Badmintonphoto

Danmark slår Indonesien og er i kvartfinalen: - Jeg er stolt over spillerne

22-05-2019 17:45 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
Danmark rejser sig oven på mandagens skuffelse over nederlaget til England og leverer overraskende den nødvendige vare imod Indonesien. Med en stærk sejr på 3-2 er Danmark i kvartfinalen ved Sudirman Cup 2019, hvor de møder Kina. - Jeg er stolt over spillerne i dag, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen. 

Det så sort ud for Danmark, efter holdet mandag tabte til England 2-3 i en regulær maratonkamp. Imidlertid viste de danske landsholdsstjerner sig onsdag fra deres bedste side, og mod oddsene leverede Danmark den overraskelse, som skulle til for at sikre sig en kvartfinaleplads.

3 sejre skulle gå Danmarks vej, og det var akkurat så mange, som de danske landsholdsstjerner hjemtog imod de tredjeseedede indonesere. 

- Jeg er stolt over spillerne i dag. Jeg synes, de leverer en pragtpræstation derinde. Alle hæver deres niveau og spiller en lille smule mere afslappet, men især med et rigtig godt fokus og styr på detaljerne og gameplanen, som de alle holder sig godt til. Så jeg er virkelig stolt af den præstation, de leverede i dag, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen. 

Se hele interviewet med den stolte landstræner her:


Det så da også lovende allerede fra dagens første kamp, som ligesom i mandags stod med Mathias Christiansen/Sara Thygesen i mixeddouble.

De to spillere gik ind på banen med gnister i øjnene, og skuffelsen fra mandagens nederlag havde parret tilsyneladende lagt godt og grundigt ned glemmeskuffen, for fra første færd tog de frygtløst udfordringen op over for verdens sjettebedste par, Gloria Widjaja/Hafiz Faizal.

I første sæt fulgtes modstanderne langt hen ad vejen, frem til Christiansen/Thygesen hen mod slutningen stak af fra modstanderne båret på vej af stærke ryk og temposkift fra både den danske herre og dame.

Gejsten hos de to danskere tiltog blot i andet sæt, som man fristes til at kalde en veleksekveret lektion i mixeddoublekoreografi. Med andre ord styrede danskerne spillet med hård hånd fra første bold og gjorde det til en noget nær umulig opgave at bryde igennem den altdækkende danske konstellation.

Således tog Christiansen/Thygesen overbevisende andet sæt 21-11 og tilsatte første point til Danmark.

- At det skulle gå så godt, ved jeg ikke, om vi havde turdet håbet på, men vi forsøger at arbejde med tingene derinde, og vi spiller en brandkamp, lød det fra Mathias Christiansen oven på sejren. 


Efterfølgende var det en tålmodigt spillende og behersket Axelsen, der lagde sig ud med Anthony Ginting, som på den anden side af nettet gik ind til opgøret med flest sejre på kappen i de to spilleres indbyrdes statistik.

Hvor hårdt det end må have været, så fik Axelsen på elegant vis badminton til at se legende let ud, og som var det en opvisning i badmintonballet, udmanøvrerede han sin modstander med cifrene 21-9.

Koncentreret fortsatte Axelsen utrætteligt andet sæt med intelligent og imponerende spil. Til gengæld oppede Ginting sig også og hægtede sig fast på danskeren frem til 13-13.

Da hev Axelsen en stime velspillede point i land og arbejdede sig mod sejren, et point ad gangen til 21-16, hvor han så kunne give dannebrogsflaget på sit bryst et klap ud mod sine jublende, rød-hvide holdkammerater.

- Jeg vidste, hvor meget den her sejr betød for os alle sammen (landsholdet, red.), så overall var det superfedt, sagde Viktor Axelsen, som udviste stort overskud i kampen. I kølvandet af Axelsens sejr fulgte første kamp nogensinde med Kim Astrup/Mathias Boe på samme side af nettet. På modsatte banehalvdel stod verdens fjerdebedste herredoublepar, Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan, som skulle få sin sag for imod den debuterende danske konstellation.

Således fulgte et aldeles tæt sæt, hvor det var marginalerne, som til sidst gjorde udslaget – desværre til indonesernes fordel, 20-22.

I andet sæt holdt danskerne sig hele tiden inden for rækkevidde, men ikke desto mindre var de i hele sættet nede med tre-fire point. Således blev det også indoneserne, der viste sig stærkest og tog kampen 14-21 på trods af en hæderlig dansk indsats.

- Jeg synes egentlig, at vi lykkedes med mange af de ting, vi aftalte på forhånd. Vi er oppe imod et af verdens bedste par i noget af det samme, som de er gode til, og de var bare en tand skarpere i serve- og returspillet – i al fald i andet sæt, lød nogle af ordene fra Mathias Boe efter kampen. I fjerde kamp var det så Mia Blichfeldt, som fik muligheden for at sende Danmark videre til kvartfinalen med en tredje dansk sejr. Den chance tog hun glædeligvis imod.

Med skarpt spil, hurtig afvikling og god bevægelse gjorde Mia Blichfeldt det tidligt tydeligt, hvem der bestemte i første sæt af kampen imod Fitriani Fitriani. 16-6 var danskeren blandt andet foran i sættet, som hun endte med at afgøre 21-13.

Indledende i andet sæt var det omvendt indoneseren, som kom bedst ud af starthullerne. 2-6 lagde Fitriani sig foran, indtil Blichfeldt på ny blomstrede op og tog de følgende otte ud af ni point til en 11-7-føring. Sidenhen sad Blichfeldt godt på modstanderen frem til en føring på 19-14, hvorefter Fitriani til gengæld bed tilbage med fem point i streg og en overraskende udligning.

Afsluttende var det glædeligvis Mia Blichfeldt, som udviste den største kynisme og sikrede sig de sidste to point, som skulle til for en sejr til hende selv og en plads i kvartfinalen til Danmark. Sådan!

Se, hvad den glade dansker sagde efter sin sejr her:


Således blev sidste opgør kampen om, hvilken nation der skulle tage gruppesejren, og hvilken der skulle tage andenpladsen. 

På trods af en brav indsats, og et tæt første sæt, som meget vel kunne have gået dansk vej, så blev det altså Indonesien, der trak det længste strå, 18-21, 13-21. 

- Jeg synes, de spiller lidt klogere end os, er lidt mere tålmodige og accelererer på de rigtige tidspunkter, hvor vi lige står og hænger lidt. I perioder spiller vi rigtig fint, men det er desværre dem, der vinder flere af de lange dueller, som vi burde, lød det blandt andet fra Maiken Fruergaard efter kampen. Oven på kampen har Danmark trukket Kina som kvartfinalemodstander.

Kampen spilles allerede torsdag klokken 12.00 og kan ses live på TV 2 Sport. 

Husk også, at Badminton Danmark dækker Sudirman Cup tæt, og du kan følge med på alle vores sociale medier:
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube
 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk

Delete item?