Badmintonphoto

Kinas bredde gjorde udslaget i Sudirman-kvartfinale

23-05-2019 13:06 |  Badminton.dk |  Lasse Kjær Hansen
På trods af en brav indsats fra de danske spillere taber Danmark 1-3 til Kina i kvartfinalen ved Sudirman Cup 2019. Dermed er Danmark ude af mesterskaberne. - Kinas exceptionelle bredde og topniveau i alle kategorier gør forskellen i dag, lyder det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen. 

Der herskede på forhånd ingen tvivl om, at der ventede de danske badmintonstjerner en udfordring af de ubehagelige, da de torsdag skulle stå over for verdens stærkeste badmintonnation, Kina, i kvartfinalen ved Sudirman Cup 2019.

Det blev da også en mundfuld, som Danmark ikke lykkedes at gabe hele vejen over, selv om spillerne gjorde, hvad de kunne.

- Kinas exceptionelle bredde og topniveau i alle kategorier er det, som jeg synes i sidste ende kommer til at gøre forskellen i dag. Jeg synes, at vi opfylder vores målsætning for den her kamp. Vi går ind og putter pres på dem, får skabt noget tvivl og nogle nerver i dem. De svarer til gengæld godt igen, og så formår vi måske ikke helt i enkelte perioder at stoppe blødningen af mange point i streg, desværre, sagde cheflandstræner Kenneth Jonassen i kølvandet af kvartfinalen.

Se hele interviewet med den danske landstræner her:


Traditionen tro, fristes man til at sige, var det Mathias Christiansen/Sara Thygesen, som lagde ud på tv-banen i et opgør, som på papiret så yderst svært ud for de to danskere.

På modsatte side stod nemlig Zheng Siwei/Huang Yaqiong, som både er verdensettere og forsvarende verdensmestre. De titler syntes tilsyneladende ingenlunde at afskrække de to danskere, som trods onsdagens overraskende sejr mod verdens nummer seks, stadig havde blod tilbage på tænderne.

Således hægtede Christiansen/Thygesen sig fast i de to kinesere hele vejen frem til 19-19, hvor Christiansen fra round-the-head-siden krydssmashede sig til parrets første og eneste nødvendige sætbold.

21-19-nederlaget kom kineserne sig til gengæld kvikt over og oksede dernæst af sted fra første bold i andet sæt, hvilket snart resulterede i et anseeligt dansk sætnederlag på 11-21.

I tredje sæt holdt danskerne udmærket fast frem til midten af sættet, hvor de lidt for lette fejl begyndte at hobe sig op, og banen syntes smallere, end den hidtil havde været.

Ikke længe efter ophold kunne kineserne dermed tilføre sit hold første point med sætcifrene 13-21.

- Jeg synes, det snyder lidt med cifrene, for jeg føler egentlig, at vi var godt med langt hen ad vejen. Vi gør rigtig mange gode ting og får holdt godt sammen på det i første sæt, selv om vi er bagud, og ender med at tage det. Men vi laver for mange personlige fejl hver især, og så var det lidt, som om når den ene spillede godt, så spillede den anden skidt og omvendt, så vi fik ikke muligheden for at holde fast, lød det fra Mathias Christiansen efter kampen. 


Nærmest svævende entrede Viktor Axelsen dernæst det grønne gulv over for Chen Long. 

Den danske verdensstjerne mente det tilsyneladende i ramme alvor, da han efter sin storsejr over Anthony Ginting i kampen mod Indonesien onsdag sagde, at han følte, at han kunne løbe solen sort.

For med et tydeligt fysisk overskud og i nærmest buddhistisk balance borede han i første sæt det ene knivskarpe slag efter det andet ned på Chen Longs banehalvdel og gaflede sætsejren 21-11.

I andet sæt kom der væsentlig mere kamp om pointene, hvilket afspejlede sig i duellerne, som krævede stadig flere slag og flere kræfter fra de to singlekæmper.

Glædeligvis var det Viktor Axelsen, som viste sig formstærkest og stod distancen med en sejr på 21-18.

- Jeg fik det meste til at lykkes i dag, selv om jeg måske kom til at løbe lidt meget i andet sæt. Men når det så er sagt, så var det rigtig fint og en mega fed kamp, lød det fra en småtræt Viktor Axelsen oven på sejren over Chen Long, som for første gang i de to spilleres seneste fem opgør udmundede til danskerens fordel.Med Axelsens udligning til 1-1 blev faklen givet videre til Kim Astrup/Anders Skaarup, som stod over for en svær opgave imod Li Junhui/Liu Yuchen, som danskerne kun har besejret én gang tidligere, ved China Open 2018, ud af i alt syv opgør.

Desværre lykkedes det ikke den danske herredouble at holde liv i den danske ild på pointtavlen, om end de gjorde et ihærdigt forsøg imod det bedste kinesiske og verdens tredjebedste herredoublepar.

Med gode variationer i deres spil og hårdhudet fight holdt danskerne således fast frem til 18-21 i første sæt.

I andet sæt arbejdede Astrup/Skaarup tilsvarende hårdt for pointene, men det førte desværre ikke til flere, end det gjorde for modstanderne, som tog sættet og kampen 16-21.

- Vi vil gerne løbe langt med dem, men vi kommer til at bruge flere kræfter, end de gør. Vi spiller egentlig godt, men vi forærer dem for mange point på grund af fejl. De laver ikke fem uprovokerede fejl i hvert sæt, som vi gør, og det er forskellen, sagde Anders Skaarup efter kampen.    
 

Nede med 1-2 var det sidenhen op til Mia Blichfeldt at løse den utaknemmelige opgave at skulle besejre forsvarende All England-vinder Chen Yufei for at holde kampen kørende.

Blichfeldt tog imidlertid udfordringen bramfrit op og gjorde det i den grad svært for sin modstander, som ikke desto mindre klarede sig bedst igennem første sæt med cifrene 16-21. 

Også i andet sæt bed Blichfeldt sig fast i hælene på Yufei, men marginalerne forblev desværre til kineserens fordel, hvilket førte til et 17-21-nederlag til Blichfeldt og dermed også et slutresultat i landskampen på 1-3. 

- Jeg laver for mange fejl, og hun laver bare ikke de samme som jeg, så jeg skal kæmpe ekstra hårdt for mine point. Det var super træls, når jeg egentlig føler, at jeg måske godt kunne have nuppet et sæt, sagde den danske damesingle efter kampen. 
Således slutter Danmarks deltagelse ved Sudirman Cup 2019, som imidlertid fortsætter i Nanning og ikke mindst på TV 2 Sport, som fortsat sender fra mesterskaberne frem til og med finalerne søndag. 

 


 

BadmintonPeople.dk | BadmintonPeople.com | BordtennisPortalen.dk | Atletik-Motion.dk | RoPortalen.dk | BowlingPortalen.dk | KeglePortalen.dk | PetanquePortalen.dk | DJUportalen.dk | Folkedanseren.dk
ClubPeople.com | Intersite.dk | Foreningsweb.dk

Annoncelinks: Allskin.dk | ConCor - IT-konsulenter | Badmintonsiden.dk

Delete item?