stedet sat verdens fjerdebedste herredouble på holdkortet – med andre ord en ikke ringe erstatning i form af Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan.

Tilsvarende har indoneserne heller ikke sat deres stærkeste damesingle i spil, Gregoria Tunjung. I stedet er det verdens nummer 33, Fitriani Fitriani, som skal prøve kræfter med Mia Blichfeldt, mens Viktor Axelsen får fornøjelsen af Anthony Ginting.

I årets Sudirman Cup er Danmark sjetteseedet, og de danske spillere går med andre ord ind til kampen imod de tredjeseedede indonesere som underdog med alt at vinde.

Hvordan danskerne håndterer den rolle, kan du opleve live på TV 2 Sport, som sender hele kampen direkte fra klokken 12.00.

Hør, hvad cheflandstræner Kenneth Jonassen siger om dagens udfordringer her:




Husk også, at Badminton Danmark dækker Sudirman Cup 2019 og det danske landshold tæt på vores sociale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube



 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | Danseren.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | TTMS Nordic - IT-konsulenter

Delete item?